Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ: Με «παχιά λόγια» δεν χορταίνει ο κόσμος



ΝΟΚΟΚΥΡΕΨΑΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


«Είναι φανερό πως κάποιοι με ανορθόδοξο τρόπο και ανακρίβειες ,  θέλουν να μας βγάλουν από τη θέση του τιμητή και να μας βάλουν στη θέση του απολογούμενου . Δυστυχώς όμως για αυτούς , τους πληροφορώ ότι δεν αλλάζουμε εύκολα θέσεις , όπως δεν αλλάξαμε 3 χρόνια  τώρα. Μπορεί να μην κάνουμε «θόρυβο» γύρω από το όνομά μας , ως δημοτική αρχή  και να μην έχουμε ενημερώσει όσο έπρεπε τους συμπολίτες μας , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου και μειώσαμε τα υπέρογκα χρέη»

Αυτά υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος  της ΔΕΥΑ Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα:






«Διανύουμε ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα .Κρίσιμη γιατί οδεύουμε προς την έξοδο από την μεγαλύτερη κρίση που γνώρισε χώρα στην ενωμένη Ευρώπη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξει και η κατάσταση. Απλά θα ζούμε με λιγότερα .

Η κρίση αυτή έπληξε την χώρα σε όλα τα επίπεδα . Πολύ μεγάλο χτύπημα όμως δέχτηκε η τοπική αυτοδιοίκηση. Αναλύοντας σε βάθος τις συνέπειες αυτής της κρίσης αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι τεράστιες ,διότι οι Δήμοι κυρίως είναι ο πρώτος αποδέκτης των προβλημάτων των πολιτών ( φωτισμός , καθαριότητα , ύδρευση , άρδευση κτλ ).
Όλα αυτά τα προβλήματα  ,όπως ήταν φυσικό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Δήμος Αλμωπίας και κάθε άλλος Δήμος. Με μια διαφορά όμως .Έπρεπε να βρεθεί η φόρμουλα να αντιμετωπιστεί η καθημερινότητα , να πληρωθούν οι παλιές οφειλές  ύψους 18 εκ ευρώ και να αλλάξουν νοοτροπίες καταστροφικές. Ας  τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η καθημερινότητα εξυπηρετήθηκε .Με ελλείψεις, ίσως, ατέλειες με λάθη, αλλά εξυπηρετήθηκε. Τα μηχανήματα του Δήμου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό που κάθε είδους οδοποιία έγινε από το εργοτάξιο. Καμία ανάθεση για χαλικοστρώσεις ή διανοίξεις δεν έγινε από το 2011 και μετά , την στιγμή που οι δύο Δήμοι είχαν ξοδέψει περισσότερα απ 10 εκ ευρώ για χαλικοστρώσεις σε μια δεκαετία. Τα  χρέη όμως ήταν πάρα πολλά. Περί τα 12,5 εκ ευρώ το χρέος που κληροδότησαν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι στους πολίτες του Δήμου και αν συνυπολογίσουμε και τις επιχειρήσεις άγγιζε τα 18εκ ευρώ ( 3,5εκ ευρώ ΔΕΥΑΑ , 1,5εκ ευρώ ΛΟΥΤΡΑ, 200χιλ ευρώ ΔΕΚΟΠΑ). Ένα χρέος όμως που εξυπηρετήθηκε. Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η τακτική , να γίνονται έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Όλα τα έργα και προμήθειες που έγιναν πληρώθηκαν και παράλληλα εξοφλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών. Το χρέος του Δήμο σήμερα δε ξεπερνά τα 5,5 εκ ευρώ , της ΔΕΥΑΑ τα 2,3 εκ ευρώ και των ΛΟΥΤΡΩΝ τις 500 χιλ ευρώ. Δηλαδή από 18 εκ μέσα σε μια τριετία φτάσαμε να χρωστάμε 8 εκατομμύρια ευρώ. Δέκα εκατομμύρια λιγότερα με μια χρηματοδότηση 2,2 εκ ευρώ μέσω επιχορήγησης για αποπληρωμή ληξιπροθέσμων χρεών.

