Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Σοβαρά επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Οδοφράγματα και χημικά

Σοβαρά επεισόδια έξω από τα γραφεία της Hellenic Train - Οδοφράγματα και χημικά
 

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στο κέντρο της Αθήνας μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το Star η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα επιχείρησε να σπάσει τις τζαμαρίες του κτιρίου που στεγάζει την Hellenic Train.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον των διαδηλωτών και πέταξε χημικά ενώ οι διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, που ήταν περίπου 1.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν ξανά στην χρήση χημικών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου, καθώς άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας.

Στην κινητοποίηση στη λεωφόρο Συγγρού συμμετείχαν συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι διαδηλωτές άναψαν κεριά και σήκωσαν ένα μαύρο πανί, ενώ κρατούσαν και ένα πανό που έγραφε: «Δεν ήταν λάθος, ούτε η κακή στιγμή, τα κέρδη τους μπαίνουν πιο πάνω από τη ζωή».

Σημειώνεται πως αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λάρισα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

Επεισοδια, Hellenic Train

Επεισοδια, Hellenic Train

Hellenic Train, Επεισοδια, Τεμπη, Σιδηροδρομικο δυστυχημα

Hellenic Train, Επεισοδια, Τεμπη, Σιδηροδρομικο δυστυχημα

epeisodia nea

epeisodia nea2

diamartyria hellenic train4

diamartyria hellenic train3

diamartyria hellenic train2

diamartyria hellenic train

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)