Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

 
        Το Παράρτημα Αριδαίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστα-σης - ΔΣΕ & Φίλων-Απογόνων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Δεκέμβρη τη Γενική Συνέ-λευση των μελών του.

        Παρουσιάστηκε σ’αυτήν ο Απολογισμός Δράσης του Παραρτήματος από την απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή και ο Οικονομικός Απολογισμός για τη προηγούμενη τριετία.
        Συζητήθηκε η πορεία της καταστατικής μετατροπής της Ένωσης σε ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, αγωνιστών- φίλων & απογόνων και εκτιμήθηκαν τα βήματα που έγιναν στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης του Παραρτήματος.
      Εγγράφηκαν στο προηγούμενο διάστημα νέα μέλη, φίλοι & απόγονοι αντιστασιακών, που ενστερνίζονται τα ιδανικά του ηρωικού αγώνα τους. Εμπλούτισαν με τη παρουσία & τη συμμετοχή τους την προσπάθεια ανάδειξης της πραγματικής ιστορίας της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των ηρωικών στιγμών της περιόδου της Αντίστασης και του εμφυλίου κόντρα στις συστηματικές προσπάθειες διαστρέβλωσης & παραχάραξης της Ιστορίας .
       Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε μια περίοδο, που τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται στο πετσί τους τις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, για τη δημιουρ-γία της οποίας «φρόντισαν» οι καπιταλιστές με τη συγκέντρωση του παραγόμενου από τον ιδρώτα των εργαζομένων πλούτου στα χέρια των οικονομικά ισχυρών. Με μνημόνια ή χωρίς αυτά τα λαϊκά στρώματα δέχονται καταιγισμό από αντιλαϊκά μέτρα τα τελευταία χρόνια ( απολύσεις, περι-κοπές, χαράτσια, κλείσιμο καταστημάτων, απλήρωτες παραγωγές, πανάκριβη Υγεία, περικοπές στη Παιδεία, κλπ.).
      Δίνουν όμως τα λαϊκά στρώματα – ανάμεσά τους και εμείς οι Αντιστασιακοί αγωνιστές, που έχουμε απομείνει & με τους απογόνους μας - τη μάχη ενάντια στις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ , που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις επιταγές της ΕΕ & του ΔΝΤ.
       Από κοντά και οι ανιστόρητες θεωρίες των «δύο άκρων» & οι προσπάθειες εξίσωσης του Σοσιαλισμού με τον Φασισμό, καθώς και η εγκληματική δράση της  Χρυσής Αυγής. Χρειάζεται συνεχές αντιπάλεμα μέσα και από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας, αλλά και της σημερινής αποστολής μας.
       Χρειάζεται γι’αυτό η ενεργοποίηση όλων των Μελών μας, η συνεχής ενίσχυση των γραμμών μας με φίλους & απογόνους. Πρέπει να επιμείνουμε σε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της εκλαΐκευ-σης και προβολής με κάθε μέσο του αγώνα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης               ( 1941 - 1945) & του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
   Τον δρόμο του αγώνα τον έχουμε επιλέξει σε πολύ δυσκολότερα χρόνια, δεν δικαιού-μαστε τώρα & δεν θα κάνουμε πίσω,  με όσες σωματικές δυνάμεις διαθέτουμε για τη δίκαιη, τη πανανθρώπινη Σοσιαλιστική κοινωνία του αύριο.


   Από τη Γενική Συνέλευση εκλέχτηκε η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή, οι οποίες έχουν τις παρακάτω συνθέσεις :

Διοικούσα Επιτροπή

   Πρόεδρος     της    Διοικούσας Επιτροπής   :   Δρόσογλου      Σταύρος       
   Α’ Αντιπρ             «                     «           :   Γεωργαλά        Μάγδα         
   Β’ Αντιπ                 «                     «           :   Φτίκας              Νίκος
   Γεν. Γραμματέα   «                     «           :   Ελευθεριάδης  Τάκης            
   Ταμίας               «                     «           :   Τερζόγλου        Αγγέλα         
   Μέλος                  «                     «           :   Ευαγγελίδης    Γιάννης        
   Μέλος                  «                     «           :   Μουρατίδης     Νίκος                


  Εξελεγκτική  Επιτροπή

   Πρόεδρος της   Εξελεγκτικής Επιτροπής   :   Αθανασιάδης         Παύλος       
   Μέλος                      «                     «              :   Κωνσταντινίδου   Μαρία
   Μέλος                  «                     «              :   Παπαδόπουλος     Γιάννης                




                                                                   Για τη Διοικούσα Επιτροπή

                                             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                                    ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ   ΣΤΑΥΡΟΣ                           ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ   ΤΑΚΗΣ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)