Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Η ΝΔ αναγκάστηκε μετά τις αποκαλύψεις να βγάλει από τα ψηφοδέλτια την Νικολάου

Η ΝΔ αναγκάστηκε μετά τις αποκαλύψεις να βγάλει από τα ψηφοδέλτια την Νικολάου
 
 
Πόλεμος ΝΔ - Νικολάου μετά το κόψιμο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.
Γράφει η

Να κλείσουν άρον - άρον όλα τα περιφερειακά μέτωπα προσπαθεί η κυβέρνηση μετά τις πρώτες δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη φθορά που έχει υποστεί η Νέα Δημοκρατία μετά την τραγωδία των Τεμπών. Σε αυτό το κλίμα αποφασίστηκε να ζητηθεί η απόσυρση της υποψηφιότητας της πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, στην οποία ο ΣΔΟΕ με πόρισμά του καταλογίζει ζημιά από απευθείας αναθέσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο.

Επιβεβαιώνοντας την απόφαση, πριν από λίγο, πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές». Με τη διαρροή, οι πηγές της ΝΔ επιχειρούν να αποσυνδέσουν το κόψιμο της Σοφίας Νικολάου από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια με την τραγωδία των Τεμπών, σημειώνοντας ότι η απόφαση είχε γίνει γνωστή στη Σοφία Νικολάου εδώ και δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, από το περιβάλλον της πρώην Γενικής Γραμματέως διαρρέεται μια έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το κόμμα την «άδειασε» σε μια υπόθεση η οποία - όπως ισχυρίζεται - δεν έχει βάση, Σημειώνουν δε, ότι η αδυναμία υπεράσπισής της από Μαξίμου και το Μοσχάτο ουσιαστικά δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση τα «όπλα» για να εξαπολύσει επίθεση κατά υπουργών, υφυπουργών, περιφερειαρχών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων για απευθείας αναθέσεις ύψους 9 δισ. ευρώ που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Η αντίδραση από τη Σοφία Νικολάου

Η κυρία Νικολάου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια. Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.
Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές. Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς, σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».

σοφια νικολαου απαντηση

ΣΥΡΙΖΑ: Μένει το πλιάτσικο και η ντροπή όσων την υπερασπίζονταν

Ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη ότι η Σοφία Νικολάου δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας πως πλέον «μένει το πλιάτσικο και η ντροπή όσων την υπερασπίζονταν».

«Η κα Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, μένουν δύο πράγματα: Η αποδεδειγμένη ζημία των δημοσίων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες που πλέον διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος», αναφέρει αρχικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους», καταλήγει.

Τι είχε δηλώσει ο Γιάννης Οικονόμου

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δηλώσει στις 20 Φεβρουαρίου για την κυρία Νικολάου ότι η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έδωσε τις εξηγήσεις της και πως η κατάρτιση των ψηφοδελτίων είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη.

«Έχει δώσει τις δικές εξηγήσεις της και η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ είναι σε εξέλιξη και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα για τους υποψηφίους της. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών. Δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της ΝΔ. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η κ. Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή εφημερίδας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις, δεν ισχύει κάτι διαφορετικό. Θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει», είχε δηλώσει, προσθέτοντας ότι: «Η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών είναι σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία».

Το παλάτι των 550 τ.μ. που αγόρασε η Σοφία Νικολάου στο Παλαιό Ψυχικό

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις Οικονόμου, το iEidiseis έφερε στο φως νέα στοιχεία για τη Σοφία Νικολάου. Τον Νοέμβριο του 2021, εμφανίζεται να αγόρασε σπίτι στο Παλαιό Ψυχικό 550 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα, επ' αυτών τοποθετήθηκε και ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας την «άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε: «Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ. Η ΝΔ και ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Οι αποκλειστικές εικόνες του iEidiseis:

σοφια νικολαου, νεα δημοκρατια

σοφια νικολαου, σπιτι, παλαιο ψυχικο

Τα συμβόλαια αγοράς του σπιτιού από τη Σοφία Νικολάου

Όπως φαίνεται και από τα συμβόλαια, το σπίτι που αγόρασε η Σοφία Νικολάου έχει συνολικό εμβαδόν 551 τεταργωνικών μέτρων και πρόκειται για διώροφο κτίσμα (ισόγειο και πρώτος όροφος), στο οποίο περιλαμβάνεται και υπόγειο, αλλά και θέσης στάθμευσης αυτοκινήτου.

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

Σοφία Νικολάου, σπίτι, Παλαιό Ψυχικό

 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)