Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου





Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,



  Σας καλωσορίζουμε σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία», ενός συνδυασμού που προήλθε μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας της Αλμωπίας, από τις ανάγκες της νεολαίας,  ενός συνδυασμού που εκπροσωπεί την μάχη του καινούργιου, του ικανού, του άφθαρτου, απέναντι στο παλιό, το γνωστό και το απαξιωμένο. Που εκπροσωπεί τα ενεργότερα τμήματα της κοινωνίας της Αλμωπίας , όλους τους συμπολίτες μας που ζητούν ρεαλιστικές προτάσεις και νέους δρόμους για τον τόπο τους αλλά και όλους αυτούς που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την μιζέρια και την υποβάθμιση που καταδίκασαν την Αλμωπία τόσο οι κεντρικές πολιτικές σκληρής λιτότητας  που εφαρμόζονται, όσο και οι δημοτικές αρχές των τελευταίων χρόνων.
Η μαζική παρουσία σας εδώ σήμερα, όπως και η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στις καθημερινές επισκέψεις μας στις τοπικές κοινότητες μας γεμίζει με αισιοδοξία, μας δίνει δύναμη να δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο εαυτό μας στην μάχη που δίνουμε για την ΑΛΛΑΓΗ στην Αλμωπία.
 Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» είναι ο μόνος συνδυασμός  που από την αρχή της προεκλογικής περιόδου ανέπτυξε το πρόγραμμα του, τις απόψεις, τις σκέψεις, τις προτάσεις του για όλα τα βασικά προβλήματα της Αλμωπίας. Μιλήσαμε ως τώρα σε 5 συνεντεύξεις, 2 γενικές και 3 θεματικές ( μαζί με την σημερινή που θα ακολουθήσει και θα αφορά την βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο) , θα ακολουθήσουν άλλες 2 θεματικές και 2 γενικές. Σε πλήρη αντίθεση-βέβαια- με τους βασικούς αντιπάλους μας που δεν άνοιξαν το στόμα τους, δεν άκουσε ο πολίτης της Αλμωπίας  ούτε την χροιά της φωνής τους, πόσο μάλλον επεξεργασμένες προτάσεις. Θα κάνουν τώρα στο τέλος καμιά αντιγραφή προγράμματος , χωρίς και οι ίδιοι πιθανά να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, και θα ζητήσουν να ψηφιστούν, αναρωτιέμαι γιατί; Για να αποδείξει ο ένας στον άλλον ποιος έχει καλύτερο μηχανισμό να μαζεύει σόγια στα χωριά και πιο πολλούς βουλευτές να τον βοηθούν; Ποιος μπορεί να εκβιάζει και να πιέζει καλύτερα με «δίμηνα», «πεντάμηνα» κλπ ( εκμεταλλευόμενος την μεγάλη ανάγκη για δουλειά) ή την πληρωμή συμβάσεων για να βάζει τοπικούς υποψήφιους για να ψηφιστούν από τον αδελφό, τον εξάδελφο ή τον κουμπάρο τους; Και να χρησιμοποιούν τους ανθρώπους αυτούς σαν νεροκουβαλητές για να καταλάβουν κάποιοι τις θεσούλες και τους μισθούς που έχουν ήδη προκανονίσει; Γιατί μόνο αυτό είναι, μόνο αυτό επιδιώκουν. Αλλιώς κάτι θα έλεγαν, κάπως θα ήθελαν να κερδίσουν κάποιους με το τι θα κάνουν. 
Ονομάσαμε, αγαπητοί φίλοι, τον συνδυασμό μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ» την Αλμωπία . Όπως προκύπτει και από το ίδιο το όνομα στόχος μας είναι η ΑΛΛΑΓΗ στην Αλμωπία
  Και όταν λέμε ΑΛΛΑΓΗ τι εννοούμε;
1.  Την αλλαγή του πολιτικού προσωπικού στον Δήμο Αλμωπίας των τελευταίων 15-20 ετών που έδωσε ότι ήταν να δώσει, έφθασε στα όρια του, η αναπαραγωγή του πλέον αναπαράγει μόνο την μιζέρια και την υποβάθμιση.  Να αναλάβουν την δημοτική διαχείριση ικανοί, νέοι στην δημοτική διαχείριση και άφθαρτοι συμπολίτες μας που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και να ανεβάσουν τον πήχη της δημοτικής διαχείρισης ψηλότερα γιατί, δυστυχώς, τώρα βρίσκεται πολύ χαμηλά.
Να μπουν στην δημοτική διαχείριση οι επαγγελματίες ( που κατά τεκμήριο έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα διαχείρισης), οι άνθρωποι των συλλόγων ( πολιτιστικών, αθλητικών, επαγγελματικών κλπ) που έχουν αποδείξει τον εθελοντισμό τους, αγρότες, κτηνοτρόφοι, δασεργάτες, υπάλληλοι, άνεργοι που να θέλουν και να μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους για την Αλμωπία.
Στις εκλογές αυτές παρατηρούμε διάφορους «παράγοντες» του παρελθόντος  να περιφέρονται από συνδυασμό σε συνδυασμό και από εκεί σε άλλο συνδυασμό όχι βέβαια για το καλό της Αλμωπίας αλλά για να μπορέσουν να συνεχίσουν να παίζουν ρόλο , να εξασφαλίσουν κάποια καρέκλα, κάποιον μισθό.  Κάποιοι έχουν καταστήσει την κωλοτούμπα «εθνικό σπόρ». Οι παράγοντες αυτοί ήταν συνομιλητές, έκαναν αδιαφανείς συναλλαγές και παζάρια  μόνο με αντιπάλους μας συνδυασμούς. Παίζοντας το γνωστό « εδώ παπάς εκεί παπάς που είν’ ο παπάς» τελικά κατέληξαν σε κάποιον από αυτούς τους συνδυασμούς με βάση – προφανώς- που έκαναν καλύτερα τη δουλειά τους.
Εμείς δεν γίναμε και δεν έχουμε καμιά πρόθεση να γίνουμε σε καμιά περίπτωση συνομιλητές, πόσο μάλλον να κάνουμε την οποιαδήποτε συναλλαγή με το  παλιό, το φθαρμένο και το απαξιωμένο. Αντίθετα θα βοηθήσουμε, θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ταχύτερη απόσυρση του, στην μόνιμη τοποθέτηση του στο χρονοντούλαπο της τοπικής μας ιστορίας.

