Τρίτη 23 Μαΐου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «Βελούδινες » αντιπαραθέσεις

 

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα 20 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Προηγήθηκαν τα ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή των Δημοτικών Συμβούλων για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Δεν συμμετείχαν στην συνεδρίαση  λόγους η παράταξη  του Νίκου Παρούτογλου , ο Σάκης Χατζηδημητρίου και ορισμένοι σύμβουλοί του

 Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης  αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων που αφορούν τον αγροτικό τομέα και την καθημερινότητα. Εμφανίστηκε ικανοποιημένος που ο Δήμος  έχει πολύ καλά επιτεύγματα σε αυτούς τους  τομείς . Αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο  που ήδη άρχισε.

Λάκης Προκοπίδης αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων που εκκρεμούν , αν και τα έχει φέρει αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο.Κατηγόρησε την παράταξη του δημάρχου , ότι κατάφερε  η οικονομική επιτροπή να συνεδριάζει  σε οικογενειακό περιβάλλον. Αρκετές φορές χρειάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του , ανταπαντώντας στον Δήμαρχο  ότι άλλα έλεγε και άλλα καταλάβαινε αυτός .


Κριτική  άσκησε στη Δημοτική Αρχή ο  πρώην Δήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας" Δημήτρης Μπίνος.

Τόνισε μεταξύ ‘αλλων ότι  "αυτή η Δημοτική Αρχή οδεύει προς τον επίλογό της. Είμαστε λίγους μήνες πριν τις Δημοτικές Εκλογές και παρά τα ευαγγέλια, τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, δεν έχει καταφέρει να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα του πολίτη. Παραλάβατε έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, όπως ο Βιολογικός, η ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού γυμναστηρίου Αριδαίας και ενώ δεν καταφέρατε να τα υλοποιήσετε, έρχεστε και πανηγυρίζετε".

 Ο Χρήστος Νιβουρλής επισήμανε στον δήμαρχο ότι θα μείνει στην ιστορία , ως ο μοναδικός δήμαρχος που επί των ημερών του   μένουν σε αχρηστία χωματαύλακας  και τσιμεντάυλακας που αρδεύει εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή Ριζοχωρίου και Ίδας.

 Ο Τάκης Ασβεστόπουλος έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις  υπενθυμίζοντας τον ρόλο και την αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Το δημοτικό συμβούλιο  προχώρησε και στον ορισμό των υδρονομέων . Στα περισσότερα χωριά οι αιτήσεις 'ηταν 'οσες και οι θέσεις . Στα χωριά όπου υπήρχαν περισσότερες αιτήσεις υιοθετήθηκαν οι προτάσεις των τοπικών προέδρων .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)