Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Το ιερό δημοκρατικό καθήκον των πολιτών





          Μαύρο σε όλους    αυτούς

          που επί χρόνια υπηρετήσαν 
την διαφθορά και την διαπλοκή
 – Ψηφίστε τα νέα παιδιά
 από όλους τους συνδυασμούς 



Φίλοι Συνδημότες
               Ως υπεύθυνος πολίτης και ως άνθρωπος που ασχολήθηκα με τα κοινά, αποκομίζοντας τραυματικές, λόγω της αντιδημοκρατικής και εγκληματικής συμπεριφοράς ατόμων που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη των πολιτών και το δημόσιο χρήμα, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια, εν όψει τον επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αισθάνομαι την ανάγκη και την ευθύνη να επισημάνω ορισμένα πράγματα.
                 Διαβάζοντας κανείς τα ονόματα των υποψηφίων των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν μια θέση για τη νέα δημοτική αρχή διαπιστώνει τα εξής:
                Πρώτον: Ο συνδυασμός του απερχόμενου Δημάρχου Αλμωπίας κ. Πασόη περιλαμβάνει πολλά πρόσωπα τα οποία διακρίθηκαν για την εντιμότητα και  την προσήλωσή τους στη διαφάνεια όσο διάστημα κατείχαν δημοτικά αξιώματα καθώς και νέους που πιστεύουν ότι στην Αλμωπία πρέπει να εδραιωθεί μια αυτοδιοίκηση σύμφωνη με τους κανόνες της νομιμότητας, αφήνοντας στο παρελθόν απαράδεκτες πρακτικές του τύπου «έτσι γινόταν» ή «έτσι τα βρήκαμε», επιχείρημα που ακούσθηκε επανειλημμένα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου
               Δεύτερον: Ο συνδυασμός του υποψήφιου κ. Γιάννη Σηφάκη περιλαμβάνει αρκετά νέα άτομα άφθαρτα και αξιόλογα που επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο.
                Τρίτον: Ο συνδυασμός του κ. Ανδρέα Κόγιου, από τις μέχρι τώρα δηλώσεις και τοποθετήσεις του, εκτιμούμε ότι επιζητά την νομιμότητα, διαφάνεια και χρηστή διοίκηση.
              Τέταρτον: Για τον κ. Νίκο Φτίκα και τον συνδυασμό του δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τη συμπάθεια μας για το ιστορικό κόμμα που εκπροσωπεί με τις γνωστές θέσεις τις οποίες και σεβόμαστε.
                  Πέμπτον: Ο συνδυασμός του κ. Δημήτρη Μπίνου περιλαμβάνει δυστυχώς πολλά πρόσωπα τα οποία κατά το παρελθόν, από ιδρύσεως των Καποδιστριακών Δήμων μέχρι και σήμερα, επέδειξαν πολιτική συμπεριφορά κομματικού φεουδάρχη, δηλαδή αυταρχισμό, κατάχρηση εξουσίας, αθέμιτο πλουτισμό, τυφλό κομματικό φανατισμό, εσκεμμένη ανευθυνότητα και ψευδολογία κατ’ εξακολούθηση. Για όλα αυτά σε κάποιους εξ αυτών έχουν επιβληθεί διοικητικές και ποινικές κυρώσεις και έπονται και άλλες. Υπάρχουν πρόσωπα με ποινικές καταδίκες σε πρώτο βαθμό, ή με το βάρος σοβαρών ποινικών κατηγοριών στα πλαίσια ανάκρισης. Τα πρόσωπα αυτά έχουν το θράσος να συμμετέχουν, είτε να υποστηρίζουν συγγενείς ή φίλους, ελπίζοντας με τον τρόπο αυτό να πετύχουν σε περίπτωση εκλογής τους έλεγχο των εξελίξεων στις υποθέσεις τους.
                 Για να δικαιολογήσουμε την άποψή μας ότι ο κ. Μπίνος δεν έπραξε ορθώς συμπεριλαμβάνοντας στο ψηφοδέλτιό του ή ταυτιζόμενος με άτομα που στο άμεσο παρελθόν έπληξαν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον, να υπενθυμίσουμε προς όλους τα κάτωθι:
            Ο συνδυασμός του οποίου είχα την τιμή να ηγηθώ στις δημοτικές εκλογές του 2006 στον τότε δήμο Εξαπλατάνου, εξάντλησε όλες τις δυνατότητές του ως αντιπολίτευση για τον έλεγχο της τότε δημοτικής αρχής σε ζητήματα διαφάνειας και νομιμότητας. Όταν αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό, αφού «ενός ανδρός αρχή» καταδυνάστευε το Δήμο, χρειάσθηκε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Και αυτή ανέλαβε να διαρρήξει τα στεγανά και να ρίξει φως σε αριθμό πολλών υποθέσεων από ζητήματα πλαστογράφησης πρακτικών μέχρι εικονικές αναθέσεις και εικονικά έργα. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν να καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό με αναστολή, ο πρώην Δήμαρχος κ. Σταύρος Τουφεγγόπουλος με ποινή φυλάκισης 18 μηνών και 12 μήνες στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων λόγω προφορικής ανάθεσης δήθεν χαλικοστρώσεων αξίας 94.000 ευρώ. Επίσης βρίσκονται στον ανακριτή ο φάκελος των χαλικοστρώσεων ύψους 120.000 ευρώ (βαθμός κακουργήματος), οι ασφαλτοστρώσεις Θεοδωρακείου ύψους 141.400 ευρώ και η υπόθεση προφορικών αναθέσεων ύψους 1.089.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) για έργα και προμήθειες εποχής Παλίκογλου, υπόθεση η οποία παρ’ ολίγο να συγκαλυφθεί με ψευδές πόρισμα της τότε επιθεωρήτριας Κας Δούκα Ευμορφίας, πόρισμα το οποίο ανατράπηκε κατόπιν νέου ελέγχου από τους επιθεωρητές κυρίους Τσομπανίδη και Σαμόλη. Η υπόθεση έφθασε στο ακροατήριο αλλά αναβλήθηκε λόγω «ασθένειας» του κ. Τουφεγγόπουλου για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Να θυμίσουμε ότι το επίδικο πόρισμα της επιθεωρήτριας βασίσθηκε σε επιστολή  του ιδίου, ο οποίος δήλωνε άγνοια για το ποσό των 1.089.000 ευρώ, αν και είχε προηγηθεί σωρεία ερωτήσεων από την παράταξη μας και αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης στα Δημοτικά Συμβούλια του 2008.
               Επίσης ο προκάτοχος του κ. Παλίκογλου Χρήστος, τιμωρήθηκε με φυλάκιση 18 μηνών (υπό αναστολή) για την υπόθεση χαλικοστρώσεων ύψους 120.000 ευρώ.
               Και αφού αναφερόμαστε στα παραπάνω να θυμίσουμε, προς ενημέρωση των δημοτών, ένα χαρακτηριστικό περιστατικό…υπευθυνότητας υποψηφίου του συνδυασμού του κ. Μπίνου :  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργίου Θωμάς, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Θεοδωρακείου το 2005 κατήγγειλε την ίδια χρονιά ότι το έργο ασφαλτόστρωσης ύψους 142.800 ευρώ ήταν «απλά πασαλείμματα» ενώ το 2007 ως μέλος του τοπικού συμβουλίου, αν και πληρώθηκε ένταλμα από το Δήμο Εξαπλατάνου για ασφαλτοστρώσεις στην κοινότητα του ύψους 141.300 ευρώ χωρίς να πέσει μέτρο ασφάλτου, δεν προέβη σε αντίστοιχη καταγγελία και μέχρι τώρα προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα.  Η υπόθεση εκκρεμεί στην ανάκριση σε βαθμό κακουργήματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν επρόκειτο για «Τσαντάλια Σενάρια» σύμφωνα με δημοσίευμα του τότε Τοπικού συμβουλίου.