                  ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ
Και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές του Μάιου και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να μας βάλουν να απολογηθούμε κυρίως για τρία πράγματα.
 ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

-ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΤΗΤΑ

-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ.
-Ανικανότητα διότι δεν πράξαμε έργο; Μα θα παραγάγαμε έργο με δανεικά; Ακόμα και να θέλαμε δεν υπήρχαν .Οι εποχές που οι εργολάβοι δούλευαν χωρίς να τους ενδιαφέρει το ποτέ θα πληρωθούν , πέρασαν ανεπιστρεπτί. Παρόλα αυτά δεν υπήρξε τοπική κοινότητα που να μην έγινε παρέμβαση είτε με μηχανήματα είτε με την μορφή κατασκευής έργου κυρίως ασφαλτικών και αρδευτικών. Και να μην ξεχνάμε ότι πληρώθηκαν 10 εκ ευρώ σε παλιές οφειλές (Να αναφέρω μόνο ότι εκτός ελαχίστων περιπτώσεων οι Δήμαρχοι που εκλέγονταν δε φρόντιζαν να πληρώνουν τις οφειλές των προηγούμενων και αυτό φαίνεται και τους απολογισμούς και στους ισολογισμούς) . Αυτά τα χρήματα τα στερήθηκαν οι πολίτες από το 2011 και μετά γιατί πληρώθηκαν πράξεις προηγούμενων δημοτικών αρχών. Όλα τα παραπάνω  έγιναν με πολύ κόπο , σχεδιασμό και πρόγραμμα . Αρκεί να θυμίσω ότι το 2009 οι δύο Δήμοι εισέπραξαν περί τα 3 εκ ευρώ από ΣΑΤΑ για την κατασκευή έργων και εμείς για το 2013 μόλις 600 χιλιάδες. Κι όμως περίσσεψαν λεφτά να πληρώσουμε και παλιές οφειλές. Ποιος είναι αυτός που θα πει ότι όλο αυτό είναι τυχαίο; Και ένα πάση περιπτώσει ποια ήταν τα τόσο σημαντικά έργα που έγιναν και κόστισαν 3 εκ το 2009;

-Επικίνδυνο χαρακτήρισε στο τελευταίο Δ.Σ. ο κ Ζέρζης τον Δήμαρχο διότι δεν μπορεί να ελέγξει τις παραιτήσεις των συμβούλων του , κυρίως στον ΧΥΤΑ και αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργεί σωστά .Άρα ο Δήμαρχος και συνεπώς όλοι οι σύμβουλοι είμαστε επικίνδυνοι. Από πότε μια παραίτηση αποτελεί βαρόμετρο για το πόσο επικίνδυνη είναι μια παράταξη; Προφανώς πρόκειται περί νέων ηθών και τακτικών που όμως δε βοηθά πουθενά όπως βέβαια και η αντιπολίτευση δε βοήθησε το Δήμο τα τελευταία 3 χρόνια πλην λιγοστών εξαιρέσεων. Καμία πρόταση δε έγινε για την επίλυση σοβαρότατων ζητημάτων του Δήμου όπως οι κατασχέσεις , το κλείσιμο των ελλειμμάτων των υπηρεσιών άρδευσης και ηλεκτροφωτισμού που άγγιζαν το 1,5 εκ ευρώ ετησίως και το οποίο αυτοί δημιούργησαν. Το ερώτημα είναι αν εμείς είμαστε επικίνδυνοι και ανίκανοι , αυτοί γιατί δε φέρανε καμία πρόταση για επίλυση τέτοιων ζητημάτων; Αντίθετα επέλεξαν να απέχουν από όλα τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιτροπές. Επέλεξαν ακόμα να λείπουν ή να αποχωρούν όταν στο ΔΣ έρχονται θέματα όπως οι καταλογισμοί στους δύο πρώην Δημάρχους Εξαπλατάνου ύψους 700 χιλ ευρώ περίπου. Ακόμη ήταν απόντες από το συμβούλιο του απολογισμού του Δήμου και του ισολογισμού των Λουτρών. Σε αυτό το βαθμό έφτασε η απαξίωση για τα δημοτικά δρώμενα από την αντιπολίτευση, να μην την ενδιαφέρει τίποτα εκτός από τις εντυπώσεις.
-Ερασιτέχνες διότι απωλέσαμε την πιστοληπτική ικανότητα και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν μπορούμε να βρούμε προμηθευτές για καύσιμα. Καταρχήν πρέπει να πω ότι όταν άλλοι δήμοι έκλειναν τα σχολεία τους λόγο ψύχους , ο Δήμος Αλμωπίας φρόντισε να προμηθεύσει έγκαιρα , όλα τα σχολεία του με καύσιμα και δεν προβλέπετε να δημιουργηθεί τέτοιο θέμα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πως λοιπόν χάσαμε όμως την αξιοπιστία μας; Ειπώθηκε ότι δεν πληρώσαμε τους προμηθευτές και τώρα φοβούνται να συνεργαστούν. Μα δεν υπήρχε οφειλή σε πρατήριο καυσίμων που να οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Ακόμα και αυτοί οι ελάχιστοι προμηθευτές που απαιτούσαν χρήματα από τον Δήμο ,όταν αναλάβαμε πληρώθηκαν άμεσα . Οι προμηθευτές καυσίμων δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία διότι πρώτον οφείλουν να καταθέτουν το 10% της σύμβασης ως εγγυητική και δεύτερον διότι πρέπει το 3% του τζίρου να το καταβάλουν στο ΜΤΠΥ σαν χαράτσι και έτσι δεν μένει περιθώριο κέρδους. Αλήθεια τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με το 3%. 


                ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΕΣ


Ένα ακόμη στοιχείο που έχει αξία και καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί απώλειας της πιστοληπτικής ικανότητα είναι ότι στα πλαίσια του συνολικού σχεδιασμού μείωσης του χρέους , το Νοέμβριο του 2011 κλήθηκαν στο Δήμο όλοι οι εργολάβοι για να συζητήσουμε τον τρόπο αποπληρωμής των απαιτήσεων τους και τότε πετύχαμε σχεδόν με όλους έναν συμβιβασμό που είχε αίσιο τέλος. Στα ίδια πλαίσια κλήθηκαν και οι πρώην Δήμαρχοι για βοηθήσουν κυρίως στο θέμα των αγωγών και δει των προφορικών αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ αρνήθηκαν αυτή τη βοήθεια.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στα πρώτα λόγια μου και κυρίως στην κρισιμότατη περίοδο που διανύουμε . Σε μια τέτοια περίοδο είναι πολύ κρίσιμο το ποιον θα εμπιστευτούμε να διοικήσει τον Δήμο Αλμωπίας.»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

21 σχόλια:

  1. δηλαδη τι μας λεει ο ανθροπος ,τρια χρονια μιραζανε λεφτα και κανανε προσοπικη πολιτικη.γιαυτο δεν γινανε εργα και ολη η αλμωπια βρομαει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οχι μονο πληρώνατε κατ' επιλογή αλλα αλλος Παρουτογλου του Δήμου υπάλληλος επόπτευε και προωθούσε τα εντάλματα προς πληρωμή σε δικού σας ανθρώπους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Μιλαει και ο ζερζης ο ανθρωπος που καταχρεωσε το δημο χωρις καν εργο! Ντροπη πια ρε παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ?.............κ. Παρούτογλου από πόσες χιλιάδες € βάλατε από την τσέπη σας και μειώσατε το χρέος του Δήμου ;
    ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ απλά πληρώσατε οφειλές του 2009-2010 σε κολλητούς σας και αφήσατε οφειλές παλαιότερες 2005,2006,2007.Πληρώθηκαν οφειλές με κατασχέσεις. Δώσατε δουλειές σε κολλητούς σας. Δεν είχατε πετρέλαιο για τα σχολεία και πληρώσατε σε εργολάβο «ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ???? ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ MΙΛΙΟΥΝΙΑ € » ΠΟΥ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΜΟΝΟ εσείς. Δεν είχατε λάμπες για τα ΦΟΠ και πληρώσατε εργολάβο ακριβότερο κατά 200% για όμοιο έργο. Άντε μην ανοίξω το στόμα μου ………………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΚΡΙΒΕΙ Η ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΧΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος φίλε μου δεν απαντά σε όλα, μερικά τα σκεπάζει πολυ προσεκτικά με αχυρο !!

      Διαγραφή
    2. Tωρα ο...........; .....κ. Παρούτογλου λεει οτι αν εφερνε το ΣΔΟΕ ΔΕΝ θα πληρωνότντουσαν πολυ, αρα κατι ξερει και το κρυβει δηλαδη καλυπτει βρωμιές .ΣΑΜΑΝΔΗ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΝΙΞΕΙΣ .

      Διαγραφή
  5. ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ? Η ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ? ΔΗΛΑΔΗ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΥΠΙΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2005 Κ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ? Κ ΚΑΚΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕ Κ ΑΥΤΑ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΔΟΕ Κ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Η ΔΕΥΑ ΕΝΩ ΠΑΛΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 60 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ? ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΕΣΑ 1.5 ΕΚ. ΕΝΩ Ο ΖΕΡΖΗΣ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΗΡΘΕ 2 ΕΚ. ΚΟΣΜΟΣ? ΑυΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ? ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποιος έφαγε να πληρωσει ο κοσμος δεν ειναι πρόβατα καταλαβαινει.. Μπραβο στον Πασοη .Βγαλτε τους εργολαβους με τα ποσα απο το 2005 κ μετα να δουμε που θα κρυφτουν οι προηγουμενοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΕ SITE ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΡ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ-ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΡ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΑΛΑΜΗΣ.
    υπογρ.Δ.Ι.ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tωρα μην κανετε αγιο πασοη και παρουτογλου ο πρωτος σκεπαζει πραγματα του παρελθοντος και ο δευτερος κανονισε να προσληφθει ο κυριος Γενικος γραμματεας στο δήμο αληθεια πόσο θα κοστισει τελικα γιατι δεν μας λετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πού είδες τα έργα Δ.Ι.Αθηναίε ; σε ποιο χωριό έγινε έργο ; στον Εξαπλάτανο στην Μηλιά στην Κωνσταντία στην Ίδα πού; Και αν έκανε κάτι το έκανε να εξυπηρέτηση προσωπικά συμφέροντα είτε δικάτου είτε άλων.100 μέτρα δίκτυο έργο είναι ; βρωμάει ο τόπος από τα σκουπίδια , τα χωριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, πλήρωναν οι αγρότες το καλοκαίρι τις βλάβες στα αντλιοστάσια. Έχει κότσια να πάρει με πίστωση ένα σακί τσιμέντο ,10 λάμπες …. ΟΧΙ δεν ;έχει. Δ.Ι. Αθηναίε 2,39 και εσύ και ο Δημαρχός σου σε άλλον κόσμο ζείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΟΣ ΠΑΣΟΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , Ο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ 1 ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΕΝΕΥΕΤΕ ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!! ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !!! Ο ΚΑΜΠΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ , ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΠΑΝΤΟΥ , ΚΤΛ.... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ !!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΝΕΥΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΤΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ !!! Υ.Γ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ , ΠΛΗΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φιλοτιμη η προσπαθεια πασοη παρουτ και λοιπων αλλα στο δημο δεν ειναι για φιλοτιμο.Μαζεψαν τα χρεη του Δήμου λέει.Να σας πω τι λέει ο κόσμος? να εκφράσω με ποιόν τρόπο? κάνανε την Αριδαία χωριό.Την μικρυναν.Ετσι όλοι μπορουμε να μειωσουμε τα εξοδα και τα χρεη.Έργα θέλει ο τόπος. Μεγάλα έργα. Κοψτε το λαιμο σας που θα βρείτε τα χρήματα λέει ο κοσμάκης. Σε καρεκλες μπορουν ολοι να λένε και να λένε. Το ζητούμενο ηταν και είναι εδω και τώρα σημαντικά έργα. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΥΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ:ΣΤΟΝ 1ο ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ 10,25 ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΜΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΟΡΜΗ ΜΕ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΜΟΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΡΤΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ.ΠΑΣΟΗ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΥΣΟΚΑΤΣΑΒΙΔΟ ή ΧΡΥΣΟΦΟΥΞ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ……….ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΑΝΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΙΤΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ? ΣΤΟΝ 2Ο ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 8,54 ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΣΟΗ , ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΑΛΟΘΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ Δ.Σ. ΕΧΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΩ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΘΟΣΟΝ ΕΧΩ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΑΝΕΛΛΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΤΟ. ΣΤΟΝ 3Ο ΤΡΙΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 1,13 ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.
    Υπογρ.Δ.Ι.ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα ήταν υπέροχα και άριστα καμωμένα στους δήμους Αριδαίας, Εξαπλάτανου, έργα αμέτρητα, όλοι πληρωνόντουσαν με το παραπάνω (ιδίως εργολάβοι και προμηθευτές), εντάξει κάποια χρέη προέκυψαν, ο.κ κάποιες μικρολαμογιές γίνανε, ίσως και λίγα λεφτά να χάθηκαν, άντε και κάποια έργα δεν τελείωσαν, ΑΛΛΑ όλα δούλευαν ρολόι και όλοι ήμασταν χαρούμενοι και υπερήφανοι έως την καταραμένη στιγμή που για κάποιον ανεξήγητο λόγο (αφού όλα ήταν μια χαρά) βγάλαμε δήμαρχο τον Πασόη. Συμπολίτες ξυπνήσετε ο Πασόης, ο Παρούτουγλου και η παρέα τους φταίνε για ΟΛΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. απο τη μια πασοης-παρουτογλου και απο την αλλη οι υπολοιποι δημ.συμβουλοι οι νεροκουβαλιτες τα κοροιδα και οι γλαστρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)