Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας - Πανεδεσσαϊκός 58-56



Αγώνας για γερά νεύρα αποδείχθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Ζαφειράκη και τον Πανεδεσσαϊκό που διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Νάουσας.


Οι δυο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες στο παιχνίδι, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο στιγμάτισε ο τραυματισμός του Αρβανιτάκη του καλύτερου παίκτη του Πανεδεσσαϊκού.

Μετά από προσπάθεια για σουτ ο νεαρός άσσος της ομάδας της Έδεσσας έπεσε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην μέση και να μην συμμετέχει στον υπόλοιπο αγώνα. Το πρώτο δεκάλεπτο βγήκε την ομάδα του Πανεδεσσαϊκού μπροστά στο σκορ με (15-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος του Ζιάννη και οι σωστές επιθετικές λύσεις κυρίως από τον Σκουλαριώτη έδωσαν το προβάδισμα στον Ζαφειράκη ώστε το ημίχρονο να λήξει με σκορ (30-27) υπέρ της ομάδας της Νάουσας.

Στην επανάληψη ο Βάιγκαντ και στην συνέχεια ο Σιδηρόπουλος με 5 συνεχόμενους πόντους ο καθένας έδωσαν ελαφρύ προβάδισμα στην ομάδα του Ζαφειράκη με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει με σκορ (44-39).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι μονομαχίες μέσα στην ρακέτα καθώς και οι δυο ομάδες "έσφιξαν"  αισθητά τις άμυνες τους. Το πάθος και η δύναμη των αθλητών μεταφέρθηκε και στις εξέδρες του ΔΑΚ όπου οι φίλαθλοι του Ζαφειράκη έδιναν ρυθμό στην ομάδα με σφυρίγματα και χειροκροτήματα. 3,33 λεπτά πριν από την λήξη του  παιχνιδιού οι δυο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες στο σκορ με (54-54).

Στον χρόνο που απέμενε τα λάθη και οι σκληρές άμυνες κυριάρχησαν στο παιχνίδι για να κριθεί από τον Ιωσηφίδη που από την γραμμή των  ελευθέρων βολών διαμόρφωσε το τελικό 58-56 χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του Ζαφειράκη.

Ζαφειράκης Νάουσας:(Τούφας – Πουρλίδας): Βαιγκαντ (5) , Ιωσηφίδης (9), Ζιάννης (8), Γκανάς (7), Σκουλαριώτης (16), Μίλης (2), Ιατρού(4), Σιδηρόπουλος (7), Τούφας, Λίολιος, Μουρατίδης, Χειμαριός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)