Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ηρακλής: Ένα αιώνιο πρότυπο








Στις 13 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Αριδαίας παρακολούθησαν στο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου της Πέλλας, πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: Ηρακλής. Ένα αιώνιο πρότυπο.



Τα παιδιά αρχικά, μέσα από εποπτικό υλικό το οποίο προσέφερε η ΙΖ ΕΠΚΑ (ΙΖ Εφορία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων), ενημερώθηκαν στο σχολείο για τον Ηρακλή, μυθικό πρόγονο των Μακεδόνων, που αποτέλεσε πρότυπο αρετής και ανδρείας πολλών βασιλιάδων  της Μακεδονίας. Στη συνέχεια τα παιδιά κλήθηκαν, μέσω δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο Μουσείο Πέλλας, να ανακαλύψουν ευρήματα που σχετίζονται με τον Ηρακλή και να βιώσουν τον τρόπο που ο μεγάλος αυτός ήρωας επηρέαζε τους αρχαίους Μακεδόνες. Μέσα από αυτή την αναδρομή στο παρελθόν οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη διαχρονικότητα ιδεών που σχετίζονται με τον Ηρακλή.

Η σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τη ΙΖ’ ΕΠΚΑ καθώς και προσωπικά την αρχαιολόγο κυρία Αναστασία Γεωργιάδου για τη μοναδική, βιωματική εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)