Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας



Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων (Ε.Κ.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Πέλλας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τον Σχολικό Σύμβουλο κλάδου ΠΕ04 για την Πέλλα, Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ.Δ.Ε. Πέλλας διοργανώνει:

« Έκθεση Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας»


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, μαθητές θα παρουσιάσουν ένα πείραμα Φυσικών Επιστήμων ή μια τεχνολογική κατασκευή και θα εξηγήσουν σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες  τις επιστημονικές αρχές  που διέπουν το πείραμα ή την κατασκευή. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και να αντιληφθούν την άμεση σχέση τους με την καθημερινότητά τους. Σε μια τέτοια εκδήλωση παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους μαθητές του Δημοτικού να έρθουν σε επαφή με τις εργασίες των μαθητών του Γυμνασίου και οι μαθητές των Γυμνασίων να ενημερωθούν για τις εργασίες των μαθητών των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Γενικών Λυκείων διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση τους από τη μια βαθμίδα στην άλλη.

Η  Έκθεση  θα  πραγματοποιηθεί :
- (α)         στην Έδεσσα, στο χώρο των «Μικρών Καταρρακτών», την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 (9:00 - 13:30)
- (β)         στα Γιαννιτσά, στο χώρο που βρίσκεται μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 (9:00 - 13:30)

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε γονείς, μαθητές και επισκέπτες.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)