 Ο κύριος αυτός που «αγνοεί» τα παραπάνω για την κοινότητα του, είναι δυνατόν να ζητεί την ψήφο των δημοτών για το Δήμο; Αυτός ο υποψήφιος σύμβουλος σας, με την επιλεκτική σιωπή του, συμπεριλαμβάνεται κ. Μπίνο στη λήθη που επιθυμείτε για το παρελθόν; Είναι αυτά δείγματα «απλής προχειρότητας και άγνοιας» κ. Μπίνο και «ανούσιες διαφορές του παρελθόντος»  όπως αναφερθήκατε σε δημοσιεύματα σας; Αυτά προς ενημέρωση δική σας, αν αγνοείτε το πολιτικό παρελθόν των υποψήφιων σας. 

 









        O     δε κ. Μαρμαρίδης Ιωάννης, νυν υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μπίνου, τότε πρόεδρος των παιδικών σταθμών και σύμβουλος παραλαβής έργων μέχρι 6.900 ευρώ, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 12 μηνών και 12 μήνες στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, λόγω βεβαίωσης, διά της υπογραφής του, παραλαβής σωρείας εικονικών έργων. Η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Τι θα πράξετε κ. Μπίνο εάν η ποινή του δεν ανατραπεί;
                Επίσης, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα από τον κ. Μαρμαρίδη, πού και πως δαπανήθηκε το ποσό των 3.200.000 ευρώ το οποίο υποτίθεται ότι διατέθηκε για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου τα οποία φιλοξενούσαν μόνο 100 παιδιά!!!


              Ο  κ. Νίκος  Κικίδης  , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός σας .τον οποίο διέγραψε ο συνδυασμός μας   ,επειδή , ως δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου, πήρε δύο έργα ύψους 6.900  (ιατρείο Εξαπλατάνου) και 17,000,00 ευρώ (δίκτυο άρδευσης στο τοπικό Διαμέρισμα Ριζοχωρίου ,το οποίο και δεν έγινε ποτέ). Κατά τα άλλα θα συνέχιζε τον αγώνα του ως αιρετός για το καλό του τόπου. Μετά από αυτές τις «αντιπαροχές», έκανε αυτά που ήθελε ο  δήμαρχος Σ. Τουφεγγόπουλος.  Με την ευκαιρία οφείλει να μας πει που πήγαν 45 .000,00  ευρώ για εγκατάσταση καλοριφέρ  στο ΚΕΦΟ της Νότιας , σε ένα κτίριο που ήταν  ήδη κλειστό  από το 2000 μέχρι  και σήμερα.  Και επειδή η  κολόνια  κρατάει χρόνια , να μας  πουν οι  δήθεν  «παράγοντες» της Φιλώτειας, τι έργο κάνανε στο γήπεδο μπάσκετ του Προδρόμου και εισέπραξαν με ένταλμα 1.700.000 δρχ, ένα μήνα  πριν  τις δημοτικές εκλογές του 1998 στον τότε Δήμο Εξαπλατάνου . Αυτά για τον υποψήφιό σας για να μην ξεχνιόμαστε. Κατά τα άλλα κατεβαίνει για το καλό του τόπου.




