Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του: "Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν"

Γιάνης Βαρουφκης 


Η πρώτη αντίδραση του Γιάνη Βαρουφάκη μέσω Twitter για την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια. Το χρονικό του ξυλοδαρμού και η διάγνωση του νοσοκομείου.

Στο πρώτο δημόσιο σχόλιο για τον ξυλοδαρμό που υπέστη στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10/03), προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί του Σαββάτου (11/03).

Συγκεκριμένα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε δύο αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ευχαριστώντας, αρχικά, το προσωπικό του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση και, διευκρινίζοντας, έπειτα, πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον του ήταν μπράβοι της νύχτας.

"Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους", έγραψε στο πρώτο tweet του ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: "Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!".

Τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη καταδίκασε σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζοντας "φασιστική" την επίθεση από "προβοκάτορες τραμπούκους", τονίζοντας ότι "δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν". Εκπρόσωποι των κομμάτων καταδίκασαν, επίσης, την επίθεση, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάταγμα στη μύτη η διάγνωση

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 διαγνώστηκε με κάταγμα στην μύτη και του τοποθετήθηκε νάρθηκας, ενώ υποβλήθηκε προληπτικά και σε αξονική τομογραφία. Από την εξέταση, δεν προέκυψε κάποιο άλλο εύρημα, παρά μόνο το κάταγμα ρινικής χώρας το οποίο επιβεβαιώθηκε, αναφέρεται στην ιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο, αλλά δεν ήθελε και έφυγε.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής (10/03), όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν με τη συντονιστική επιτροπή του ΜέΡΑ25 και την σύντροφό του, Δανάη Στράτου, στο εστιατόριο "Γιάντες" στα Εξάρχεια.

Μια ομάδα 10-20 ατόμων, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φώναζαν συνθήματα εναντίον του και συγκεκριμένα ότι "υπέγραψες μνημόνιο". Οι άγνωστοι μπήκαν στο εστιατόριο που βρισκόταν ο ίδιος και άρχισαν να προπηλακίζουν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, ενώ εκείνος τους ζήτησε να βγουν έξω από το κατάστημα.

Όταν εξήλθαν του καταστήματος, οι δράστες άρχισαν να τον χτυπούν άγρια στο κεφάλι και το πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βιντεοσκόπησαν την επίθεση εναντίον του γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στον "Ευαγγελισμό" για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ενώ στο νοσοκομείο μετέβησαν και άνδρες της κρατικής ασφαλείας, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, όπως δήλωσε στους άνδρες της ΕΛΑΣ, δεν είχε μαζί του την αστυνομική του φύλαξη κατόπιν δικής του επιθυμίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

"Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, βραδινές ώρες σήμερα στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα μαζί του, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, το επίμαχο χρονικό διάστημα ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής".

Πηγή: news247.gr

6 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που καταργήθηκε το άβατο των Εξαρχείων και μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν ελεύθερα την παρουσία τους στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απλοί πολίτες δεν έχουν πρόβλημα.Οι ένοχοι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις κάποια απόφαση, κυρ Ειρηνοδίκα, περί ενοχής;
      Και ποιο το έγκλημα κυρ Ειρηνοδίκα;
      Για πες μας.
      Αλλά για τους Καραμανλήδες των τρένων δε σε πήρε το μάτι μου να βγάζεις απόφαση.Ούτε για την Νικολάου τη Σοφία. Ούτε για τον Αντρέα τον Πάτση... Να συνεχίσω κυρ Ειρηνοδίκα;

      Διαγραφή
    2. Ουπς! Τώρα έγινες και τιμωρός!
      Λέγε ρε. Καταδικάζεις την βία από όπου κι αν προέρχεται;

      Διαγραφή
  3. Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι συμβαίνει με όλα εσάς τα, από μικρά, κακοποιημένα.
      Μια ζωή εκτιμάτε το ξύλο ως παιδαγωγικό μέσο και ευχαρίστηση.

      Διαγραφή

(3)