Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ενημερωτική Εκδήλωση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δήμου Έδεσσας





Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε η σειρά θεματικών ομιλιών για την Τρίτη Ηλικία που υλοποιούνται από τον Δήμο Έδεσσας, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου – στην κατάμεστη αίθουσα – πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος σε άτομα Τρίτης Ηλικίας» με εισηγητή τον κ. Γρηγοριάδη Κ. Γεώργιο Ειδικευόμενο Χειρούργο Ορθοπαιδικό. Την  ενδιαφέρουσα  παρουσίαση – ενημέρωση ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, για ιατρικά – ορθοπαιδικού ενδιαφέροντος θέματα – που απασχολούν και δυστυχώς ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχoς Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτριος, ο οποίος στην ολιγόλεπτη εισήγηση του τόνισε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την βελτίωση της ποιότητα ζωής των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή καθώς και ότι ο Δήμος Έδεσσας στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε δομές που παρέχουν υπηρεσίες και δράσεις προς την Τρίτη Ηλικία.
Οι ενημερωτικές ομιλίες για την Τρίτη ηλικία που ξεκίνησαν και θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2014 αποτελούν αποτέλεσμα συνεργασίας της Προέδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κα. Ιατρίδου-Βλαδίκα Αναστασίας, του προσωπικού της δομής Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τοπικών επιστημόνων που ανιδιοτελώς και με ευχαρίστηση επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή. Εντός του Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη ενημερωτική ομιλία με θέμα την Νόσο  Αλτσχάιμερ.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Γρηγοριάδη Κ. Γεώργιο Ειδικευόμενο Χειρούργο Ορθοπαιδικό για την αποδοχή της πρόσκλησης μας και την ουσιαστική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος της πρώτης αυτής ενημερωτικής ομιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)