        Τέλος να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στην υποψηφιότητα του κ. Σαββίδη Γεώργιου, πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, που η σύζυγος του, δημοτική υπάλληλος και μέλος του στενού ηγετικού πυρήνα του τότε δημάρχου Τουφεγγόπουλου, η οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών (με αναστολή) για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία πρακτικών.
         Όσο για τον τότε Δήμο Αριδαίας, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, εκκρεμεί ενώπιον της Δικαιοσύνης η υπόθεση των Λουτρών για τη χρήση του 2010 όπου σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών κρίνονται μη νόμιμες δαπάνες ύψους 800.000 ευρώ, η Επιχείρηση ζημιώθηκε κατά 88.000 ευρώ εξαιτίας της απώλειας ρύθμισης οφειλής στο ΙΚΑ, ενώ δεν αποδόθηκαν οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών 150.000 ευρώ στη Δ.Ο.Υ. για τη χρήση του 2010. Εκκρεμούν επίσης στην τακτική ανάκριση οι υποθέσεις των προφορικών αναθέσεων περιόδων 2003-2006 και αντίστοιχες της δημοτικής θητείας 2006-2010.
              Επίσης, την 25-4-2014 ξεκίνησε εξονυχιστικός έλεγχος στη Δ.Ε.Υ.Α από επιθεωρητές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ώστε να προσδιορισθούν ελλείμματα και να αναζητηθούν ευθύνες για τα έτη 2006-2007. Τέλος εκδόθηκαν πορίσματα που έχουν σχέση με την ακίνητη περιουσία του Δήμου στην πόλη της Αριδαίας με πολλούς εμπλεκόμενους διοικητικούς υπαλλήλους, πρώην αιρετούς και δημότες, πορίσματα που θα αποσταλούν, αν και με ασυγχώρητη καθυστέρηση, στον Εισαγγελέα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών.
               Φθάσαμε δυστυχώς στο σημείο η τωρινή δημοτική αρχή να λειτουργήσει, πλην των άλλων, όπως οι εκκαθαριστές σε μια προβληματική επιχείρηση που πρέπει να εξυγιανθεί. Το ζήτημα δεν είναι πολιτικό. Επιβάλλεται από το νόμο. Αυτόν που είναι σε κάθε περίπτωση πάνω από το δίκαιο των κολλητών και της κομματικής προστασίας. Η διερεύνηση των υποθέσεων δεν γίνεται με εκδικητική πρόθεση ή με πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο για το λόγο ότι οι οικονομικές συνέπειες τους βαρύνουν και θα συνεχίσουν να βαρύνουν για χρόνια ακόμα το συνενωμένο Δήμο Αλμωπίας. Αυτό ας το καταλάβουμε καλά, γιατί οι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης με περισσό θράσος παριστάνουν τα θύματα διώξεων. Ας θυμηθούν τα υποτιθέμενα θύματα ότι τον καιρό της παντοδυναμίας και της αυταρχικότητας τους, η αγαπημένη ειρωνική απάντησή τους στα ερωτήματα μας ήταν «ότι όλα τα καταγγελλόμενα είναι συκοφαντικά και ψευδή» «πηγαίνετε στον Εισαγγελέα». Ε λοιπόν, πήγαμε  και δυστυχώς για αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς, αποδείχθηκε με δικαστικές αποφάσεις η αλήθεια των καταγγελλομένων.
           Με την ανάγνωση αυτών των εκκρεμοτήτων, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι όλοι αυτοί που θέλουν να επιστρέψουν συμμετέχοντας στο συνδυασμό του κ. Δημήτρη Μπίνου επιθυμούν να χειραγωγήσουν την πιθανή εξέλιξη και να ενταφιάσουν οριστικά τις ευθύνες τους. Θα τους το επιτρέψουμε;
     Ο    πρώην συνδυασμός μας, γνωστός για τη πολιτική διαδρομή των μελών του, αποφάσισε να στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη είτε συμμετέχοντας με στελέχη του, είτε στηρίζοντας πρόσωπα που διακρίθηκαν κατά την τρέχουσα θητεία. Εκτιμούμε ότι ο νυν Δήμαρχος στη σύντομη θητεία του διαχειρίσθηκε το βάρος των οφειλών από τους συνενωθέντες Δήμους με αποτελεσματικό τρόπο, αμυνόμενος όπως επιβάλλει ο νόμος ενάντια σε σωρεία αγωγών και κατασχέσεων και ερχόμενος σε αντίθεση με παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, το ύψος των χρεών του Δήμου από 12.000.000 ευρώ περίπου μειώθηκε σχεδόν στα 3.000.000 ευρώ, ενώ το ύψος των οφειλών των Λουτρών από 1.400.000 ευρώ μειώθηκε στις 300.000 ευρώ. Και αυτά σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
