Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Στον Εξαπλάτανο το γραφείο κτηματογράφησης




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Α.Ε. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ





Συνάντηση  με εκπρόσωπο της Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟ  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ στις 4 Αυγούστου 2014 είχε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτριος Μπίνος.
Στη συνάντηση ο κ. Μπίνος ενημερώθηκε για την λειτουργία του γραφείου κτηματογράφησης στα πλαίσια της σύνταξης του Εθνικού  Κτηματολογίου στο Δήμο Αλμωπίας.Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας πρότεινε στα πλαίσια της αποκέντρωσης των υπηρεσιών,όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά, το κτηματογραφικό γραφείο να λειτουργήσει στην Ανατολική Αλμωπία με προτεραιότητα τον Εξαπλάτανο. Οι δραστηριότητες του γραφείου θα διαρκέσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια και θα γίνει αποτύπωση της Ιδιωτικής και Δημόσιας περιουσίας.

2 σχόλια:

  1. Στην Αλμωπία υπάρχει πρόβλεψη να κατατεθούν από τους πολίτες 180.000 δικαιώματα επί ιδιοκτησιών .
    Αυτή η διαδικασία αφορά στο σύνολο των δημοτών της Αλμωπίας αλλά και πολίτες εκτός Αλμωπίας.
    Επίσης εμπλέκονται όλοι οι φορείς και υποδομές όπως το Ειρηνοδικείο (αποφάσεις), το Υποθηκοφυλακείο (τίτλοι), το Δασαρχείο (δηλώσεις), η Υπηρεσίες του Δήμου(δηλώσεις), , οι Συμβολαιογράφοι (συμβόλαια), οι Δικηγόροι(δηλώσεις), οι Μηχανικοί (δηλώσεις, τοπογραφικά), οι Τράπεζες (παράβολα), τα ΚΕΠ (επικυρώσεις) και τα καταστήματα παραγωγής φωτοαντιγράφων (αντίγραφα συμβολαίων και τίτλων) και πολλοί άλλοι..
    Όλη αυτή η διαδικασία σε όλα τα στάδια της δεν ικανοποιείται από ένα αποκεντρωμένο γραφείο Κτηματογράφησης.
    Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, εντάσεων, και εκνευρισμών, άσκοπων μετακινήσεων, και χάσιμο χρόνου των Δημοτών η εγκατάσταση του γραφείου εντός των ορίων της Αριδαίας όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι παραπάνω υποδομές.
    Κατάλληλοι χώροι πιστεύω πως είναι αίθουσες στο Διοικητήριο η στην κλειστή αγορά στα ΚΤΕΛ οι οποίοι έχουν εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης και κοντά όλες τις παραπάνω αναφερόμενες υποδομές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντα το κτηματολόγιο δίπλα σε όλες τις υπηρεσίες. Αυτό είναι νόμος. Μην βιάζεστε και παίρνετε τέτοιες αποφάσεις. Η θητεία είναι μεγάλη 5 χρόνια και θα σκεφτείτε στην πορεία καλύτερα και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων στον εξαπλάτανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)