Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ: Συνεχίζουν αμετανόητοι, ανενημέρωτοι και ψευδόμενοι ως συνήθως







  Με αφορμή την πανηγυρική περιφορά από τον κ.Παλίκογλου Χρήστο της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί της έφεσης του για τον καταλογισμό που επέβαλλε η  έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών καθώς και την με περίσσιο θράσος φραστική  επίθεση που δέχθηκα από τον υιό του και υποψήφιο στις περιφερειακές εκλογές , ας παραθέσουμε το νομικό σκεπτικό  της απόφασης (σε ερμηνεία παρασταθέντος κατά τη συζήτηση της υπόθεσης δικηγόρου)  για να γίνει κατανοητό ότι τίποτα δεν κρίθηκε οριστικά καθώς και ότι  τώρα αρχίζει μετά την εξόφληση οφειλών, η διεκδίκηση των όποιων ποσών κατέβαλλε ο Δήμος από τους υπαίτιους .Πιο συγκεκριμένα: Στο σκεπτικό της υπ’ αριθμ  2000/2014 απόφασης επί της ασκηθείσας έφεσης του κ.Παλίκογλου Χρήστου ,το 7ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ,αποφάσισε ότι δεν δημιουργήθηκε  έλλειμμα  στη διαχείριση του Δήμου για το λόγο ότι σύμφωνα με το νόμο ο Δήμος πρέπει να εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις και αυτό γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρεούται να συμμορφωθεί με τον υπάρχοντα εκτελεστό τίτλο που αποτελεί νόμιμο και πλήρες δικαιολογητικό για την εντελλόμενη δαπάνη. Συνεπώς το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά τον διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο των δαπανών υποχρεούται στην θεώρηση του χρηματικού εντάλματος που εκδίδεται από τη Διοίκηση σε συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση. Επίσης αναφέρει ότι από τα στοιχεία του φακέλου «ουδόλως προκύπτει η εκταμίευση των επιδικασθέντων τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας ποσών, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της κρινόμενης καταλογιστικής πράξης. «Είναι διαφορετικό δε το ζήτημα του καταλογισμού των υπολόγων λόγω της ειδικής σχέσης που τους συνδέει με τη συγκεκριμένη διαχείριση Ο.Τ.Α και των οφειλόμενων υποχρεώσεων έναντι αυτής ,διότι με τις συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις τους που αιτιωδώς με το εντεύθεν προκύπτον έλλειμμα αυτής, ενήργησαν». Δηλαδή το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε την πράξη καταλογισμού των Οικονομικών Επιθεωρητών, γιατί κατά το χρόνο  που έγιναν αυτές, δεν είχαν εξοφληθεί «εν τοις πράγμασι» οι τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από το Δήμο Αλμωπίας και γι αυτό δεν δημιουργήθηκε έλλειμμα  .Οι αποφάσεις αυτές στη συνέχεια δηλαδή από τη Σεπτέμβριο 2011 εκτελέσθηκαν και θα πρέπει σύμφωνα με το άρθρο 914 ΑΚ ο  Δήμος Αλμωπίας να απαιτήσει τα χρήματα που κατέβαλλε, από αυτόν που ζημίωσε το Δήμο. Συγκεκριμένα το άρθρο 914 ΑΚ αναφέρει ότι «όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει».
   Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να επανεκκινηθεί  η διαδικασία του ελέγχου για να διαπιστωθεί αν καταβλήθηκαν τα ποσά που αναφέρονται στην καταλογιστική πράξη από το Δήμο Αλμωπίας  μέχρι σήμερα, ποιό το ύψος τους και στη συνέχεια να καταλογισθούν ή θα πρέπει ο Δήμος να ασκήσει αγωγή εις βάρος των υπαιτίων και να απαιτήσει αυτά τα ποσά σύμφωνα με το άρθρο 914 ΑΚ.
   Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει απαλλαγή και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας θα πρέπει στη συνέχεια να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και βοηθήματα με δεδομένο το σκεπτικό της απόφασης.
  Αυτά ως προς το νομικό μέρος της υπόθεσης. Για τα υπόλοιπα, ας μιλήσουμε ξεκάθαρα για να καταλάβουν όλοι οι πολίτες.1) Εσύ κ.Παλίκογλου δεν ήσουν Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής το 2002- 2006; 2) Εσύ κ.Παλίκογλου δεν ανέφερες σε δημοτικό συμβούλιο, όπως αναγράφεται και στα πρακτικά,  πως οι αναθέσεις των χαλικοστρώσεων ήταν εικονικές για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι με «μαύρα» χρήματα; Εσύ δεν ρώτησες τον Τουφεγγόπουλο γιατί δεν τους πληρώνει; Τι έκανες στη συνέχεια γι αυτό; Ελαβαν οι εργαζόμενοι τα χρήματα τους ; Για ποιο λόγο δεν αντέδρασες όταν ο κ. Τουφεγγόπουλος συκοφάντησε τον Τσάνταλη  ισχυριζόμενος ψευδέστατα ότι αυτός δεν υπογράφει για να πάρουν τα χρήματα τους; Με ποιόν τρόπο υπερασπίσθηκες τους εργαζόμενους υποσχόμενος σ’αυτούς ότι θα πληρωθούν με «μαύρα»; Τι έκανες για να πληρωθούν αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι εργάσθηκαν επί θητείας σου; Γιατί δεν κατήγγειλες τον Τουφεγγόπουλο  όταν είδες ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στους εργαζόμενους αλλά κάπου….αλλού; Γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις μετά από τόσα χρόνια  ότι με τη μεθόδευση αυτή πρώτα αδικήσατε τους εργαζομένους, κατόπιν μπλέξατε  εργολάβους καθιστώντας τους συνυπαίτιους ,  οι οποίοι τιμωρήθηκαν για έκδοση εικονικών τιμολογίων   από τη Δ.Ο.Υ ; Δεν γνωρίζεις  ότι πληρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  από τη τωρινή δημοτική αρχή εξαιτίας αγωγών οι οποίες τώρα θα σταλούν  στο Ελεγκτικό Συνέδριο  το οποίο όταν εξέδωσε την ,κατά την άποψη σου, αθωωτική απόφαση για εσένα και τους άλλους δεν τις είχε υπόψη του; Ας περιμένουμε λίγο για να δούμε εάν θα επαναληφθούν οι πανηγυρισμοί …Αυτά γράφονται και προς ενημέρωση του γιού σου και υποψήφιου αιρετού στην Περιφέρεια , από τον οποίο ζητώ συγνώμη για τη λεκτική αντιπαράθεση που είχαμε στον Εξαπλάτανο, δυστυχώς όμως στην περίπτωση αυτή ισχύει το «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» .     
  Μετά από όλα αυτά  δίνεται  εύλογα η εντύπωση στον καθένα ότι έχουν συγκεκριμένους λόγους  συσπείρωσης όλων όσων έχουν εκκρεμότητες από κακοδιαχείριση στο πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , γύρω από το συνδυασμό του κ.Μπίνου - με τον οποίο και με κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού δεν έχω τίποτα προσωπικό.  Εχω όμως εναντίον αυτών που τόσα χρόνια ή έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, που σημαίνει ανεπάρκεια οπότε πρέπει να πάνε στα σπίτια τους ή ήταν συνένοχοι οπότε πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους. 
Αυτές τις υποθέσεις , πους τις χαρακτηρίσατε με δηλώσεις στον τύπο
«λήθη στο παρελθόν  και ανούσιες διαφορές του παρελθόντος αι  προϊόντα προχειρότητας και άγνοιας» υποθέσεις που θα τις βρείτε μπροστά σας κ.Μπίνο εάν εκλεγείτε και δεν θα έχετε τη δυνατότητα να τις αποκρύψετε .