2.   Αλλαγή στον χαρακτήρα του Δήμου, θέλουμε έναν διεκδικητικό Δήμο απέναντι στις πολιτικές που επιδιώκουν να καταστήσουν την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση κλινικά νεκρή αλλά και απέναντι σε ότι υποβαθμίζει την ζωή και την καθημερινότητα του πολίτη. Διεκδικητικό χαρακτήρα που ποτέ, δυστυχώς, δεν είχε ο Δήμος ούτε ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις όπως η απομάκρυνση από την Αλμωπία μιας σειράς βασικών υπηρεσιών που έφυγαν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι , χωρίς αντίσταση, με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία όλων μας.
3.  Να προστατεύσει ο Δήμος, μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, τα πιο ευαίσθητα τμήματα της τοπικής κοινωνίας με δομές κοινωνικής αλληλεγγύης , να βοηθήσει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον επαγγελματία με συγκεκριμένο τρόπο ( έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό που θα αναλυθούν εκ νέου στην συνέντευξη τύπου που ακολουθεί που μπορείτε ελεύθερα να την παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε αμέσως μετά μέσα στο εκλογικό κέντρο).
4.  Να προστατεύσει τις κοινωνικές δημοτικές δομές, τους παιδικούς σταθμούς, το ΚΑΠΗ, το Ωδείο, τα ΚΔΑΠ, το «Βοήθεια στο σπίτι» κλπ που εξυπηρετούν τους πολίτες, να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν.
5.  Να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλμωπίας ( την εύφορη γη, τις μεγάλες δυνατότητες στην κτηνοτροφία, στην εκμετάλλευση του δασικού πλούτου, στον ήπιο αγροτουρισμό, τον μοναδικό συνδυασμό θερμαλισμού και χιονοδρομίας, την γεωθερμία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την θέση της Αλμωπίας στον χάρτη ανάμεσα στην ενδοχώρα και τις γειτονικές βαλκανικές χώρες που είναι εν δυνάμει αγορές για τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό και το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής.
6.  Να εξασφαλιστεί φτηνή άρδευση με την κατασκευή έργων συγκράτησης των επιφανειακών νερών. Έχουμε κάνει απόλυτα συγκεκριμένη πρόταση για το ποιες λιμνοδεξαμενές χρειάζονται και την ορθολογιστική εκμετάλλευση υφιστάμενων. Να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας από τις ίδιες τρύπες που αντλούμε τον χειμώνα για να είναι φτηνότερη η άντληση το καλοκαίρι.
7.  Στον τουρισμό : Να αντισταθεί ο Δήμος στην δραστική περικοπή των επιδομάτων λουτροθεραπείας στους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες που μείωσε κατά 70% την προσέλευση των κατηγοριών αυτών στην Λουτρόπολη. – Σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στα Λουτρά. Κοινωνικό έλεγχο στο χιονοδρομικό, κατέβει χαμηλότερα κάτω από τα καλύβια του Γιαννακούλα ( ξεκινώντας από κάποιες πίστες), να γίνουν φτηνά τουριστικά πακέτα ( Λουτρά, χιονοδρομικό, προορισμοί Ανατολικής Αλμωπίας).
8.  Να κινηθεί προς την κατεύθυνση της αποκέντρωσης και της ενίσχυσης των τοπικών συμβουλίων, αντίθετα με την λογική του «Καλλικράτη» που απομακρύνει την τοπική αυτοδιοίκηση από τον πολίτη. Να βρεθεί τρόπος ο πρόεδρος της Τ.Κ. να μπορεί να διαχειρίζεται τουλάχιστον τα χρήματα των έκτακτων δαπανών, να μην παρακαλά για απλά ζητήματα καθημερινότητας που η μη έγκαιρη λύση τους  απαξιώνει  την τοπική αυτοδιοίκηση στα μάτια των πολιτών. Ακόμη πριν κάθε προϋπολογισμό του Δήμου να γίνεται λαϊκή συνέλευση σε κάθε τοπική κοινότητα για το τι θα γίνουν τα χρήματα που προβλέπονται για το χωριό νκαι το αποτέλεσμα της να είναι δεσμευτικό για τον Δήμο.     
9.  Να δώσει έμφαση στα ζητήματα πολιτισμού και αθλητισμού. Να αξιοποιήσει την πλούσια πολυπολιτισμικότητα της Αλμωπίας βοηθώντας τους συλλόγους στη δράση τους και αναδεικνύοντας την και με στόχο την διατήρηση της παράδοσης αλλά και την άνοδο της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.
10.              Ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Αλμωπίας. Η Ανατολική Αλμωπία να βγεί από την απομόνωση. Έχουμε κάνει σε ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Και το κυριότερο. Να βάλει την καθημερινότητα του πολίτη στην πρώτη προτεραιότητα, να σταματήσει η εγκατάλειψη των χωριών. Να δουλεύουν και τα 6 απορριμματοφόρα του Δήμου και όχι το 1,5. Ένα δουλεύει και το άλλο μπαινοβγαίνει στα συνεργεία. Με αποτέλεσμα την πολύ άσχημη κατάσταση της καθαριότητας.  Να έχουν πετρέλαιο τα μηχανήματα του δήμου να κινηθούν για να λύσουν ζητήματα αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης στα χωριά. Να μπορούν να θερμανθούν οι μαθητές του Ωδείου, οι ηλικιωμένοι στο ΚΑΠΗ και τόσα άλλα. 


