Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ήρθε η ώρα των δεσμεύσεων



Οι δήμοι, μετά από μεγάλη πίεση προς την κεντρική εξουσία, κατόρθωσαν να αποκτήσουν τις πολεοδομίες και να τις εντάξουν στις τεχνικές υπηρεσίες τους. Εργαλείο αδιαμφισβήτητα, στα χέρια των δήμων που ξέρουν να το χειρίζονται.

Ο δήμος Αλμωπίας, απαξιώνοντας τη σημασία της πολεοδομίας, κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια να τη μετατρέψει σε υποχείριο του δήμου Έδεσσας. Μηχανικοί της πολεοδομίας του δήμου Έδεσσας εξυπηρετούν περιστασιακά και μόνο, τις συνολικές ανάγκες της πολεοδομίας του δήμου Αλμωπίας.
Τη στιγμή που αντιδρούμε δικαίως στην απομάκρυνση των δημοσίων υπηρεσιών από την επαρχία μας, ο ίδιος ο δήμος θάβει εν γνώση του, μια ακόμα υπηρεσία.
Ποια τα επιχειρήματά του λοιπόν προς τους κυβερνώντες όταν ο ίδιος απαξιώνει την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τοπικής υπηρεσίας;
Πού βασίζεται η λογική της "ερημοποίησης" του δήμου μας;
Πριν λίγο καιρό, οι μηχανικοί της πολεοδομίας, ενημέρωσαν ότι στο εξής θα μπορούμε, μετά από ραντεβού, να τους επισκεπτόμαστε δύο φορές την εβδομάδα στα γραφεία τους στην Έδεσσα!! Δηλαδή ο κάθε πολίτης της Αλμωπίας που χρειάζεται οποιαδήποτε πολεοδομική συμβουλή, θα πρέπει να κλείσει ραντεβού με τους μηχανικούς του δήμου Έδεσσας και να τους επισκεφτεί στην έδρα τους!!
Η εξυπηρέτηση των πολιτών της Αλμωπίας έγκειται στην καλή διάθεση του δήμου Έδεσσας.
Επί μακρό χρονικό διάστημα, η πολεοδομία του δήμου Αλμωπίας δε διέθετε ούτε διοικητικό υπάλληλο, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή από αρκετές ώρες έως ολόκληρη την ημέρα.
Πόσο ωραίο θέαμα είναι άραγε να μπαίνεις σήμερα στην πολεοδομία και να βλέπεις 9 εργαζόμενους διοικητικών αρμοδιοτήτων, στην πλειοψηφία τους με μικρές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στην ουσία να μην μπορείς να εξυπηρετηθείς από κανέναν;
Είναι ώρα, κύριοι, εσείς που διεκδικείτε την ψήφο των πολιτών, να τοποθετηθείτε επί του θέματος.


Για το Σ.Δ.Μ.Α.
η πρόεδρος
Χισκάκη Μελίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)