Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Λινού: «Δεν παραδίδω την έδρα» - Κατηγορίες κατά Κασσελάκη και Πολάκη

Λινού: «Δεν παραδίδω την έδρα» - Κατηγορίες κατά Κασσελάκη και Πολάκη
 

  «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου», η θέση της Αθηνάς Λινού.

Ανακοίνωση με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη εξέδωσε η Αθηνά Λινού, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι «δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» και σημειώνει ότι «αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου».

Παράλληλα, η Αθηνά Λινού εξαπολύει τα «βέλη» της κατά του Παύλου Πολάκη, ενώ κατηγορεί τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες» του βουλευτή Χανίων εναντίον της.

Η ανακοίνωση της Αθηνάς Λινού:

«Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,

Mου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής.

Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου».

Λινού: Δεν απάντησε στις κλήσεις Κασσελάκη, έβγαλε ανακοίνωση

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η Αθηνά Λινού διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή σημειώνεται πως μετά από εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, η βουλευτής τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

epistoli-syriza-se-tasoula-paraitisi-linou_1b99c.jpeg

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε νωρίτερα μέσω ανάρτησής του στα social media -μεταξύ άλλων- πως «αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά. Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα».

Κασσελάκης: Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της Λινού

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Live News» του Mega, μέσω των οποίων τόνισε ότι το γραφείο του έχει ζητήσει την παραίτηση της Αθηνάς Λινού και «τη διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας». Ωστόσο: «Προς το παρόν, δεν έχει απαντήσει. Το αίτημα που κάναμε είναι ξεκάθαρο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η απάντηση στα μηνύματα είναι ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης που θα έπρεπε να υπάρχει» και πρόσθεσε πως η βουλευτής δεν έχει απαντήσει ούτε σε κλήσεις, ούτε σε μηνύματα μέσω των social media. Επίσης, σημείωσε ότι «δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της».

«Ο Φάμελλος ήξερε εδώ και έναν μήνα για την αντικατάστασή του»

«Το ότι διαφωνούσε μαζί μου από την πρώτη εβδομάδα, το άκουσα χθες πρώτη φορά. Δεν νοείται να υπάρχει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που διαφωνεί με τον πρόεδρο του κόμματος», πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης που έλαβε χώρα την Τρίτη (27/8).

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «δεν ισχύει» ότι πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. το έμαθε χθες (για την αντικατάστασή του), διότι «είχαμε κάνει αυτήν τη συζήτηση εδώ και ένα μήνα». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)