Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ & «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ με ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ την Υποψ.Ευρωβουλευτή ΚΑΠΕΤΗ ΘΕΑΝΩ




                  

          
      
    Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και με παλμό πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ & της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Γιαννιτσά.




    Κεντρική ομιλήτρια η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Καπέτη Θεανώ, ενώ χαιρετισμούς αθεύθυναν οι υποψήφιοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για την  Αντιπεριφέρεια Πέλλας Ουγγρίνος Αλέκος και τον Δήμο Πέλλας Αποστολίδης Χαράλαμπος.
  
     Στον χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αποστολίδης Χαράλαμπος, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα :      
   «Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πέλλας ήταν παρούσα: στους αγώνες των εργαζομένων στο δήμο ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίησης της Υγείας, στους αγώνες που δίνονται καθημερινά σε μια σειρά από χώρους δουλειάς κόντρα σε απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία για να πληρωθούν δεδουλευμένα, για να εξασφαλιστούν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, στα μπλόκα των αγροτών, ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση και αντιδραστικοποίηση της Παιδείας, τις απολύσεις και τις διώξεις εκπαιδευτικών, στην οργάνωση της αλληλεγγύης στα τμήματα του λαού μας που είναι σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, για να μην τους κόψουν το ρεύμα, για να μην τους πάρει η τράπεζα το σπίτι, το μισθό ή τη σύνταξη, με συγκεκριμένη πρόταση για το σκάνδαλο της ρύπανσης του ποταμού Λουδία, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, που δεν έχουν άδεια παραμονής ή ζητούν πολιτικό άσυλο, κατάγγειλε τη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, της ΧΑ στον τόπο του μαρτυρίου των κατοίκων της πόλης, στον Ομαδικό Τάφο, υπερασπιζόμενη την μνήμη και τις αγωνιστικές παραδόσεις αυτού του τόπου, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και την ληστρική εκμετάλλευση των πηγών της Αραβησσού, ενάντια στα σχέδια εξόρυξης χρυσού στο βουνό Πάϊκο».

    Ο Ουγγρίνος Αλέκος, στην ομιλία του τόνισε :        
«Η  αλήθεια για την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, αλλά και τους Δήμους της Πέλλας Έδεσσας, είναι πως έχουν σαν ευαγγέλιο τους κατά 80% τις Οδηγίες της Ε.Ε. Με τις αρμοδιότητες του Καλλικράτη, με τη μετατροπή & της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εργαλείο της κεντρικής εξουσίας, η αρχική Διοίκηση της με τον κ.Ψωμιάδη και στη συνέχεια με τον κ. Τζιτζικώστα, με Αντιπεριφερειάρχη στην Πέλλα τον κ.Θεοδωρίδη & περιφερειακό σύμβουλο και σημερινό υποψήφιο με την ΝΔ κ.Ανδρίτσο :
    Πρωταγωνιστεί ή συναινεί για να αλλάζει η χρήση γης, αδειοδοτώντας  επιχειρηματικούς ομίλους για τη λεηλασία της. Παραδίδει γη υψηλής παραγωγικότητας για φωτοβολταϊκά ή για βιοκαύσιμα, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους φτωχούς αγρότες, που συχνά χρεοκοπούν επειδή πίστεψαν σε τέτοιες επιλογές.
Κοροϊδεύει τον αγροτικό κόσμο  με " καλάθια και δημοπρατήρια» αγροτικών προϊόντων. Για τα ουσιαστικά προβλήματα της αγροτιάς όμως, δε λέει κουβέντα. Για τις απλήρωτες για μήνες – και χρόνια ανεξόφλητες - παραγωγές σε Φρούτα & Ζωικά προϊόντα. Για τις ζημιές από ακαρπία που δεν καλύπτει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τις άδικες αποζημιώσεις από τα χαλάζια. Για τα χαράτσια σε γη, αρδευτικές γεωτρήσεις, νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων, την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, που μειώνει τις επιδοτήσεις, τις αποδεσμεύει την παραγωγή, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Αποτελεί, δηλαδή, εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών. Κινείται στην ρότα του γρηγορότερου αφανισμού χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών, ακόμα πιο πανάκριβων και μη ασφαλών προϊόντων για το λαό.  Σε αυτή την κατεύθυνση, του αφανισμού των μεροκαματιαρήδων προς όφελος των ομίλων κινείται και το νομοσχέδιο για τους αγρότες και για τους επαγγελματίες λαϊκατζήδες. Μας δείχνουν όμως το δρόμο οργανωμένης αντίδρασης, οι πρωτόγνωρα μαζικές & μαχητικές πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα της  Πέλλας».