Η σημερινή δημοτική αρχή

Ο κ. Πασόης και ο συνδυασμός του πραγματικά σήκωσε τα χέρια στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν μπροστά τους με την μεγάλη επίθεση που δέχτηκε η τοπική αυτοδιοίκηση από τις αντικοινωνικές πολιτικές σκληρής λιτότητας που εφαρμόζονται. Μη  έχοντας προγενέστερη εμπειρία από αντίστοιχες καταστάσεις στην ζωή τους, στη δουλειά τους, πολύ γρήγορα παραιτήθηκαν ουσιαστικά από κάθε δυνατότητα αντίστασης, απογοητεύτηκαν και κουράστηκαν αποδεικνύοντας περίτρανα την παντελή αδυναμία τους για την διαχείριση των δυσκολιών. 
Δεν κατάφεραν ούτε στο ελάχιστο να διαχειριστούν τους προμηθευτές που είχαν μείνει απλήρωτοι από την διαχείριση των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων ( κάποιες των οποίων  καταχρέωσαν τον Δήμο), με αποτέλεσμα αυτοί να κινηθούν δικαστικά, να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον του δήμου και να χαθεί όλη η υπόθεση.  Αντί να αποδεχτούν το χρέος και  να κάνουν ρύθμιση με τους προμηθευτές για την σταδιακή αποπληρωμή τους σε κάποια χρόνια με ένα ποσόν ετησίως ( φυσικά το ίδιο ποσοστό σε όλους χωρίς διακρίσεις) επέτρεψαν, αν όχι παρότρυναν, τους προμηθευτές να κάνουν αγωγές εναντίον του δήμου και να κερδίσουν και τόκους που πληρώνουν οι δημότες. Η αδυναμία τους να διαχειριστούν τους προμηθευτές προήλθε – προφανώς- από την μη αξιοπιστία αυτής της δημοτικής αρχής στα μάτια των προμηθευτών.  Η δική μας δημοτική διαχείριση μετά τις εκλογές θα καταφέρει να κάνει αυτό στο οποίο η δημοτική αρχή του κ. Πασόη απέτυχε.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι όχι μόνο να χαθεί το αποθεματικό εκτάκτων αναγκών του δήμου αλλά να μην μπορούν να πληρωθούν τα στοιχειώδη ( συνεργεία συντήρησης αυτοκινήτων, απορριμματοφόρων,  ανταλλακτικά, πετρέλαιο για τα μηχανήματα του δήμου για να είναι στα χωριά και να λύνουν προβλήματα με την άρδευση, την αγροτική οδοποιία, στοιχειώδεις ανάγκες,  κλπ).  Η καθημερινότητα του πολίτη διαλύθηκε, τα χωριά εγκαταλείφθηκαν.
Όλοι οι πολίτες έχουν και μια εμπειρία από την απογοήτευση των δημοτικών συμβούλων της σημερινής δημοτικής αρχής. Οι παραιτήσεις από οργανισμούς ( π.χ. Σύνδεσμος καθαριότητας κλπ) , αποχωρήσεις συμβούλων και λοιπά   ήταν στην ημερήσια διάταξη. Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος είναι γνωστό ότι έκανε αίτηση πριν κάποιους μήνες να επανέλθει στην προγενέστερη δουλειά του ( ΔΟΥ) ως Προϊστάμενος που αν είχε γίνει αποδεκτή δεν θα ήταν σήμερα Δήμαρχος.
Πώς οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που ουσιαστικά παραιτήθηκαν εδώ και  καιρό,  διεκδικούν εκ νέου την δημοτική διαχείριση είναι να απορεί κανείς. Καλούμε τους πολίτες της Αλμωπίας να τους «απαλλάξουν» από την δυσκολία αυτή, να  τους στείλουν στο σπίτι τους. 
Όσον αφορά τα χρέη του Δήμου είναι γνωστό ότι μειώθηκαν με τα χρήματα που έδωσε το Κράτος σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη κατά ένα μέρος ( 3 εκ. ευρώ) και από τα πάγια έσοδα του δήμου ένα άλλο μέρος. Και μένει ακόμη αρκετό χρέος για αποπληρωμή. Τα χρήματα που δόθηκαν από το κράτος για τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι γνωστό ότι δεν είναι χάρισμα.  Ένα τμήμα είναι από αυτά το χρωστούσε το Δημόσιο στο Δήμο και το υπόλοιπο θα είναι δάνειο ( γι’ αυτό και τους τελευταίους μήνες δεν εισπράττει ο Δήμος τα χρήματα που έπρεπε να παίρνει κάθε μήνα από την ΚΑΠ).  