Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ούτε και φέτος ανοικτός ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό μέσω Κερασιάς


 

Παρά τις διαβεβαιώσεις , αλλά και τις εντυπώσεις που αφέθηκαν προεκλογικά, ούτε και φέτος πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος  προς το χιονοδρομικό κέντρο «βορας» μέσω Κερασιάς . Ήδη στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού  γνωστοποιείται ότι μοναδική πρόσβαση είναι αυτή από τον Άγιο Αθανάσιο, ενώ η άλλη μέσω Κερασιάς  παραμένει κλειστή
.

Τα έργα που υποτίθεται ότι είχαν χαρακτηριστεί επείγοντα , καθυστέρησαν λόγω λαθών από την πλευρά του Δήμου Αλμωπίας . Όμως και οι περιοχές που ανήκουν στον Δήμο Έδεσσας  ,των οποίων οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν πιο νωρίς δεν έχουν τελειώσει .

Μένουν ακόμα κομμάτια στα οποία δεν έχει πέσει άσφαλτος . Δεν έχουν γίνει και τοιχία αντιστήριξης . Όπως έπεσαν και νωρίς φέτος τα χιόνια  , όλοι οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν ότι είναι μάλλον αδύνατον να ολοκληρωθούν και ο δρόμος να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

 

                ΤΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Σχεδόν στο ντούκου πέρασε ο εγκλωβισμός του λεωφορείου το Σάββατο μετά τον Άγιο Αθανάσιο, που μετέφερε πάνω από 40 εκδρομείς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μόνο από πηγές της περιφερειακής Ενότητας  Πέλλας (δεν υπήρξε άλλη ανακοίνωση)

Το λεωφορείο έμεινε εγκλωβισμένο επί μιάμιση ώρα. Γεννώνται όμως αρκετά ερωτηματικά σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες. Ενώ ήταν γνωστό  ότι αναμενότανε χιονόπτωση , γιατί δεν καθαριζότανε ο δρόμος  από τα εκχιονιστικά μηχανήματα;

Τι πρόκειται να γίνει άραγε τους επόμενους μήνες  όταν οι χιονοπτώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες;

Αν όλα λειτουργούσαν με την πιο απλή λογική , δεν θα χρειαζόταν να περάσουν αυτή την περιπέτεια οι εκδρομείς , ούτε να στηθεί η μεγάλη κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

 Με τέτοια φαινόμενα πόσοι πλέον στο εξής θα αποφασίζουν να προτιμούν το χιονοδρομικό του νομού για τις αποδράσεις τους. Καλούν δε τον Αντιπεριφερειάρχη να ρίξει άπλετο φως σε αυτό , το ευτυχώς, χωρίς συνέπειες περιστατικό .

 

1 σχόλιο:

  1. Τι γίνετε? Τόσα εκατομύρια στρέμματα βουνού,και όταν ρίχνει χιόνι τα μηχανήματα σμπρώχνουν το χιόνι στην διασταύρωση που κατεβαινεις Κερασια,διμιουργειτε ενα τοιχος 2 μετρα + απο χιόνι.Ας μην κρυβώμαστε πισω απο το δαχτυλο μας,το κανουν επιτηδες για να κανει ο κοσμος τν κύκλο και να πηγαινει απο Εδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)