Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΜΑΪΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ



1. Στις 11 από τις 17 Μαϊου μετατίθεται το πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών με τίτλο: «Πέλλα. Ταξιδεύοντας στο Παρελθόν, σχεδιάζουμε το μέλλον μας».
Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας σε συνεργασία με την ΙΖ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και εντάσσεται στη δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Το πρόγραμμα «ταξιδεύει» μέσα στο χρόνο τους επισκέπτες της Αρχαίας Πέλλας. Άλλοτε παίζοντας τον ρόλο του πολεοδόμου και άλλοτε του αρχιτέκτονα ή του πρωτομάστορα, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να μελετήσουν από κοντά τα κύρια δομικά στοιχεία της πόλης (οργανωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, ευρύχωρα οικοδομικά τετράγωνα με πολυτελείς κατοικίες), ανακαλύπτοντας πώς το ιστορικό παρελθόν συνεχίζει να διδάσκει και να προσφέρει λύσεις για ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.
Έναρξη προγράμματος: α) στις 11:00 για παιδιά και οικογένειες με παιδιά από 8 ως 18 ετών και β) στις 12:30 για ενήλικες. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση (23820 31160).
2. Παράλληλα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, το εκπαιδευτικό παιχνίδι ρόλων για ενήλικες και παιδιά με τίτλο: «Ασιάτες επισκέπτες στην αρχαία Πέλλα», στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με δωρεάν είσοδο και ώρες έναρξης στις 10:00, 12:30 και 14:00. Επιθυμητή η τηλεφωνική κράτηση (23820 31160).
 Με αυτό το παιχνίδι ρόλων όλοι οι μαθητές αποκτούν βασικές γνώσεις τόσο για την Πέλλα, όσο και για το μέγεθος του στρατιωτικού και πολιτιστικού κατορθώματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι πληροφορίες δίνονται σε μία καρτέλα για κάθε ομάδα. Οι μαθητές κατά την επίσκεψη στο μουσείο Πέλλας χωρίζονται σε δέκα ομάδες. Οι πέντε από αυτές έχουν το ρόλο των αντιπροσωπειών από περιοχές της Ασίας που κατέκτησε ο Αλέξανδρος  Οι άλλες πέντε ομάδες εκπροσωπούν ισάριθμα επαγγέλματα που άνθισαν στην Πέλλα κατά τους ίδιους χρόνους. Μετά την αμοιβαία ενημέρωση ακολουθεί διασκεδαστική παντομίμα.
ΙΖ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)