            Βέβαια, μπορεί κανείς να του καταμαρτυρήσει αστοχίες και παραλείψεις οι οποίες όμως σε κάθε περίπτωση έχουν αιτία την οικονομική στενότητα που επήλθε λόγω της εξόφλησης οφειλών εργολάβων και προμηθευτών (δικαστικές αποφάσεις και κατασχέσεις) αλλά και λόγω των περικοπών κατά 60% περίπου της χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι η ΣΑΤΑ για όλη τη δημοτική θητεία του Δήμου Αλμωπίας ανήλθε στο ποσό των 2.320.000 ευρώ ,ενώ οι συνενωθέντες Δήμοι δηλαδή ο Δήμος Εξαπλατάνου και Αριδαίας έλαβαν την τελευταία τετραετία 8.800.000  ευρώ.
Η διοίκηση του Δήμου απαιτεί πρώτα το νοικοκύρεμα των οικονομικών του και μετά βάσει της ρευστότητας που διαθέτει, την υλοποίηση οποιουδήποτε αναπτυξιακού προγράμματος. Γι’ αυτούς που υπόσχονται και εξαγγέλλουν προγράμματα και έργα, ας τους θυμίσουμε ότι η δεκαετία του 2000-2010 έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και πήρε μαζί της  την ευμάρεια με δανεικό χρήμα, τις αυταπάτες, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε έργα αμφίβολης σκοπιμότητας και νομιμότητας. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με τις διατάξεις του για τους Ο.Τ.Α. ήρθε να θυμίσει την υποχρέωση ότι ποτέ δεν ξεκινά ένα έργο εάν δεν έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση του. Θα πρέπει λοιπόν να λάβει υπόψη τα παραπάνω ειδικά ο υποψήφιος κ. Χουρσόγλου, ο οποίος δήλωσε με ένα λεκτικό πυροτέχνημα ότι έφερε δήθεν προίκα στο Δήμο Αλμωπίας έτοιμες μελέτες, δεν ασχολήθηκε όμως ποτέ με την ανάδειξη και υλοποίησή τους. Κατά τα λοιπά, ο εν λόγω υποψήφιος αντιδήμαρχος επί τετραετία με τον κ. Τουφεγγόπουλο, δεν γνώριζε και δεν κατάλαβε τίποτα  - παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις - για τις υποθέσεις που αναφέραμε παραπάνω.
Με τα παραπάνω οικονομικά δεδομένα γνωρίζουμε πλέον ότι η διαχείριση της καθημερινότητας ήταν και παραμένει προβληματική . Αν σκεφθούμε ότι ο Καλλικράτης πρόσθεσε 94 τουλάχιστον νέες αρμοδιότητες (από τις πρώην νομαρχίες) στους Δήμους χωρίς την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση, τότε οι όποιες δυσλειτουργίες και προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν σχετικά αποτελεσματικά από τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες. Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι η νυν δημοτική αρχή είναι υπόλογη για την έλλειψη ενημέρωσης των δημοτών και δίκαια επικρίθηκε γι αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος οφείλει να δώσει σαφή την οικονομική εικόνα του Δήμου στους πολίτες.
Εμείς οι πολίτες έχουμε σοβαρούς λόγους, δημοκρατικό πατριωτικό καθήκον να αντισταθούμε στις κομματικές πιέσεις οι οποίες όπως μαθαίνουμε είναι ασφυκτικές. Ας μην γίνουμε απλοί αριθμοί στους καταλόγους των κομματικών επιτελείων που μας θεωρούν δεδομένους.
Ας μην συμπορευθούμε με ανθρώπους που μέσω της εκλογής τους θα εξυπηρετήσουν στενά ατομικά τους συμφέροντα και αντίστοιχα του βουλευτή-προστάτη τους.
Κριτήριό μας πρέπει να είναι η προσωπικότητα και το ήθος κάθε υποψηφίου και όχι τα κομματικά του ένσημα και εύσημα.
Μαζί με τους εγκάθετους των βουλευτών που νομίζουν ότι θα εντυπωσιάσουν επικαλούμενοι γνωριμίες στα κομματικά κλιμάκια, ας βάλουμε στο περιθώριο και τα απολιθώματα που ενώ καυχιούνται για την πολύχρονη ενασχόληση τους με την αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια τη διαφθορά και τη διαπλοκή, σιωπούσαν προσποιούμενοι ότι δεν γνώριζαν για ανομίες, σκάνδαλα και παραβάσεις, εστιάζοντας αποκλειστικά στο προσωπικό τους συμφέρον.
Ας δώσουμε τέλος  στην σε επαγγελματικό επίπεδο ενασχόληση τους με την πολιτική. 

