Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΣ Έδεσσας 2011 – ΑΣ Σκυδραϊκός 66-81



 


Με το αριστερό μπήκε η νέα χρονιά για τον ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ καθώς στην 1η αγωνιστική του 2ου γύρου και του 2014, έχασε στην Έδεσσα από τον πρωτοπόρο Σκυδραϊκό.
Η κρισιμότητα του ματς ήταν εξ αρχής δεδομένη, όπως και η μεγάλη δίψα για την νίκη, αλλά μετά από αυτή την ήττα έχουν μείνει ελάχιστες ελπίδες για είσοδο στα πλέι-οφ, τα οποία οδηγούν στην άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ομάδα της Έδεσσας διότι οι λάθος επιλογές στην επίθεση και η κακή άμυνα έδωσαν ένα γρήγορο προβάδισμα 0-10 στους φιλοξενούμενους. Ο κόουτς Σταυρόπουλος πήρε ταιμ-άουτ, κάπου εκεί η ομάδα αφυπνίστηκε και με καλάθια των Δοδόπουλου και Αργυρού μείωσε την διαφορά στο 9-12. Η κατάσταση δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και έτσι τελείωσε με ένα προβάδισμα +5  για την ομάδα της Σκύδρας (16-21).

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με πίεση ψηλά στον αντίπαλο πλει-μέικερ από τους Μακρίδη και Αργυρό, η οποία και επέφερε αρκετά λάθη στην αντίπαλη ομάδα, όμως δημιουργήθηκαν αρκετά κενά στο πίσω μέρος της άμυνας με αποτέλεσμα η ομάδα να δέχεται συνεχώς εύκολα καλάθια. Η ευστοχία των Τσολάκη, Δοδόπουλου και Κωνσταντινίδη, αλλά κυρίως των αντιπάλων από την γραμμή των 6,75, έφερε το σκορ με την λήξη του ημιχρόνου στο 36-47.

Στα πρώτα λεπτά του 3ου δεκαλέπτου και ενώ η διαφορά μειώθηκε στους 6 πόντους, τα πολλά λάθη στην άμυνα δεν επέτρεψαν στον ΓΑΣ να αλλάξει την ροή του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συνεχώς εύστοχοι τόσο εντός όσο και εκτός ρακέτας, οι «ψηλοί» της ομάδος (Δοδόπουλος, Κωνσταντινίδης), φορτώθηκαν γρήγορα με φάουλ και το δεκάλεπτο τελείωσε με 49-62.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ο ΓΑΣ ήταν ανταγωνιστικός τα 3’ πρώτα λεπτά καθώς μετά αποβλήθηκαν και οι δύο «ψηλοί» με 5 φάουλ, η ομάδα κουράστηκε και απογοητεύτηκε. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, οι ρυθμοί του αγώνα έπεσαν και το τελικό σκορ έμελλε να είναι το 66-81.

**Η ομάδα χρειαζότανε νίκη με +8 (διαφορά που είχε χάσει στο πρώτο ματς) για να είναι από πάνω σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους αντιπάλους.

**Για ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι, το κάλεσμα που έκανε η ομάδα στο κόσμο της πόλης είχε μεγάλη ανταπόκριση, διότι το ΔΑΚ την Κυριακή ήταν γεμάτο. Δυστυχώς  δεν μπορέσαμε να πανηγυρίσουμε μαζί τους μια ακόμα νίκη.

**Το αξιοσημείωτο της αναμέτρησης ήταν η μεγάλη ευστοχία των αντιπάλων από τα 6,75 καθώς πέτυχαν 12 τρίποντα.

**Εκτός κλίματος και με αρκετά λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων, η απόδοση των δύο διαιτητών κ. Κορδάλη και κ. Χαριτίδη, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 16-21, 36-47 (ημιχ.), 49-62, 66-81(τελικό).                                                                     

ΓΑΣ Έδεσσας (Σταυρόπουλος) :  Σταυρόπουλος Χ. , Σιβένας Α.2 , Κωνσταντινίδης Η. 7 , Λουκόφτσης Λ ., Αργυρός Β. 5(1) , Τσολάκης Γ. 12(2), Αντωνιάδης Δ. ,Μακρίδης Τ.5(1), Γιάννης Χ.,  Δοδόπουλος Χ. 24(4) , Μπίκος Π., Τσακώντσης Α.12


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)