Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Φωτιές: Αγωνία στην Πάρνηθα, απειλείται ο Εθνικός Δρυμός - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιές: Αγωνία στην Πάρνηθα, απειλείται ο Εθνικός Δρυμός - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη 

Σε πύρινο κλοιό η Αττική, με τη φωτιά να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας και να δίνεται μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις ώστε να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό. Εκκενώθηκαν γηροκομεία. Στις φλόγες για πέμπτη μέρα η Αλεξανδρούπολη. Μαίνεται και στη Βοιωτία.

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα έζησε η χώρα, με τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς να μαίνονται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Φωτιές: Αγωνία στην Πάρνηθα, απειλείται ο Εθνικός Δρυμός - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη
SOOC

Στο τεράστιο μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, που καίει από το Σάββατο, όπως και σε αυτό της Βοιωτίας, προστέθηκαν αυτό της Φυλής και του Ασπροπύργου, τα οποία επίσης έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, έκανε γνωστό ότι πριν από λίγο εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφεθρεί στο δημαρχείο. Τόνισε ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Η φωτιά έφτασε τη νύχτα στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη αγωνία για την κατεύθυνσή της και δίνεται μεγάλη μάχη ώστε να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό. Να σημειωθεί πως, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, ακούγονταν εκρήξεις στο βουνό της Πάρνηθας,.

Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά επεκτάθηκε και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Στο σημείο επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας "σηκώθηκαν" 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν ακόμη 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Επίσης υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ και των ΟΤΑ.

Φωτιές: Αγωνία στην Πάρνηθα, απειλείται ο Εθνικός Δρυμός - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη
AP

Νωρίτερα την Τρίτη είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Άνω Λιοσίων, Πανοράματος, Γεννηματά και Κανάλα με μήνυμα από το 112.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών και λόγω των δυνατών ανέμων υπήρξε άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας για να απεγκλωβίσουν τις μοναχές και τον κόσμο από το μοναστήρι.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

-Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,

-Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,

-Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,

-Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,

-Από την πλατεία Φυλής,

-Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),

-Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

Πέμπτη μέρα αγωνίας στην Αλεξανδρούπολη - Τραγωδία με 18 νεκρούς

Στην Αλεξανδρούπολη, σοκ προκάλεσε ο εντοπισμός 18 απανθρακωμένων ανθρώπων σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Άβαντας. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μετανάστες. Σύμφωνα με τον αρμόδιο ιατροδικαστή μεταξύ των νεκρών είναι δύο παιδάκια.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν από ακροδεξιούς κύκλους ότι για τις φωτιές ευθύνονται οι μετανάστες που περνούν τα σύνορα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που μόνο οργή και έντονο προβληματισμό προκαλεί, το βίντεο ενός φασίστα στον Έβρο, ο οποίος αιχμαλωτίζει μετανάστες και καλεί σε πογκρόμ.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής αντιμετωπίζονται πυρκαγιές σε Υλίκη Βοιωτίας, «Μοσχοπόδι» Θήβας, Αγία Σοφία Αρκαδίας, Κρυονέρι Ναυπακτίας, Θέρμα Σαμοθράκης, Πρόδρομος Βοιωτίας, Ταρσό Λειβαδιάς, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στα Ψαχνά Ευβοίας, στο Διαλεκτό Καβάλας, στην 'Ανω Δροσίνη και στο Μίσχο Ροδόπης, στην οποία εκκενώθηκαν και οικισμοί.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Χαμηλό και Βέλκιο Ροδόπης

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους σε Χαμηλό και Βέλκιο Ροδόπης προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χαμηλό και Βέλκιο Ροδόπης παραμείνετε σε ετοιμότητα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Εκκένωση της περιοχής Κορφούδι Σαμοθράκης

Μήνυμα μέσω 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κορφούδι Σαμοθράκης προκειμένου να απομακρυνθούν προς το λιμάνι στα Θέρμα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κορφούδι απομακρυνθείτε προς Λιμένα Θέρμα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στον Γαλατά Ναυπακτίας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε νοτιοδυτικά του Γαλατά Ναυπακτίας και καίει καλαμιές και γεωργικές εκτάσεις. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 13 οχήματα.

Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο φωτιάς την Τετάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς την Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς:

  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σαμοθράκης, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης, ΠΕ Καβάλας, ΠΕ Θάσου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λήμνου, ΠΕ Λέσβου)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, ΠΕ Φωκίδας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)