Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Μητσοτάκης κρύβεται μήπως περάσει η "μπόρα"

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Φιλαδέλφεια: Ο Μητσοτάκης κρύβεται μήπως περάσει η "μπόρα" 


 

Οι πολιτικές ευθύνες για την είσοδο των νεοναζί στην χώρα που οδήγησαν στην δολοφονία του 29χρονου πρέπει να αποδοθούν τονίζουν στην Κουμουνδούρου.

Η αποφυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, για 4η συνεχή ημέρα μετά τα γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου και εξέθεσαν πλήρως τον κρατικό μηχανισμό, συνεχίζει να θεωρείται μια αδιανόητη κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την αρνητική τους έκπληξη για την τακτική το πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν, προτιμώντας να υλοποιεί τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων της.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εστιάζει κυρίως στην δημόσια συμπεριφορά του πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι από εκεί εκκινεί και η αντίστοιχη στάση που τηρεί ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Οικονόμου. Επισημαίνοντας πως αν και παραδέχθηκε δημοσίως το μεγαλύτερο μέρος των λαθών της Ελληνικής Αστυνομίας, παραμένει στην θέση του. Μην αναλαμβάνοντας δηλαδή την πολιτική ευθύνη για την εικόνα ενός κρατικού μηχανισμού που αδυνατεί να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος «πέρυσι, η ελληνική αστυνομία υποδέχθηκε τους συμβασιούχους εποχικούς δασοπυροσβέστες με δακρυγόνα, αύρα και ΜΑΤ, ενώ φέτος άφησε τους ακροδεξιούς οπαδούς να φτάνουν ανενόχλητοι με οπλισμό έως το κέντρο της Αθήνας. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις, αλλά αυτό ήταν κάτι τραγικό και απαράδεκτο. Υπάρχει ξεκάθαρα πολιτική ευθύνη, εφόσον η κυβέρνηση ορίζει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας. Η κυβέρνηση πρέπει ισότιμα και καθολικά να υπερασπίζεται την ζωή των πολιτών και το περιβάλλον. Και δεν το κάνει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι η παραίτηση ή η αποπομπή του αρμόδιου υπουργού έπρεπε να έχει ήδη συντελεστεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανακοίνωσή του «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, παραμένει στη θέση του, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, αποποιούμενος κάθε πολιτική ευθύνη για το πρωτοφανές φιάσκο». Τονίζοντας πως παράλληλα ο Κ.Μητσοτάκης «παραμένει εξαφανισμένος δεν βρίσκει μια λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Το μόνο που κάνει είναι να καλύπτει και να στηρίζει τον εκλεκτό του στο Υπουργείο». Τονίζει επίσης πως στην κυβέρνηση «αδυνατούν να αντιληφθούν ότι με την ανεύθυνη στάση τους διογκώνουν το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας, που είδε 200 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία να εισέρχονται, να διασχίζουν την μισή χώρα και να δολοφονούν ανενόχλητοι έναν νέο άνθρωπο».

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβερνητική τακτική είναι το αποτέλεσμα της υπαγωγής των πολιτικών αντιδράσεων στις επικοινωνιακές ανάγκες και τακτική. Εκτιμώντας πως στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται ότι είναι αποδέκτες γενικευμένης κατακραυγής που δεν αντιστρέφεται και ως εκ τούτου επιλέγουν την λύση του να «βγει από το κάδρο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έως ότου η υπόθεση να φύγει από το κέντρο της δημοσιότητας. Προοπτική στην οποία πιθανότατα θα βοηθήσουν οι θερινές μέρες.

Χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση που έκανε ο Στέφανος Κασελάκης, ομογενειακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος επικρατείας τις τελευταίες εκλογές. Όπως δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»: «Είναι πολύ γνωστή στην Αμερική που ζω ή επικοινωνιακή τακτική να κρύβεται ο πολιτικός μέχρι να περάσει η μπόρα. Αλλά δεν θα περάσει η μπόρα, γιατί υπάρχουν θύματα, υπάρχουν οικογένειες που θρηνούν υπάρχουν πληγές στη χώρα. Κι αν περάσει η μπόρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θάρθει κι άλλη μπόρα, με αυτή την πολιτική διάλυσης που ακολουθεί η κυβέρνηση». Συνέχισε απορώντας αν «είναι δυνατόν να έχουμε ένα νεκρό, σφαγμένο από τους νεοναζί χουλιγκάνους και η κυβέρνηση να δικαιολογεί την παταγώδη αποτυχία της με το ότι είναι καινούργιος ο υπουργός; Πρέπει δηλαδή μέχρι να βρει τις πρίζες ο κ.Οικονόμου να κλειστούμε στα σπίτια μας; Ο κ. Οικονόμου ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος μέχρι πρότινος, δεν είναι ένας τυχαίος περαστικός» 

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)