      Τώρα με την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και τον τόπο μας είναι η μοναδική ευκαιρία  να καθαρίσει η ήρα από το στάρι.
  Τώρα πρέπει να αποτρέψουμε την επιστροφή στο παρελθόν τις συνέπειες του οποίου στα οικονομικά της χώρας και του Δήμου , πληρώνουμε ακριβά.
 Τώρα είναι η ευκαιρία να στερεώσουμε τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στο Δήμο μας. 

   Τώρα που ήρθε η ώρα της κάλπης  και για να μην λέμε εκ των υστέρων ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει, ας προσέξουμε ποιους θα επιλέξουμε για να διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα πέντε χρόνια.
 Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης των πολιτών.  


Παράσχος Τσάνταλης και τα μέλη του πρώην συνδυασμού “ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ” που συμπορεύτηκαν πιστοί στον αγώνα για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια

23 σχόλια:

  1. Γσανταλη μαυρο και στους μαυρογαλουρους του κ.Πασοη. Που εκαναν τη πολιτικη κληρονομια(πατερας σε παιδι σοι κλπ). Μαυρο σαυτους που εκβιασαν και εκβιαζουν για θεματα πληρωμων. Μαυρο στους εκβιαστες για θεματα και προσωπα υποψηφιοτητων. Μαυρο σαυτους που και μεχρι και σημερα ελεγαν οτι θα τους πληρωναν. Μαυρο γιτι πληρωσατε τους κολλητους και τους ημετερους. Μαυρο γιατι δωσατε εντολες για εργασιες με υλικα χωρις να τους εχετε εξασφαλισει . Και μενουν απληρωτοι. Καταμαυρο γιατι ανακυκλωσατε το ιδιον συμφερον. Φτερα και πουπουλα γιατι σκοτεινιασατε τη διαφανεια που ειχατε σημαια. Βαθυ μαυρο στις συντεχνιες της διπλετας τριπλετας για ψηφους. Τελος για σημερσ γιατι δωσατε αναθεση σε υποψηφιο σας στο ψηφοδελτιο ενω του εχετε δωσει πολλες φορες; ............... Επανερχομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε τελικα δημαρχο τωρα..πασοη μαζι σου!

      Διαγραφή
  2. Η σελιδα εχει σλλαξει και δε το πηρατε ειδηση οι του Πασοη. Με ενεσεις δεν γινεται τιποτα. Μοσχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να μας πίτε τώρα Κ. Παράσχο τέσσερα χρόνια χαμένα ,τι έκανε ο Δήμαρχος για τις ανάγκες της καθημερινότητας «ΤΙΠΟΤΑ» σε όλες τις γειτονιές βουνό τα σκουπίδια , βρόμα και δυσωδία, όλοι οι δρόμοι γίνανε καλντερίμια , στοιχειώδης φωτισμός ανύπαρκτος, πέστε μας ένα έργο σε κάποιο χωριό για πανηγύρια Πρώτος. Θα τον καταμαυρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
      Ο ΠΑΣΟΗΣ ΔΕΝ - ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
      ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.

