Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΕΡΑΜΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.






Πρόγραμμα  Comenius-Regio, Μουσειακή Εκπαίδευση Εφήβων, Ελλάδα Ιταλία 2012-2014


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius-Regio, Μουσειακή Εκπαίδευση Εφήβων, Ελλάδα Ιταλία 2012-2014, η εκπαιδεύτρια του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κεραμικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας κυρ. Αγγελική Παπαδοπούλου, προσκαλεσμένη των Ιταλικών Δήμων του Bari, Carpino, Vico di Gargano,   πραγματοποίησε  για 5 ημέρες μέσα στον Μάϊο σεμινάρια Κεραμικής με θέμα «το κεραμικό εκμαγείο κεφαλής».
Το θέμα επιλέχτηκε με κριτήρια: 
Ι. Την γνωριμία και επαφή των εφήβων από την γείτονα χώρα με μια βασική τεχνική κατασκευής κερ. έργου από  το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας,
ΙΙ. Την σχετικά εύκολη  χρήση των εκμαγείων με τον πηλό, από το σύνολο των μαθητών και Α.μ.Ε.Α.
ΙΙΙ. Τέλος, για να συνδεθεί η αρχαία γνώση με το σήμερα και αυτό να  γίνει αφορμή για έναν δημιουργικό αισθητικό διάλογο, από την παραγωγή των πλασμένων κεφαλών που προέκυπτε, κανονικών και παραμορφωμένων, ζητήθηκε από τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα επί  του τοίχου  έργο, το οποίο αφού ψηθεί να αναρτηθεί και να παραμείνει  στο σχολείο τους.
Το σεμινάριο έγινε με μαθητές  και εκπαιδευτικούς τεσσάρων Λυκείων στους αντίστοιχους Δήμους, όλοι τους συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, δήλωσαν  την ικανοποίηση τους για αυτή την Βιωματική Κεραμική δράση και ευχήθηκαν να μπορέσουν να επισκεφτούν  την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και να δούνε από κοντά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας  και  εκείνου  της Βεργίνας.
Με την σειρά της η Αγγελική Παπαδοπούλου ευχαριστεί τους υπεύθυνους  των Ιταλών εταίρων για την άριστη οργάνωση των εκεί σεμιναρίων Κεραμικής, την θερμή  φιλοξενία και όλο το πρόγραμμα επισκέψεων σε Μουσεία και χώρους πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)