Άρα ένα τμήμα του τουλάχιστον είναι ΔΑΝΕΙΟ που δεν αποφασίστηκε –βέβαια- από το Δημοτικό συμβούλιο αλλά θα αποπληρωθεί από τον Δήμο στις επόμενες θητείες με την μείωση των εσόδων του από τους ΚΑΠ.  Τα υπόλοιπα χρήματα που πληρώθηκαν στα χρέη ( που ήταν τα περισσότερα) πληρώθηκαν από τα πάγια έσοδα του δήμου με αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταμεία του δήμου και να  διαλυθεί η καθημερινότητα του πολίτη, απαξιώθηκαν  τα χωριά κλπ.  Είναι τέτοια η αδυναμία διαχείρισης της σημερινής δημοτικής αρχής που στην κατάσταση των ληξιπρόθεσμων που στάλθηκε για πληρωμή από το κράτος ( με τον τρόπο που προαναφέρθηκε) δεν έβαλαν χρέη που αν είχαν μπει στην λίστα θα είχαν πληρωθεί και δεν θα ήταν ακόμη βραχνάς του δήμου, τουλάχιστον άμεσα.
Ακόμη συναλλάχθηκαν με το παλιό και απαξιωμένο. Πήραν στις τάξεις τους ανθρώπους  τους οποίους οι ίδιοι απαξίωναν στο παρελθόν και ακόμη και αυτοί πριν ένα μήνα μιλούσαν για την δημοτική αρχή με τα χειρότερα λόγια.
·       Στο μικρό υδροηλεκτρικό των Λουτρών κινδυνεύουν να χαθούν οι άδειες με αποτέλεσμα να μην εισπράττει η δημοτική επιχείρηση 50.000-60.000 € ετησίως.
·       Η ύδρευση, ένα πανάκριβο έργο στο οποίο έβαλε πολλά χρήματα η ΔΕΥΑ, ενώ τέλειωσε δεν μπήκε σε λειτουργία και ενώ έχουν εντοπίσει κάποια πιθανά προβλήματα δεν έκαναν τίποτα.
·       Δεν ξεκίνησε ακόμη με ευθύνη τους η κατασκευή του αποχετευτικού της Αριδαίας που έχει δημοπρατηθεί ένα χρόνο τώρα
·       Δεν ξεκίνησε η κατασκευή  του δευτέρου κυττάρου του ΧΥΤΑ. Απαξιώθηκε με τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής το πρώτο κύτταρο, συντομεύτηκε αδικαιολόγητα ο χρόνος ζωής του. Δεν έγινε ποτέ περιβαλλοντική παρακολούθηση του. 2-3 φορές παραιτήθηκε στο σύνολο του το συμβούλιο του συνδέσμου καθαριότητας. Από τον Απρίλιο ως τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου δεν υπήρχε καν εργολάβος στον ΧΥΤΑ  μετά την παράνομη διακοπή εργασιών που έκανε, με σοβαρότατους  κινδύνους για την δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Και ο δήμος δεν έκανε τίποτα. Ούτε καταγγελία της σύμβασης ούτε κάποια άλλη ενέργεια. Όλοι έχουν παραιτηθεί από καιρό
·       Δεν έκανε τίποτα για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, οι σύλλογοι αφέθηκαν στην τύχη τους. Απαξιώνεται και η υφιστάμενη πολιτιστική υποδομή, όπως το ανοιχτό θέατρο στο Δασάκι.
·       Τα μηχανήματα του δήμου πήγαιναν κάτι λίγες ώρες στα χωριά ( και ας ζητούσαν όλα τα χωριά την συνεχή παρουσία τους) κυρίως για εξυπηρετήσεις ημετέρων.
·       Έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, έχουν πλήρη απόσταση από τα προβλήματα του Ωδείου, οι ηλικιωμένοι έχουν αγωνία για τον χώρο στέγασης του ΚΑΠΗ.
·       Τα προβλήματα στα σχολεία δίνουν και παίρνουν. Το Κέντρο Υγείας συνεχώς υποβαθμίζεται και η αντίδραση ήταν χλιαρότατη. 
·       Πλήρωσαν κατά προτεραιότητα πολιτικούς τους φίλους, τους οποίους οι ίδιοι παρότρυναν να κάνουν αγωγές στον δήμο
Και μακρύς ακόμη κατάλογος που αποδεικνύει ότι η σημερινή δημοτική αρχή σήκωσε τα χέρια και πολύ σωστά θα τελειώσει σε λίγες μέρες η δημοτική της διαχείριση. Θα μείνει στην  τοπική πολιτική ιστορία ως η δημοτική αρχή που πέρασε και δεν ακούμπησε, που κατέβασε πολύ τον πήχη της δημοτικής διαχείρισης.










