Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απροσπέλαστο Δημαρχείο, Προσπελάσιμη ιστοσελίδα


Γράφει ο Βαγγέλης Τσαβδάρης


Πιστός στην προσφιλή μου οπτική καταβολή στόχων προτάσεων και καινοτόμων δράσεων για μια εύχρηστη καθημερινότητα των πολιτών θα ήθελα να αποτυπώσω πρωτίστος την ανησυχία που πάντα με διακατείχε σχετικά με τα ελλείμματα
συλλογικότητας στα όργανα των δημοκρατικών θεσμών, δεν εννοώ τη στείρα κομματική πειθαρχεία αλλά μια ευρύτερη κουλτούρα που θα κάνει τον πολίτη να ενστερνιστεί τη συλλογικότητα των πολιτικών θεσμών στις τοπικές κοινωνίες πρακτικά μόνο έτσι μπορούμε να άρουμε την απαξίωση των πολιτικών που έχει επέλθει.
 Για να πιστοποιήσω αυτή την πεποίθηση δηλώνω ακράδαντα ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία και πρόταση με αφορά τώρα ή στο μέλλον θα την  θέτω κάτω από την εμπλουτισμένη αξιολόγηση της παράταξης και των συνεργατών που με ανέδειξαν.
Μόνο μέσα από τη συλλογική ψήφο της παράταξης μπορεί να εμπλουτιστεί και να τεκμηριωθεί μια ιδέα κάνοντας φανερή την επιδίωξη ότι δεν πράττω για τον εαυτό μου αλλά για τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτών. 
Ξεκινώντας να αναλύω τις προτάσεις θα ήθελα να σερφάρουμε στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά για ποιο σερφάρισμα να μιλήσουμε και σε ποιο αλληλεπιδραστικό όργανο να αναφερθούμε όταν ούτε καν το κτήριο του δήμου δεν είναι προσβάσιμο και δεν αναφέρομαι μόνο για άτομα με αναπηρίες όπως εγώ αλλά για μια ευρύτερη ομάδα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως για (παράδειγμα είναι οι ηλικιωμένοι, οι πρόσκαιρα τραυματισμένοι πολίτες και άλλοι.)
Η πρόσβαση όπου στεγάζονται τα γραφεία και η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καθίσταται αδύνατη.
Στα της ιστοσελίδας δεν θα εισέλθω σε λεπτομέρειες υπάρχουν στο συνδυασμό μας ικανότατοι συνοδοιπόροι με αυτό το αντικείμενο.
 Αλλά σε γενικές γραμμές αν η ιστοσελίδα συγκριθεί με παρόμοιες άλλων δήμων της χώρας θα νιώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία διαδραστική αλληλεπίδραση με το χρήστη. Οι βελτιώσεις που προτείνονται θα πρέπει να είναι δομικές και πολύ εύκολα υλοποιήσιμες από τους γνώστες.

·         Η βελτίωση των γραφικών, ο εμπλουτισμός των διαφόρων κατηγοριών  είναι αναγκαία όπως αναγκαία είναι και η υπερσύνδεση της σελίδας με αυτή των λουτρών για τη διευκόλυνση του επισκέπτη. Κατά τη γνώμη μου η μοναδική ελπιδοφόρα ενότητα της ιστοσελίδας είναι αυτή του εθελοντισμού η οποία θα πρέπει να γίνει χώρος τιμής και κινήτρων των νέων εθελοντικών ομάδων της Αλμωπίας όπως π.χ. οι Αλμωπίστας.
·         Θα μπορούσαν σε αυτήν να προνοηθούν  και να προωθηθούν οι ιδέες των πολιτών και κύριο σημείο σε αυτόν τον άξονα προτείνω να είναι ένα παράθυρο διαλόγου όπου ο δημότης θα μπορεί να στέλνει οτιδήποτε τον απασχολεί στην ποιότητα της καθημερινότητας. Η παρέμβαση αυτή να υλοποιείται από υπάλληλο του δήμου τις ώρες λειτουργίες των υπηρεσιών. Οι πληροφορίες ανάλογα με τη βαρύτητα και τη χρησιμότητα τους να φιλτράρονται και να αξιολογούνται από τους υπευθύνους.
·         Μια βαθύτατη ανησυχία μου δεδομένου ότι δεν είναι χρηστικά εύκολο να συναντήσω τους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Αλμωπίας είναι η διασύνδεση τους με το δήμο. Πρακτικά για να επιτευχθεί τούτο το σοβαρό ζήτημα πιστεύω ότι θα πρέπει να προτείνουμε την ύπαρξη ενός κλιμακίου που θα επισκέπτεται τα χωριά σε εύλογο χρονικό διάστημα.
·         Δε φτάνει όμως αυτό, με ευθύνη των τοπικών συμβουλίων κρίνεται αναγκαία η καταγραφή ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων ώστε να υπάρχει η στατιστική απεικόνιση ανά πάσα στιγμή των προβλημάτων στην εκάστοτε υπηρεσία του δήμου. 
·         Και ένα τελευταίο ζήτημα είναι ότι διατυπώνω τη μαχητική μου διάθεση για υλοποίηση της πισίνας των ατόμων με αναπηρίες στα Λουτρά Αλμωπίας.

Με βαθύτατη εκτίμηση
ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Αλλάζουμε την Αλμωπία
Τσαβδάρης  Εύαγγελος.         

8 σχόλια:

  1. Bαγγελη συγχαρητηρια για τις ιδεες σου,την υψηλη σου μόρφωση,την σφαιρική σου αποψη ,την αντικειμενικότητά σου, την ποιοτητα των αντιλήψεων σου και του χαρακτηρα σου.Εισαι πολυτιμος σε οποιον και άν τυχον θα εισαι συνοδοιπορος.Η αγαπη για τον ανθρωπο και τον πλησιον σου δεν εντασσεται σε κανένα κομμα και ενα μονο χρώμα έχει.Μπραβο σου.Εισαι ένα φωτεινο αστερι που θα λάμπεις και θα τυφλωσεις πολλους..........Καλη επιτυχια στους στοχους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με πολλά χαρακτηριστικά που αποδίδεις στον Βαγγέλη, όμως διαφωνώ με τις υπερβολές σου που μόνο κακό μπορεί να κάνουν στον χαρακτήρα του

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

      Διαγραφή
  2. Δεν εχω λογια για το Βαγγελη,το μυαλο,την ψυχη,τον ανθρωπο,το φιλο.Καλη σου επιτυχια και συνεχισε να φωτιζεις τις ψυχες μας, συνεχισε να με κανεις καλυτερο ανθρωπο.Σε φιλω και σ' εμπιστευομαι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΓΕΥΣΗ ΝΙΩΘΩ ΟΤΑΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ .ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ .ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ,ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηπως μεσο του Βαγγελη κοιταζες και συ λιγο μπροστα;παρε εφοδια σπανια που κανουν τον Ανθρωπο καλυτερο,ειναι ευκαιρια.

      Διαγραφή
  4. Λογω της πρακτικής δυσκολίας να επισκεφτώ τα χωρια, καλώ τους φίλους που θα ήθελαν συζητήσουν μαζί μου, να με επισκεφτούν στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού που με ανέδειξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη βλέπω γράφει στην κάρτα σου ότι είσαι εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής. Δεν είσαι Βαγγέλη εκπαιδευτικός, ούτε εκπαιδευτής. Είσαι ΔΑΣΚΑΛΟΣ και αυτό να το τονίζεις. Είναι τίτλος

      Διαγραφή

(3)