Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Νέα Ιωνία: Ψάχνουν γκάνγκστερ με έδρα νυχτερινό κλαμπ - Μιμούνται τους Αμερικανούς μαφιόζους

Νέα Ιωνία: Ψάχνουν γκάνγκστερ με έδρα νυχτερινό κλαμπ - Μιμούνται τους Αμερικανούς μαφιόζους
 
 
Oι ύποπτοι για τη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού στη Νέα Ιωνία φέρονται να διατηρούν «διαύλους» επικοινωνίας με άτομα στην Αλβανία.
Σαρωτικούς ελέγχους στα σύνορα, για να μη διαφύγουν από τη χώρα οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του 39χρονου υδραυλικού σε μπαρ στη Νέα Ιωνία, πραγματοποιούν οι αστυνομικές Αρχές.

Ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί είναι άντρες αλβανικής καταγωγής που χαρακτηρίζονται σκληροί κακοποιοί και οι οποίοι φέρονται να έχουν στην κατοχή τους πλαστές ταυτότητες, καθώς με αυτές νοίκιασαν προ μηνών τζιπ με το οποίο μετέβησαν στο μπαρ όπου έγινε το έγκλημα.

Μεταξύ των υπόπτων είναι πρόσωπα που ανήκουν σε συμμορία που ελέγχει μεγάλο νυχτερινό κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, στο παρελθόν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έχουν εμφανιστεί ως συνοδοί καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ύποπτοι για τη δολοφονία του άτυχου υδραυλικού, που ήταν θαμώνας του καταστήματος και δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα, διατηρούν «διαύλους» επικοινωνίας με άτομα στην Αλβανία, τα οποία θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν τη φυγάδευσή και την υπόθαλψή τους.

«Οι ύποπτοι είναι πολύ επικίνδυνοι, διαθέτουν ομάδα υποστήριξης και δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολούν τις Αρχές. Είχαν χαρτογραφηθεί ως ομάδα στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Έχουν το προφίλ των σκληρών κακοποιών που ανοίγουν πυρ χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό φάνηκε και στη Νέα Ιωνία, όπου δεν δίστασε ένας από αυτούς να πυροβολήσει εννιά φορές μέσα σε κλειστό χώρο, αδιαφορώντας για το κατά πόσο μπορεί να τραυματιστεί κάποιος θαμώνας του μαγαζιού», αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Η Αστυνομία διαθέτει πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ προτεραιότητα δίνεται στην εξέταση δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού που βρέθηκε στα αυτοκίνητα των δραστών. Η εκτίμηση των αρμόδιων αξιωματικών της Ασφάλειας είναι ότι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ δεν πήγε στο μπαρ με σκοπό να πυροβολήσει αλλά αυτό προέκυψε μετά τον τσακωμό που είχε η ομάδα του με άλλα άτομα αλβανικής καταγωγής.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν μπει στο παρελθόν στο μικροσκόπιο για «προστασίες» σε μαγαζιά και ναρκωτικά. Από τους επτά που συμμετείχαν στο επεισόδιο έχουν ταυτοποιηθεί οι τέσσερις. Το δεύτερο όχημα των δραστών εντοπίστηκε το πρωί στου Γκύζη, ενώ το πρώτο ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα όπου έγινε η επίθεση.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν σαρωτικές έρευνες για τη σύλληψη των δραστών, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι οι εμπλεκόμενοι είτε μπορεί να έφυγαν ήδη από τη χώρα είτε επιχειρούν να το πράξουν.

Το θύμα είναι ένας 39χρονος υδραυλικός, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος δέχτηκε «αδέσποτη» σφαίρα στην κλείδα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφήνοντας πίσω το ένα από τα δύο αυτοκίνητά τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα αυτοκίνητα αυτά ήταν νοικιασμένα με πλαστές ταυτότητες.

Όσον αφορά στο χρονικό της υπόθεσης, από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα βρισκόταν στο μαγαζί με την παρέα του και παρακολουθούσε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και έπινε ποτό. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί εφτά Αλβανοί. Αρχικά τρεις και στη συνέχεια τέσσερις. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, ξεκίνησε άγριος καυγάς μεταξύ τους. Τότε, ένας από την παρέα των επτά, έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε εννιά φορές με μία από τις σφαίρες να καταλήγει στην ωμοπλάτη του θαμώνα που καθόταν σε παρακείμενο τραπέζι και δεν είχε σχέση μαζί τους.

Πρόκειται για τον 39χρονο Αλβανό, ο οποίος όμως δεν είχε πάνω του ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για λίγο η ταυτοποίησή του. Το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ωστόσο, είχε χάσει πολύ αίμα και μετά από λίγη ώρα κατέληξε. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)