Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απλήρωτες καθαρίστριες με σύμβαση έργου στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης





Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη με την οποία ζητά να προβεί στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε από την μη καταβολή των ήδη δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και των τεσσάρων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Όπως αναφέρει η κ. Τζάκρη στην ερώτησή της οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς με σύμβαση έργου ως καθαριστές ή καθαρίστριες με διαδικασία μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων ολόκληρης της χώρας, μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παραμένουν απλήρωτοι ως σήμερα ήδη από τον χρόνο της πρόσληψής τους, ήτοι εδώ και έξι μήνες. Για τον λόγο αυτό μάλιστα οι 40 καθαρίστριες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Έδεσσας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο γραφείο του δημάρχου.
Η καθυστέρηση αυτή που οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες σε λάθος προγραμματισμό στην αρχή του έτους έχει οδηγήσει σε κατάσταση απόλυτης ένδειας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, αλλά ούτε καν να καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησής τους στον χώρο της εργασίας τους.
Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική κατά την κ. Τζάκρη η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος με την καταβολή των ήδη δεδουλευμένων, αλλά και την τακτική καταβολή των μελλοντικών αποδοχών στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου καθαριστές και καθαρίστριες.-

----------
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

    Όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς με σύμβαση έργου ως καθαριστές ή καθαρίστριες με διαδικασία μέσω του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των δήμων ολόκληρης της χώρας, μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παραμένουν απλήρωτοι ως σήμερα ήδη από τον χρόνο της πρόσληψής τους, ήτοι εδώ και έξι μήνες.
    Η καθυστέρηση αυτή που οφείλεται σε λάθος προγραμματισμό στην αρχή του έτους έχει οδηγήσει σε κατάσταση απόλυτης ένδειας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι πλέον δεν έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους, αλλά ούτε καν να καταβάλουν τα έξοδα μετακίνησής τους στον χώρο της εργασίας τους.
    Ως εκ τούτου κρίνεται επιτακτική η επίλυση του προβλήματος και η καταβολή των ήδη δεδουλευμένων, αλλά και η τακτική καταβολή των μελλοντικών αποδοχών στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου καθαριστές και καθαρίστριες. Μάλιστα για το λόγο αυτό οι 40 εργαζόμενες στα σχολεία της Έδεσσας πραγματοποίησαν χθες διαμαρτυρία στο γραφείο του Δημάρχου της Έδεσσας.

    Για τους λόγους αυτούς ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεσθε να προβείτε στην επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την καταβολή των ήδη δεδουλευμένων αλλά και την τακτική καταβολή των μελλοντικών αποδοχών στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και των τεσσάρων δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)