Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αστική πόλη η Αριδαία






ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Την άποψη ότι η Αριδαία  πρέπει να γίνει αστική πόλη, να αποκτήσει φυσιογνωμία, χρώμα και αισθητική διατυπώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Γιάννης Σηφάκης. Παρουσιάζοντας σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα για την Αριδαία, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ότι ο Συνδυασμός του ότι έχει να πει και να προτείνει το κάνει δημόσια. Σε αντίθεση με του άλλους δύο συνδυασμούς που δεν έχουν πεί τίποτα δημόσια. Σε ερώτησή μας ότι για το πρόγραμμά του έχει δεχτεί χαρακτηρισμούς όπως λαϊκιστής και « Μαυρογιαλούρος» ,επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς ,τονίζοντας ότι  πράγματι όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την Αριδαία είπε ότι πρέπει να αποκτήσει αστικό χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο σε μια επαρχία με πάνω από 40 οικισμούς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται η συνεχής υποβάθμιση της που την έχει κάνει σχεδόν ένα λίγο πιο μεγάλο χωριό. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων της. Να έχει κίνητρο ο τουρίστας της περιοχής να έρχεται όχι μόνο τα Λουτρά ή το χιονοδρομικό αλλά και στην πόλη της Αριδαίας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η συνεχής απομάκρυνση υπηρεσιών απαραίτητων στην καθημερινότητα του πολίτη έχει υποβαθμίσει σημαντικά την πόλη. Η απομάκρυνση της ΔΟΥ, του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, η απόφαση για την απομάκρυνση του ΙΚΑ, οι σκέψεις για τον ΟΑΕΔ κλπ έχουν γυρίσει την Αριδαία δεκαετίες πίσω όταν όλα γίνονταν στην πρωτεύουσα του Νομού. Να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που , υποτίθεται , γίνεται για την μείωση των εξόδων του κράτους. Τον πολίτη που ταλαιπωρείται ποιος τον υπολογίζει; Ειδικά σε έναν δήμο με τεράστια έκταση και τεράστια απόσταση των οικισμών από την Έδεσσα.
Πρέπει να μην φύγει καμιά άλλη υπηρεσία και να αναβαθμιστούν με συγκεκριμένο τρόπο οι δομές που έμειναν εδώ. Το γραφείο της ΔΟΥ να χρησιμοποιεί το TAXIS για να μειωθούν κατά 50% περίπου οι μετακινήσεις προς Έδεσσα. Να διεκδικηθεί επανεξέταση των απομακρύνσεων βασικών υπηρεσιών.
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
·         Δημιουργία σοβαρής εισόδου και εξόδου στην πόλη. Ένα αυτοκίνητο που μπαίνει στην Αριδαία κάνει έναν λαβύρινθο για να βγεί. Να μελετηθεί και να προηγηθεί διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς.
·         Μελετημένη διαμόρφωση του κέντρου της πόλης προς την κατεύθυνση των ελεύθερων χώρων, διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τους πεζούς, τα παιδιά κλπ. Υπάρχουν σκέψεις που θα τεθούν σε διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς.
·           Να ξεκινήσει άμεσα το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού. Μετά την ολοκλήρωση του να ανοίξουν τμήματα από το μικρό ποταμάκι  στα όρια της πλατείας και να γίνουν καλαίσθητες διαμορφώσεις της κοίτης
·         Να ανοίξει το μικρό ποταμάκι της Αγ. Δημητρίου και να ενωθεί με την παραποτάμια περιοχή από το Δασάκι μέχρι την γέφυρα του Εξαπλατάνου με ενιαία διαμόρφωση.
·         Μελέτη και υλοποίηση αξιοποίησης της παραποτάμιας περιοχής από το Δασάκι μέχρι την γέφυρα του Εξαπλατάνου προς την κατεύθυνση των χρήσεων αναψυχής. Να αλλάξουν οι χρήσεις, να γίνουν καφετέριες, ταβέρνες κλπ κατά μήκος του ποταμού. Να έχει μόνιμα νερό το ποτάμι με καθαρισμό και διαμόρφωση της κοίτης  και αυτόματες διατάξεις απελευθέρωσης της ροής όταν το ποτάμι θα φουσκώνει. Κατασκευή με μικρό φραγματάκι ( με ανακλινόμενες πόρτες ή με μικρό φραγματάκι τύπου «σαμπρέλα»). Να γίνει στη θέση αυτή μιρό υδροηλεκτρικό ιδιοκτησίας του Δήμου με στόχο την μείωση των εξόδων για τον δημοτικό φωτισμό.



ΥΔΡΕΥΣΗ  
·         Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα του έργου της ύδρευσης που κατασκευάστηκε και δεν συνδέθηκε. Έλεγχος της ποιότητας του νερού από Σωσάνδρα. Αν, πραγματικά, είναι ακατάλληλο τότε θα γίνει γεώτρηση στο Λυκόστομο και να οδηγηθεί στο υδραγωγείου του έργου στην Σωσάνδρα το νερό αυτό. Η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να τελειώσει.
·         Να εξορθολογιστεί το κόστος της ύδρευσης προς την κατεύθυνση της άρσης των αδικιών.




ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ
Επιτέλους να γίνει μελέτη του κόστους αποκατάστασης. Να γίνει διαβούλευση με την κοινωνία για τις πιθανές χρήσεις ( υπηρεσίες, σύλλογοι) και να μετά να εκτιμηθεί τι πρέπει να γίνει. Η πολιτική των δημοτικών διοικήσεων τόσων χρόνων με την απραξία τους και σε αυτό το θέμα πρέπει να τελειώσει.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
Δημιουργία σύγχρονης κεντρικής παιδικής χαράς στην πλατεία του ΙΚΑ.
Συντήρηση των υφισταμένων

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Καθαρισμός των αυλάκων σε όλους τους κεντρικούς άξονες για το νερό από Λυκόστομο, Αγάθη και Σωσάνδρα.
Θα βρεθεί τρόπος για την μείωση του κόστους άρδευσης που είναι πολύ μεγάλο
Προσοχή στην αγροτική οδοποιϊα, σταδιακή ασφαλτόστρωση τουλάχιστον των κεντρικών αξόνων.

ΥΓΕΙΑ
Το Κέντρο Υγείας πρέπει να σταματήσει να υποβαθμίζεται και ο Δήμος πρέπει να αγωνιστεί γι’ αυτό. Να αναπληρώνονται οι γιατροί που αποχωρούν για οποιονδήποτε λόγο ή συνταξιοδοτούνται. Να υπάρχουν οδηγοί για τα ασθενοφόρα στο Κ.Υ.
Ένα ασθενοφόρο να σταθμεύει στην Ανατολική Αλμωπία ( π.χ. Φούστανη) για γρηγορότερη πρόσβαση του στις απομακρυσμένες περιοχές με στόχο να σωθούν ζωές συμπολιτών μας.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ενίσχυση και αναβάθμιση των  περιφερειακών Γυμνασίων και Λυκείων με στόχο της αποσυμφόρηση των σχολείων της Αριδαίας.
Βελτίωση και ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών σε συνεργασία και διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συλλόγους γονέων και τα μαθητικά συμβούλια.
Θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην μεταφορά των μαθητών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης ( συμβατικής και ηλεκτρονικής).
Υποβοήθηση των συλλόγων και της ίδρυσης συντονιστικού τους. Δημιουργία δημοτικής υποδομής ( μικροφωνική, καρέκλες, τραπέζια κλπ) που θα παραχωρούνται στους συλλόγους για την μείωση των εξόδων τους.
Ο Δήμος να είναι κοντά στους αθλητικούς συλλόγους και να βοηθά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουν
ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Να προωθηθεί από τον Δήμο η χρήση του ποδηλάτου για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και τις κοντινές κοινότητες. Διαμόρφωση σε πρώτη φάση της διαδρομής Αριδαία-παραποτάμια περιοχή-Υδραία-Αριδαία. Διαβούλευση για δημιουργία ποδηλατόδρομου.

2 σχόλια:

  1. ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ16 Μαΐου 2014 στις 8:54 π.μ.

    Αγαπητέ Γιάννη χαίρομαι που έστω και τη τελευταία στιγμή αποφάσισες να πης κάτι μετά απο το Ερωτηματολόγιο -παρότρηνση προς όλους τους Υποψηφίους Δημάρχους που έθεσα για την αλλαγη ποιότητας Ζωής των συμπολιτών μας,αναφέρθηκες σε 4-5 απ αυτά που ειπα Υπηρεσίες-ΚεντροΥγείας-Διοικητήριο-Παραποτάμια περιοχή ειναι ακόμη υπόλοιπα 15-20, εμεις οι πολίτες όμως φίλε μου δεν θέλουμε να μας πης τι πρέπει αλλα ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ για τα παραπάνω δεσμευτικά και για ολα τα υπόλοιπα ,που ελπίζω σε κάποια απ αυτά,πως τωρα να αναφέρεις στη Κεντρικη σου ομιλία σήμερα,μελέτες υπήρχαν και 'ισωςυπάρχουν αλλα υλοποίηση δεν ειδαμε ,χορτάσαμε απο λόγια θέλουμε ΕΡΓΑ . Καλή Επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης Σηφάκης16 Μαΐου 2014 στις 12:43 μ.μ.

      Φίλε Νίκο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως σίγουρα θα παρακολούθησες στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου ο συνδυασμός μας είναι ο μόνος συνδυασμός που επικοινώνησε το πρόγραμμα του για όλα τα βασικά ζητήματα της Αλμωπίας. Ακόμη ξέρεις ότι ( με τις ιδιότητες που κατά καιρούς είχα προσωπικά, επαγγελματικές και πολιτικές όπως και οι συνεργάτες μου δημοτικοί σύμβουλοι) ποτέ δεν είπαμε ή κάναμε κάτι χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη και πρόγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων.Αυτό το μάθαμε από την δουλειά μας, από τη ζωή μας. Πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα από τους πολίτες της Αλμωπίας να διεκδικήσουμε μαζί τους την επίλυση βασικών προβλημάτων και την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Οι προτάσεις σου, όπως και όλων των συμπολιτών μας είναι και θα είναι χρησιμότατες και στα πλαίσια διαλόγου και διαβούλευσης μαζί θα αποφασίζουμε για τα σοβαρά ζητήματα.Θυμάσαι πολύ καλά που πήγαιναν οι προτάσεις τόσο οι δικές μου όσο και οι δικές σου που κάναμε στα πλαίσια της επιτροπής διαβούλευσης, τις πετούσαν αμέσως στον πλησιέστερο κάδο. Να τελειώνουμε με αυτά

      Διαγραφή

(3)