Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Διέγραψε από την Κ.Ο τον Π. Σαράκη ο Βελόπουλος

 Εκτός Ελληνικής Λύσης ο Σαράκης – Τον διέγραψε ο Βελόπουλος

 

 «Στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης έθεσε ο Κυριάκος Βελοπούλος τον βουλευτής επικρατείας του κόμματος Παύλο Σαράκη.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση η απόφαση ήταν ομόφωνη – πλην του κ. Σαράκη, ενώ τονίζεται πως «στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων».

Η απάντηση του Παύλου Σαράκη για τη διαγραφή του

Ο διαγραφείς - πλέον - από την Ελληνική Λύση, σε σχετική ανακοίνωσή του, σημείωσε πως «θα συνεχίσει να υπηρετεί τις ιδέες του».

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Σαράκης ανέφερε: «Η ταπεινή καταγωγή μου, η προσωπική και επαγγελματική μου πορεία ως αυτοδημιούργητος, η προσωπικότητά μου, δεν επιτρέπουν να είμαι ούτε αλαζόνας, ούτε αμετροεπής, ούτε αχάριστος, ούτε να υποτιμώ τους άλλους. Και πάνω απ’ όλα, εγώ δεν είμαι ούτε συκοφάντης, ούτε λασπολόγος. Οι αξίες μου, οι απόψεις μου, είναι αδιαπραγμάτευτες και δεν υποτάσσονται. Υπερήφανα, ελεύθερος και ασυμβίβαστος θα συνεχίσω να υπηρετώ τις ιδέες μου. Ο καθένας μας κρίνεται και αξιολογείται».

Ποιος είναι ο Παύλος Σαράκης

Ο Παύλος Σαράκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1969. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εμβάθυνε τις γνώσεις του στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Συμβουλίου της Επικρατείας. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία με κύριο αντικείμενο το Ποινικό Δίκαιο. Είναι νομικός σύμβουλος σε εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ο Παύλος Σαράκης έχει συμμετάσχει ως υπερασπιστής σε ποινικές δίκες όπως στη δίκη απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, υπερασπιζόμενος βασικό κατηγορούμενο που βαρυνόταν και για «συμβόλαια θανάτου», στη δίκη της απαγωγής της κόρης του δημάρχου Ιωαννίνων Σοφίας Γκόντα, στη δίκη της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού των Αλκέτ Ριζάϊ και Βασίλη Παλαιοκώστα, καθώς και σε υποθέσεις όπως το σκάνδαλο στημένων αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου («Koriopolis»), αλλά και στην «υπόθεση της Χίου» με τους Κούρδους αυτονομιστές της DHKP-C που συνελήφθησαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό.

Ακόμα, τον Δεκέμβριο του 2014 υπεράσπισε πρόσωπο που κατηγορήθηκε ότι αποπειράθηκε να εξαγοράσει ψήφους βουλευτών κατά τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας (υπόθεση «Χαϊκάλης Gate») και, το 2015, υπερασπίστηκε κατηγορούμενο στην υπόθεση «Noor 1», του πλοίου που μετέφερε τόνους ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα. Επίσης, το 2016 ανέλαβε την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στη δίκη για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα καιμ ειδικότερα, αυτή του αντιπυραυλικού συστήματος ASRAD-HELLAS. Την ίδια χρονιά ανέλαβε και την υπεράσπιση αξιωματούχου, που βαρύνονταν για το αδίκημα της απιστίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το 2017 προσέφυγε για λογαριασμό πελατών του στην αστική Δικαιοσύνη κατά της Ελβετικής Τράπεζας Julius Baer, διεκδικώντας αποζημιώσεις για εξαπάτηση αυτών. Είναι ο δικηγόρος που προσέφυγε, τον Αύγουστο του 2016, ενώπιον των Αμερικανικών Αρχών (Securities and Exchange Commission & Department of Justice), για αθέμιτες πρακτικές της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα, βάσει του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ (FCPA). Η δημοσιοποίηση της έρευνας των Αμερικανικών Αρχών με την συνδρομή των Ελλήνων Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος/ Πληροφοριοδοτών (Whistleblowers) για τη Novartis τον Δεκέμβριο του 2016, προκάλεσε την ενεργοποίηση και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Επίσης, τον Μάρτιο του 2021, ο Παύλος Σαράλης ανέλαβε την υπεράσπιση προσώπου, που κατηγορήθηκε, μεταξύ άλλων, για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Η υπόθεση του 31χρονου «Ινδιάνου«, όπως χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές και τα ΜΜΕ, απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη. Η εμπλοκή του, η προφυλάκισή του, ο υπερασπιστικός αγώνας για την αθωότητά του, η αποφυλάκιση και η απαλλαγή του απ' όλες τις κατηγορίες με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Αθηνών (Μάιος 2022), χαρακτηρίστηκαν από τον Τύπο, ως ένα μεγάλο «φιάσκο» της ΕΛ.ΑΣ και «μαύρη σελίδα» για τη Δικαιοσύνη.