Στην ομιλία της η Καπέτη Θεανώ, μέλος της Κεντρ.Επιτροπής του ΚΚΕ & υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε :
     «Πολλά είναι τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αντίκτυπο που έχει η υλοποίηση των κατευθύνσεων της για τον ελληνικό λαό. Μια σειρά από μέτρα που εφαρμόζονται, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, ήδη τα νιώθουν στο πετσί τους οι λαϊκές οικογένειες, ενώ η ίδια η συμμετοχή της Ελλάδας σε μια λυκοσυμμαχία όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, που μόνο των λαών δεν είναι, εγκυμονεί κινδύνους για τους λαούς. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο ζήτημα της Ουκρανίας, όπου η «δημοκρατική ΕΕ» δε δίστασε να στηρίξει εθνικιστικές φασιστικές δυνάμεις στο κοινοβούλιο προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.  
       Κριτήριο στην κάλπη στις εκλογές δεν μπορεί παρά να είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την ΕΕ, η οικονομική καπιταλιστική κρίση και η διέξοδος απ' αυτήν, οι θέσεις των κομμάτων, η πολιτική και πρακτική που ακολούθησαν και ακολουθούν. Χρειάζεται ο ελληνικός λαός να σκεφτεί τι έφερε η πολιτική της ΕΕ, πολιτική που την επεξεργάστηκαν και την υλοποίησαν από κοινού σοσιαλδημοκρατικά, φιλελεύθερα και «αριστερά» κόμματα, τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Έφερε δεινά για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, κέρδη για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
     Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρώσει αρκετή πείρα και μπορούν να καταλάβουν, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για τον καπιταλισμό που να μη στηρίζεται πάνω στην ελαστική εργασία, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας και μέχρι τα βαθιά γεράματα.
      Τώρα που τα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ έχουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την κρίση, την όποια αναιμική ανάπτυξη, τους ανταγωνισμούς, πρέπει οι λαοί να παρέμβουν αποφασιστικά και να μην τους δώσουν τα περιθώρια να συνεχίσουν την αντιλαϊκή επίθεση.
       Ο δανεισμός και το κούρεμα του χρέους δοκιμάστηκαν στη χώρα μας. Ο λαός πλήρωσε και πληρώνει ακριβά. Είτε λοιπόν προχωρήσει η πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είτε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι καθαρό ότι θα έχουμε νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων.
       Ο κάθε εργαζόμενος, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αγρότης, άνεργος, φοιτητής μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του και να αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θέλει πραγματικά να σταθεί δίπλα του. Η μόνη διαφορά που έχουν οι άλλες δυνάμεις μεταξύ τους, και οι «νεοφιλελεύθερες» και οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές ή αριστερές, μνημονιακές ή αντιμνημονιακές, είναι το ποιον μονοπωλιακό όμιλο ή μεγάλο επιχειρηματία θα εξυπηρετήσουν, το πώς θα μοιράσουν τη φτώχια στο λαό που ήδη υποφέρει. Γι’ αυτό μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση, να αποτρέψει σχέδια που θέλουν τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους και να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές».
     Κάλεσε τέλος η Θεανώ Καπέτη από τα Γιαννιτσά «το λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους της Πέλλας και στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές γιατί είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Ένας τέτοιος αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, να τον βγάλει όρθιο και πραγματικό νικητή από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)