      Υ.Γ. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ 2:12 π.μ.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνω για τους νεοεισερχομενους στο πολιτικο γιγνεσθαι. Διαφωνω για τους κληρονομους της πολιτικης της οικογενειας του σογιου της ρατσας του κομματικου του συμφεροντος της εξυπηρετησης κλπ. Οποτε μαυρισμα στους καμουφλαρισμενους υποκριτες της ψηφου που πανε να μας υφαρπασουν. Χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάθημα μας κάνης Τσάνταλη για τα οικονομικά του Δήμου ή μαύρη προπαγάνδα για τα φιλαράκια σου, ενόψει εκλογών, μάθε λοιπόν πώς αυτοί δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε ένα μανάβικο της γειτονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε Παρασχο,παρα την εκτιμηση που σου εχω θα πρεπει να συμφωνησω με τον 2:12 και ειλικρινα αναρωτιεμαι σε τι οφειλεται η υποστηριξη που του παρεχεις.Μηπως ο κ. Πασοης εχει να επιδιξη κατι που μονο εσυ βλεπεις???Αν ναι πες το και σε εμας.Το δεν ηταν λαμογειο δεν μας λεει τιποτα,ειναι αυτονοητο οτι ο εκαστοτε Δημαρχος δεν πρεπει να ειναι απατεωνας,αυτο ομως δεν αρκει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ η ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ?
      ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ.ΠΑΡΑΣΧΟ ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ κ.ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.
      -ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΞΥΜΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΗ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΧΑΣΕ Η ΑΛΜΩΠΙΑ.JON ARIDAIOS

      Διαγραφή
  7. Καλά τα λες κύριε Τσάνταλη για τους υποψήφιους του Συνδυασμού του Κ. Μπίνου. Μήπως όμως οι υποψήφιοι του συνδυασμού που εσύ υποστηρίζεις , δηλαδή του κ. Πασόη είναι καλύτεροι;Κάποιοι από αυτούς δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί; Δεν έχουν αναγάγει την κωλοτούμπα σε επάγγελμα; Γιατί δε μιλάς γι΄αυτούς; Γιατί τους σιγοντάρεις; Τί έχεις να κερδίσεις εσύ και ο Πασόης από αυτούς; Πως θέλεις ο κόσμος να στηρίξει αυτόν τον συνδυασμό με αυτά τα άτομα που είναι δοκιμασμένα και αποτυχημένα; Κι αν δεν εκλεγεί ο Πασόης ποιόν θα στηρίξεις για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση; Σκέψου καλά πριν απαντήσεις ή δημοσιεύσεις κάτι την επόμενη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΑΡΑΚΙ Ο κος ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ?

