Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Σταγώνες» στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία.







Την Κυριακή 13 Απριλίου και ώρα 07:00μμ η ομάδα «Αλμωπία Η2Ο» παρουσίασε σαν πρώτη της δράση το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρού «Σταγώνες» στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο στην Αριδαία. Η απήχηση των κατοίκων της Αριδαίας και της Έδεσσας στο κάλεσμα της ομάδας υπήρξε παραπάνω από ικανοποιητική και ελπιδοφόρα.


Το ντοκιμαντέρ σε διάρκεια μιάμισης ώρας περιέγραψε πέντε περιπτώσεις επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη, το Αποπηγάδι Χανίων, την ανατολική Χαλκιδική, τον Ασωπό και το Βόλο, μέσα από τις οποίες επιδιώκει να παρουσιάσει το σύνολο των κινδύνων που αντιμετωπίζει το νερό στην Ελλάδα.

Μετά το πέρας της προβολής ακολούθησε σύντομη ομιλία του κ.Αρχοντόπουλου Γιώργου ιδρυτικού μέλους της πρωτοβουλίας τηςΘεσσαλονίκης «SOSτε το ΝΕΡΟ». Η τελευταία δρα εδώ και 2 (;) χρόνια κατά της πώλησης της ΕΥΑΘ στη γαλλική πολυεθνική Suez και κατ’ επέκταση ιδιωτικοποίηση του νερού στην συμπρωτεύουσα. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των πολιτών και του κ.Αρχοντόπουλου (περισσότερα για τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπορείτε να βρείτε στο σχετικό ποστ του μπλογκ της ομάδας: http://almopiah2o.blogspot.gr/2014/05/1342014.html)

Η ομάδα «Αλμωπία Η2Ο» συστάθηκε πριν από δύο μήνες και έχει στόχο την δημόσια συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα του νερού αλλά και άλλων φυσικών πόρων. Γνωρίζουμε όλοι ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φυσικοί πόροι γίνονται στόχαστρο ισχυρών ιδιωτικών εταιριών με πρόσφατο παράδειγμα το αρχέγονο δάσος των Σκουριών στην Χαλκιδική. Η ιδιωτικοποίηση του νερού φάνταζε μακρινό σενάριο αλλά βρίσκεται ήδη εδώ απειλώντας δεκάδες ελληνικούς τόπους να στερηθούν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ύδρευση και αποχέτευση. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι οφείλουμε να προστατέψουμε την περιοχή μας από παρόμοιες ενέργειες.
Ελάτε να ενημερωθούμε μέσα από συζητήσεις, οπτικοακουστικά μέσα και δράσεις, γιατί όλοι μαζί μπορούμε. Μπορείτε να επικοινωνείτε στο  almopiah2ο@gmail.com και να ενημερώνεστε για τις συναντήσεις και δράσεις μας στο
almopiah2o.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΜΕ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ,ΔΗΘΕΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...
    ΥΓ.: ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΑΣ, ΣΑΒΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου που βελάζεις ...... ακόμη και τα πρόβατα έχουν ανάγκη το νερό. Οπότε μη μαγαρίζεις μια τετοια προσπάθεια. Τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα ανήκουν σ όλους τους πολιτικούς χώρους. Οπότε κάνε καμιά γαργάρα και πρόσεχε μη πνιγείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν απαγορεύεται οι άνθρωποι οποιουδήποτε πολιτικού χώρου να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, να έχουν ενδιαφέροντα, να ενημερώνουν. Ίσα ίσα που αυτές οι ενέργειες ενισχύουν το προφίλ τους και αποδεικνύουν πως οι τελευταίοι δεν είναι άνθρωποι μόνο των λόγων. Σήμερα που οι περισσότεροι παραπλανώνται από κενές υποσχέσεις και το νερό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί ( και έχει αποδειχτεί) είναι αμφίβολο εάν θα παρασυρθούν από θετικά παραδείγματα και φωτεινές προσωπικότητες( μη φοβάστε!!! Τα πρόβατα δεν φεύγουν από τα πολιτικά μαντριά). Εάν οι αδερφοί Λαμπρίδη στόχευαν σε ψήφους δεν θα είχαν ανάγκη της συγκεκριμένης ομάδας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)