Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Ο Μητσοτάκης έχει βάλει όλα τα «γαλάζια» στελέχη στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ

Ο Μητσοτάκης έχει βάλει όλα τα «γαλάζια» στελέχη στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ
 
 
 
Ο Μητσοτάκης θα συγκρουστεί με το «κομματικό κράτος», αλλά έβαλε 7 στους 7 ΔΑΠίτες στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ.

Μία από τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη που «έμεινε» από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, στον απόηχο της τραγωδίας των Τεμπών, ήταν η πρόθεσή του, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης, να συγκρουστεί με το «σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού, ένα κράτος που κατά καιρούς μπορεί να παίρνει διάφορα κομματικά χρώματα αλλά που παραμένει βαθύ».

Ο κ. Μητσοτάκης, εμφανιζόμενος ως ο... Λούθηρος του φιλελευθερισμού και του εκσυγχρονισμού, χαρακτήρισε «προβληματικό» αυτού του είδους το κράτος και κάλεσε τους υπουργούς του «να το ανατρέψουμε – και θα το ανατρέψουμε, σε όποιον τομέα και αν εκδηλώνεται, όσα εμπόδια και αν συναντήσουμε».

Αν και πολλοί ανέτρεξαν στην παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη της Λάρισας, η οποία παραμένει αγνώστου πατρός, παρά την χθεσινή παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου πως αποτελεί «ρουσφέτι», η ιστορία της στελέχωσης της ΕΡΓΟΣΕ και των πρακτικών που ακολούθησε η σημερινή κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια είναι ακόμα πιο επίκαιρη.

Ρεσάλτο της ΝΔ στην ΕΡΓΟΣΕ

Συγκεκριμένα, με την ανάληψη της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 διορίζεται Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο κ. Χρόνης Ακριτίδης. Πρόκειται για υποψήφιο της ΝΔ στην Κοζάνη, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί αλλά επιβραβεύθηκε για τις υπηρεσίες του στο κόμμα με τη θέση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ.

Δεύτερον, στην ΕΡΓΟΣΕ τοποθετήθηκε και ο κ. Χρήστος Βίνης, ο οποίος μετά την απομάκρυνση του κ. Ακριτίδη ανέλαβε τη θέση του Προέδρου του 2020. Πρόκειται για στέλεχος της ΔΑΠ και εν συνεχεία της παράταξης της ΝΔ στο ΤΕΕ.

Τρίτον, αντίστοιχη πορεία από τη ΔΑΠ και την «γαλάζια» παράταξη του ΤΕΕ ακολούθησε και ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς.

Τέταρτον, στη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΡΓΟΣΕ βρίσκεται ο κ. Θεόδωρος Παπαφιλίππου, στέλεχος της ΝΔ και διατελέσας στο παρελθόν αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Συντονισμού και Εκλογικής Ετοιμότητας.

Πέμπτον, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ έχει οριστεί και ο κ. Ιωάννης Ρούκας, ο οποίος με μία απλή αναζήτηση στο google προκύπτει πως έχει διατελέσει στη θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Έκτον, επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι ο κ. Χρήστος Παληός. Με την επιφύλαξη για τυχόν λάθος ή απλή συνωνυμία, Χρήστος Παληός είναι επίσης μέλος της ΝΔ και έχει διατελέσει και υπεύθυνος Τομέα Υποδομών, Δικτύων και Ενέργειας στη ΝΟΔΕ Λάρισας.

Έβδομο, επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ είναι και ο κ. Άγγελος Νάνος. Πάλι με την επιφύλαξη συνωνυμίας, Άγγελος Νάνος υπάρχει και στέλεχος της ΝΔ από την Κέρκυρα που έχει διατελέσει και τομεάρχης στη Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ.

Το θέμα της απόλυτης κομματικοποίησης της ΕΡΓΟΣΕ και της αντίφασης στα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης περί σύγκρουσης με το κομματικό κράτος έθεσε στο σημερινό πρωινό του Open ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά.

Ερ: «Μιλάτε για το βαθύ κράτος και τον πόλεμο που θέλετε να κάνετε. Όλη η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ είναι από την ΔΑΠ, πρώην πολιτευτές, κομματικό μηχανισμό. Δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αυτό, αλλά όμως δεν είναι μια αποτύπωση αυτού που λέτε ότι θέλετε να πολεμήσετε»;

Απ: «Πρέπει να γίνεται μια επιλογή στελεχών με συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτή η κυβέρνηση συγκρούστηκε με δικούς της συνδικαλιστές σε πολλούς τομείς. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όταν ήταν υπουργός συγκρούστηκε. Ζήτησε τη στήριξη των κομμάτων και δεν την είχε πάντα. Πρέπει να δούμε και την αξιολόγηση του ανθρώπινου δυναμικού συνολικά στη διοίκηση και βεβαίως την ολοκλήρωση των υποδομών που πρέπει να γίνουν».

Όποιος κατάλαβε τι απάντησε ο κ. Γεωργαντάς, ας ενημερώσει και εμάς.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή:ieidiseis.gr

3 σχόλια:

  1. Και ευτυχώς που έβαλε όλους τους γαλάζιους. Τα στρουμφάκια δηλαδή γιατί σας αρέσουν;
    Φαντάζεστε να είχε τίποτα άλλους στο ΔΣ τώρα; Θα θρηνούσαμε θύματα!
    Πες και συ Σάνια.Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χρόνια μας τους αργόσχολους τεμπελχανάδες που διαχειρίζονται το κράτος σαν λάφυρό τους, τούς λένε Άριστους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοιο πλιάτσικο δεν ξανάγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)