      Διαγραφή
  8. Τσανταλη πολυ συγχωριο στο Πασοη διαβαζω. Δεν καταλαβαινω ομως απο που απορεει; Η υποστηριξη σου ειναι μονο υποκειμενικη τιποτα παραπανω. Γιατι υπαρχουν και καλυτεροι και εντελως αφθαρτοι υποψηφιοι δημαρχοι π.χ Σηφακης. Γιατι δεν εκανες και γι αυτον εναν υμνο; Δεν το χρειαζεται. Ειναι απο μονος του ποιητης. Για τους παρα την Ιερουσολημ..... Μαρκησια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσανταλη -Πασοη ο δημος εχει αλλαξει χερια. Εσυ το χρεος σου Τσανταλη το εκανες οι κολλητοι σου δεν το εκαναν προς εσενα. Θα σε απογοητευσουν . Θα το δεις. Σε εκθετουν συνεχεια. Μονο θελουν δεν δινουν. Ειναι παρτακηδες. ...............μιμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΡΙΤΟΣ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ.
    ΦΤΑΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ. ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ. ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ, ΠΙΣΤΗ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ. ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΤΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΙΧΙΩΔΕΙΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ. Η ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑΣΙΜΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
    ΣΤΙΣ 18 ΜΑ'Ι'ΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ, ΑΥΘΑΡΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΝΤΑΛΗ, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΠΑΣΟΗ. ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕ (ΧΟΡΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ). ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΝΤΑΛΗ.
    Υ.Γ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ , ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ? ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΕΝΟΙ? Η ΣΤΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ? Η ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ? ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΕ Η ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ Ε? ΑΥΤΑ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε? ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ, ΟΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3,02 ο κυριος Τσανταλης το λαθος να μην ηγηθει το εκανε. Εμεις ομως δεν θα το κανουμε θα ψηφισουμε τον κυριο Σηφακη στη θεση του. Γιατι πρεπει η Αλμωπια να φυγει μπροστα. Χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαύρα γυαλιά με παρωπίδες φοράτε εσείς εκεί γύρω στην αυλή του Πασόη μόνο για τους άλλους. Καλά κάνετε και αναδεικνύετε υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο τις δικαιοσύνης αλλά τα μάτια σας τα κλείσατε για την θητεία Πασόη και μας τον παρουσιάζεται οσία περιστερά.
    Όλη μέρα μέσα στο δημαρχείο και κάθε φορά σε όλα τα δημοτικά συμβούλια δεν πήρατε χαμπάρι την ανεπάρκεια, την αναβλητικότητα σε βαθμό κακουργήματος, τις παραιτήσεις μελών και προέδρων από τον Σύνδεσμο Καθαριότητας, την εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ στην τύχη του και μετέπειτα την μεταβίβαση των ευθυνών και της ανεπάρκειας τους στον Περιφερειακό φορέα Κεντρικής Μακεδονίας.
    Επί θητείας σας τα σκουπίδια έφτασαν μέχρι την Χρυσή έξω από τον ΧΥΤΑ.
    Δεν ακούσατε τίποτα για τα πρόστιμα, δεν ακούσατε τίποτα για τις περίεργες τοποθετήσεις συμβούλων στους διαγωνισμούς των δύο μεγαλύτερων έργων που από την ανεπάρκεια και την τραγική καθυστέρηση θα κινδυνεύσουν να χαθούν.
    Δεν ακούσατε τίποτα κύριε Τσάνταλη για προφορικές αναθέσεις της θητείας κ. Πασόη.
    Οι αγωγές των προηγούμενων ήρθαν στην θητεία του. Οι δικές του προφορικές αναθέσεις θα έρθουν στην θητεία των άλλων.
    Να δούμε ποιους εθελοντές θα βρει φέτος να του φτιάξουν το φράγμα.
    Δεν πήρατε χαμπάρι κύριε Τσάνταλη τις ασφαλτοστρώσεις μπροστά στα σπίτια των αντιδημάρχων.
    Δεν πήρατε χαμπάρι κύριε Τσάνταλη ότι από την πολύ αναβολή και καθυστέρηση ο κύριος αναποφάσιστος και χαμηλών τόνων δήμαρχός σας ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα για την αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου.
    Τι νομίζετε ότι κάνετε; κατήχηση στους πολίτες; Όταν εσείς έχετε τα μάτια σας κλειστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ ΒΡΩΜΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΜΥΡΙΣΤΕΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ. ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ, ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ. ΑΞΙΟΣ. ΑΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΡΕΙΚΕΛΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου 11:O9 μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πληρωθηκαν κυριες και κυριοι της εξουσιας οι αναθεσειςπου κανατε για δικο σας πρωτα συμφερον(ψηφοι θεαθηναι κλπ). Οχι τους κοροιδεψατε γιαυτο θα πληρωσετε διπλα. Μαυρο και ξανα μαυρο στη καλπη αλλα και στα μουτρα σας. Μιμιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα είναι καλά φίλε 12:03 πμ. να ξεσκεπάσει και την συμμορία της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ του ΠΑΣΟΗ.
    Τότε να δώσεις εύσημα στον ΠΑΡΆΣΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)