Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Κρεσέντο αναλγησίας: Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι με αναπηρία

 

 

Αποτροπιασμό προκαλεί νέα καταγγελία για διακοπή ρεύματος σε ευάλωτους συμπολίτες μας από ιδιωτική εταιρεία, αυτή τη φορά στη Μυτιλήνη, και για ποσό ύψους... 434 ευρώ. 

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, έκαναν διακοπή ρεύματος σε ζευγάρι, όπου η γυναίκα αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αμαξίδιο και ο σύζυγό της έχει κι αναπηρία 51%.
Ο ίδιος αναφέρει πως ο ΔΕΔΔΗΕ γνώριζε ότι υπάρχει άτομο με κινητικό πρόβλημα στο σπίτι, καθώς είχε ενημερώσει σχετικά πριν μερικές εβδομάδες όταν γίνει ξανά διακοπή ρεύματος. Τότε πλήρωσε το ποσό των 150 ευρώ για την οφειλή των 488 ευρώ και το ρεύμα επανασυνδέθηκε. Τις επόμενες εβδομάδες εκδόθηκε νέος λογαριασμός με συνολικό ποσό να φτάνει τα 434 ευρώ.

«Το ζήτημα είναι», εξηγεί ο Χρήστος, «ότι ήρθαν στις 17 του μήνα και μας έκοψαν ξανά το ρεύμα... Δεν συζητάμε φυσικά για εκβιασμούς και συνεχείς πιέσεις από την εταιρεία για την εξόφληση του ποσού» είπε και περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να ζουν τρώγοντας κονσέρβες, αφού το ψυγείο είναι εκτός λειτουργίας.

«Δεν μπορώ να ζω στο σκοτάδι, είναι πολύ σκοτεινά τη νύχτα, θέλω να κάνω μπάνιο και δεν μπορώ χωρίς φως» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ευαγγελία.

Το ζευγάρι ζει από τις αναπηρικές του συντάξεις αφού κανείς από τους δύο δεν είναι σε θέση να εργαστεί, ενώ όπως σημειώνουν παίρνουν φαγητό από συσσίτιο της εκκλησίας.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)