Τον Δεκέμβριο του 2007 υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας με καυστικό υγρό στον Νέο Κόσμο, όπου τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και αναγκάστηκε να απέχει για μακρύ χρόνο από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η εις βάρος του εγκληματική ενέργεια, έπειτα από πολύχρονη αστυνομική και δικαστική έρευνα, ανέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς επίορκους αστυνομικούς και ως φυσικούς αυτουργούς άτομα του οργανωμένου εγκλήματος. Κίνητρο των δραστών ήταν οι αποκαλύψεις του για ύπαρξη κυκλώματος στην ΕΛ.ΑΣ. που συνεργαζόταν με το οργανωμένο έγκλημα.

Όσον αφορά στην πολιτική του πορεία, την 1η Οκτωβρίου 2013 ο Παύλος Σαράκης διεγράφη από τα μητρώα της Ν.Δ. μετά την ανάληψη της υπεράσπισης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρου. Το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα με τον ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό συνδυασμό της «Δημιουργικής Διαδρομής», ερχόμενος πρώτος σε
σταυρούς προτίμησης. Τον Δεκέμβριο του 2015, ωστόσο, επανεντάχθηκε στη Ν.Δ..

  Ακόμα, το 2019 κατήλθε εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Η Γλυφάδα γυρίζει σελίδα» και κατέλαβε τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2021, προσχώρησε στην Ελληνική Λύση. Στις εκλογές του Μαΐου του 2023 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας και στις επόμενες εκλογές, του Ιουνίου του 2023, επανεξελέγη.

Η κόντρα του Παύλου Σαράκη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Παύλος Σαράκης είχε, πέρσι, τηλεοπτική κόντρα με τον - τότε - υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, δείχνοντας μία αφίσα με ανθρώπους του ίδιου φύλου, που ήταν σε στάση του λεωφορείου και ανέφερε «ότι δεν επιθυμούμε αυτό τον τύπο της οικογένειας» προσθέτοντας, μάλιστα, πως είναι υπέρμαχος της «παραδοσιακής οικογένειας» και ότι αυτό το πρότυπο οικογένειας δε θα πρέπει να διαφημίζεται.

Στην ερώτηση του Στέφανου Κασσελάκη για ποιο λόγο τον ενοχλεί και αν προσωπικά τον έχει επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ο Παύλος Σαράκης απάντησε πως «έχετε τις απόψεις σας, αλλά σεβαστείτε και τη δική μου».

«Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου» ήταν η αποστομωτική απάντηση του - πλέον - προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μοιράστηκε μία συγκινητική ιστορία ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων γυναικών με παιδί.

Μετά την εκπομπή, ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχετική ανάρτησή του στο Χ έγραψε:«Κάθε ΛΟΑΤΚΙ, κάθε AMEA, κάθε ευάλωτος, περιθωριοποιημένος ή πρόσφυγας, που από χθες ανησυχεί ή/και φοβάται από την άνοδο της Ακροδεξιάς και τις θέσεις που θέλει να επιβάλει (μια μικρή γεύση στο βίντεο), πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συλλογικά όσο κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ για να παλεύουμε για το δικαίωμά του στην προσωπική ευτυχία». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)