Ο συνδυασμός του κ. Δ. Μπίνου
Ο συνδυασμός αυτός είναι καθαρή συνέχεια του συνδυασμού του Χρήστου Μπίνου με άλλο μικρό όνομα. Συνδυασμός του Χρ. Μπίνου που έκανε μια θητεία και έχασε με πάταγο. Στην αρχή έβαλαν κάποια νέα παιδιά για να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και στο τέλος μπήκαν οι ίδιοι οι παλιοί του Χρ. Μπίνου. Με την προσθήκη κάποιων που έκαναν θεαματικές κωλοτούμπες για προσωπικό τους όφελος.
Ο συνδυασμός του Δ. Μπίνου είναι κομματικός συνδυασμός εκτός εποχής που περιέχει το παλιό, το απαξιωμένο που περιφερόταν από συνδυασμό σε συνδυασμό για να επιβιώσει.
Περιέχει ότι απέμεινε από 3 δημάρχους και τμήμα αυτών που απέμεινε από άλλους δύο. Αυτός είναι καινούργιος συνδυασμός; Και ανεξάρτητος;
Η παρουσία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του των βουλευτών της ΝΔ και της κ.  Ελίνας Βόζεμπεργκ αποδεικνύει περίτρανα την πλήρη κομματική στοίχιση αυτού του συνδυασμού από τον οποίο δεν μπορεί να περιμένει τίποτα καλό η Αλμωπία. Δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόγραμμα για την Αλμωπία, θα κάνει στο τέλος κάποια αντιγραφή προγράμματος για να μπορέσει να πει κάτι χωρίς ουσιαστική κατανόηση, εμπειρία για γνώση για την υλοποίηση του.
Αγαπητέ συνδημότη και συνδημότισσα,

