Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε αργία ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος και ξανά υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας

        ΓΙΑ ΛΑΣΠΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ


Το Συμβούλιο της Επικρατείας (αριθμός απόφασης Επιτροπής Αναστολών ΣτΕ 56/2014) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Έδεσσας Γιάννη Σόντρα, για την υπόθεση της αργίας του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Αυτό σημαίνει ότι από μέρα μπορεί να τεθεί σε αργία από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.
Στις 2 Οκτωβρίου 2013  με απόφασή του το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων ΟΤΑ έκρινε ότι προέβη σε  παράβασης καθήκοντος και έθεσε  τον Γιάννη Σόντρα σε αργία τεσσάρων (4) μηνών από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.
Αυτή η απόφαση έγινε δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και πήρε το δρόμο της για να κοινοποιηθεί στις υπηρεσίες και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο Γ. Σόντρας ζήτησε αναστολή της ποινής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, της μαύρης τρύπας των 5 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο του Δήμου Έδεσσας!
Το Συμβούλιο της Επικρατείας όμως δεν έκανε δεκτή την αίτηση του νυν Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου και ουσιαστικά δίνει την εντολή στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να εκτελέσει άμεσα την απόφαση της τετράμηνης αργίας του κ. Σόντρα από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου και φυσικά από οποιοδήποτε άλλο αυτοδιοικητικό αξίωμα…
Αν  τεθεί σε αργία ο κ. Σόντρας τις επόμενες ημέρες, όπως αναμένεται, η ποινή του θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Άρα δεν θα μπορεί να ορκιστεί! Δεν θα μπορέσει να ορκιστεί ούτε Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας εάν χάσει τις εκλογές, ούτε Δήμαρχος εάν  τις κερδίσει .
Εάν κερδίσει  Αυτόματα πρέπει να γίνουν  εσωτερικές διαδικασίες για τον διάδοχο του , αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντά του. Μετά το πέρας της αργίας μπορεί να επανέλθει ως Δήμαρχος .





Η απάντηση του Γιάννη Σόντρα


Φίλες και Φίλοι,
σήμερα, όπως και όλα αυτά τα τελευταία 3,5 χρόνια, οι γνωστοί συκοφάντες και λασπολόγοι, ξαναχτύπησαν με τα παπαγαλάκια τους.
Αναμασούν την από τον Οκτώβριο του 2013, γνωστή απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, την οποία έχω προσβάλει.
Φοβούνται την απόφασή σας.
Τρέμουν την επιλογή σας.
Γι’ αυτό επιχειρούν και πάλι να παραπλανήσουν την κρίση σας.
Η αλήθεια όμως, έχει ως εξής:
Σύμφωνα με την με αριθμό 56/2014 απόφαση του Συμβουλίου Αναστολών του Σ.τ.Ε., που στηρίχτηκε αποκλειστικά σε τυπικούς λόγους, ενεργοποιήθηκε η αργία, η οποία λήγει στις 20 Ιουλίου 2014. Αυτό ορίζεται ρητά στο Νόμο (άρθρο 234 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης»).
Η ουσία της υπόθεσης της προσφυγής, όμως, συζητήθηκε στο Σ.τ.Ε. την 8η Μαΐου και η απόφαση αναμένεται να ακυρώσει την αργία, σύμφωνα και με τα στοιχεία της εισήγησης.
Επομένως, δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε συμμετοχής στις εκλογές, ούτε ανάληψης καθηκόντων Δημάρχου την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Όσο για τους πανικόβλητους σεναριογράφους και τους υποβολείς τους… που ήδη ομολογούν με τα δημοσιεύματά τους τη ΝΙΚΗ ΜΑΣ, ξέρουν ότι:
την 1η Σεπτεμβρίου θα ορκιστώ με την ψήφο σας, Δήμαρχος.
Υποτίμησαν την ηθική και τη νοημοσύνη σας, γι’ αυτό ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ




2 σχόλια:

  1. Eutixos pou iparxei kai to simboulio tis epikratias na ton steilei spiti tou giati apo monos tou den tha to katalabei.Osoi ton ksanapsifisoun einai apla aksioi tis moiras tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ποιητής λέει ότι η απόφαση 56/2014 του Συμβουλίου Αναστολών του ΣτΕ στηρίχτηκε αποκλειστικά σε τυπικούς λόγους, δηλαδή δεν υπάρχει έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Έδεσσας; Πως έγινε κύριε και να υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα και να υπάρχουν αμέτρητοι απλήρωτοι και έργα που έπρεπε να έχουν γίνει, δεν έγιναν ποτέ; Πως γίνεται μιά παράταξη του 60% να την διαλύσει και να την φτάσει από μόνος του στο 48%; Πως γίνεται αμέτρητα στελέχη του και ψηφοφόροι να πάνε στους άλλους συνδυασμούς; Πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια όσους εκβίασε με τους γνωστούς τρόπους; Πως γίνεται να απαξιώσει όλους, όσοι τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν και αυτός να υποστηρίζει μόνο ακροδεξιούς και να μην ακούει κανέναν άλλο που του χτυπούσε καμπανάκια; Πως γίνεται να μην έχει ξεπεζέψει ακόμα και σήμερα το καλάμι που είχε καβαλημένο; Πως γίνεται να νομίζει ότι είναι το κριάρι και εμείς άβουλα ότι θα πρέπει να τον ακολουθήσουμε; Πως γίνεται- με τα έργα του- να έχει μετατραπεί στον καταστροφέα της πόλης και να θέλει να συνεχίσει; Δυστυχώς ακριβώς τα ίδια και πολύ χειρότερα έχει ακολουθήσει και ο διάδοχος της θέσης του. Κρίμα σε όλους εμάς αν ξανά καθήσουν στην καρέκλα την μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)