Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη σε φυτώρια στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης για νέους αγρότες της Π.Ε. Πέλλας



Ο ΕΛ.Γ.Ο. Δήμητρα Σκύδρας στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης για τους νέους αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, πραγματοποίησε στις 14,15,16/1/2014 εκπαιδευτικές
επισκέψεις στα φυτώρια «Vivaio» Κυριακίδης Σταύρος-Τριανταφυλλίδης Ιωάννης.


Οι νέοι αγρότες που συμμετέχουν στα προγράμματα κατάρτισης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για νέες ποικιλίες στην δενδροκομία καθώς και για τον εμβολιασμό και το κλάδεμα των οπωροφόρων δένδρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΟ τα τρία προγράμματα με θέματα τα δύο «Φυτική Παραγωγή – Δενδρώδεις Καλλιέργειες» και το 3ο «Φυτική- Ζωική Παραγωγή» ξεκίνησαν στις 16,17,18-12-2013 και θα ολοκληρωθούν στις 3,4,5-02-2014. Η διάρκειά τους είναι 150 ώρες και οι νέοι αγρότες παράλληλα με τα θεωρητικά μαθήματα, συμμετέχουν και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Τα τμήματα των νέων Αγροτών συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο γεωπόνο του Κέντρου «Δήμητρα» Σκύδρας Μιχαήλ Σιδηρόπουλο καθώς και από τον υπεύθυνο για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης γεωπόνο του ΕΛ.Γ.Ο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ιωάννη Θεοχαρόπουλο.
Τα προγράμματα κατάρτισης για τους νέους αγρότες, που υλοποιούνται από το Κέντρο «Δήμητρα» Σκύδρας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)