Η Αλμωπία αξίζει μια καλύτερη τύχη,  η Αλμωπία πρέπει να προχωρήσει.

Να ανέβει ο πήχης. 

Να ξεφύγει από την μιζέρια και την υποβάθμιση.

Να εκπροσωπηθεί όπως της αξίζει και να διεκδικήσει.

Μετά από 3,5 χαμένα χρόνια να μην έχουμε και άλλα 5 χαμένα χρόνια για την Αλμωπία.

 Ο συνδυασμός μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία» θα δώσει προς αυτή την κατεύθυνση τον καλύτερο εαυτό του. 

Με πίστη στην νίκη , με πίστη στην νέα γενιά που σκέφτεται διαφορετικά, με πίστη στις δυνατότητες της Αλμωπίας θα νικήσουμε

6 σχόλια:

  1. ΣΗΦΑΚΑΚΙΕ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΕΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΩΝ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ <> ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΑΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ.
      ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
      ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

      Διαγραφή
  2. Θα κανει οτι δεν εκαναν οι αλλοι τις προηγουμενες τετραετιες. Εδω θα ειμαστε. ΜιΜιΧιΧι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ...Γ......ΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ ΑΠΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ,ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΙΜΑΞΑΛΑΝ ,ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΓΑΔΙ ΚΑΤΟΥΡΑΜΕ;ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην εκτίθεσαι φίλε. Δες την συνεντευξη αποκλειστικά για την ανάπτυξη της ανατολικής Αλμωπίας η οποία έγινε 14/3 και μετά ξανασκέψου το. Πάνε στην παρακάτω διεύθυνση να την δεις.
      http://www.youtube.com/watch?v=9smk7iKjvOE
      Για τελεφερίκ μπορεί να μη σας είπε, αλλά είπε άλλα αρκετά ενδιαφέροντα. Πρώτα άκου, μετά σκέψου και στο τέλος πράξε (σχολίασε). Μη το πας ανάποδα. Ας το σκεφτούνε επίσης 'ολοι οι συντοπίτες μας που είναι αναποφάσιστοι και αγανακτισμένοι.
      Ένας υποστηρικτής του Σηφάκη (μεχρι τώρα). Αργότερα θα δω, θα ακούσω, θα σκεφτώ και θα απόφασίσω τί θα πράξω. Αλλά η αλήθεια να λέγεται.

      Διαγραφή

(3)