5 σχόλια:

  1. Ενώ οι δικοί σου Tσάνταλη είναι μετανιωμένοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσανταλη τα λαμογια και του Πασοη και του Μπινου παντα θα επιπλεουν. Γιατι ειναι φελοι. Ειναι παιδια του διεφθαρμενου πολιτικου σωληνα. Μια ο ενας πανω κι ο αλλος κατω και τουμπαλιν. Ας ξυπνησει ο κοσμος. Και να τους παρει με τη βεργα για το κακο που εκαναν στο τοπο και κατεπεκταση στη πατριδα...χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα θα ειχαν ξεκαθαρισει σν ηθελε ο κοντις. Αλλα προστατεψε τη συντεχνια και τι συναδελφο. Να το χαρεσαι οπως και πολλους παρατρεχαμενους γυρω απαυτον. Ο κοντος ειναι κουτοπονηρος συμφεροντολογος. Ανεπαρκης και ατολμος κοινως ανικανος για δημαρχος. Οπως και ο μπινος δυο φορες αχρηστος για τα τρωκτικα που μαζεψε. Κριμα για την Αλμωπια...... Μμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΔΑΙΏΤΕς ΞΥΠΝΉΣΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥΜΑς ΣΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΊΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΊΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΗΚΕΙ.ΑΝ ΣΥΜΠΛΕΕΙ ΜΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΙΧ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΟΤΙ ΦΕΣΙΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ.ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΟ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΓΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΦΑΝΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουμε μεινει πισω τριακοσια χρονια απο τη πραγματηκοτητα γι αυτο καλα να παθουμε γι αυτα που μας κανουν. Οποτε ας μαθουμε να ψηφιζουμε. Τσανταλη δεν χαριζω τη ψηφο μου σε Πασοη και Μπινο γι αυτο ψηφιζω Σηφακη.......μμδχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)