Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Αψιμαχίες για την οικονομική επιτροπή στον Δήμο Αλμωπίας





Με αιχμές για αντιδημοκρατική λειτουργία του τέως δημάρχου Αλμωπίας , από τον Ανδρέα Κόγιο, επειδή κράτησε για τον συνδυασμό του και δεν επέτρεψε στη μία θέση να μπει  πρόσωπο και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση  έγινε η εκλογή της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας . Ο Α. Κόγιος μάλιστα για αυτή την αντιδημοκρατική στάση  τους τέως , πρότεινε στο σώμα να ψηφίσει λευκό στις επιλογές του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό η πλειοψηφία εκλέγει 4 μέλη συν τον πρόεδρο  που είναι ο Δήμαρχος. Δύο μέλη εκλέγει η μειοψηφία  μετά από πρόταση που κάνει η ίδια . Ο τέως Δήμαρχος κατέχει 8 έδρες και οι υπόλοιποι τρεις.
΄Ετσι πρότεινε τον Μιχάλη Μπογδάνη και τον Νίκο Παρούτογλου. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε πήραν :
Χρήστος Μπάτσης 20,
Γιώργος Τσιμτσιρίδης 19,
Γιάννης Κετικίδης 17,
Κώστας Ζαχαριάδης 17
Μιχάλης Μπογδάνης 15
και Νίκος Παρούτογλου 12.
Επειδή ο τελευταίος δεν συγκέντρωσε το 50% συν ένα  ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία  , όπως προβλέπει ο κανονισμός. Σε περίπτωση που δεν έπαιρνε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων , θα ακολουθούσε και Τρίτη ψηφοφορία  κα δεν εκλεγόταν  με οποιονδήποτε αριθμό ψήφων . Στην δεύτερη ψηφοφορία πήρε 18 ψήφους υπέρ και 9 Λευκά (Είναι βέβαιο ότι 4 από τον συνδυασμό του δεν τον ψήφισαν  και πάλι)
Ο τέως Δήμαρχος υποκριτικά διαμαρτυρήθηκε ότι κακώς έγινε και δεύτερη ψηφοφορία , αφού είναι γνωστό ότι στην …Τρίτη θα εκλεγόταν με οποιονδήποτε αριθμό. Συνεπώς κατά την άποψή του η …ενέργεια αυτή υπέκρυπτε σκοπιμότητες!!!!!!!!!!
Άποψη με παγκόσμια πρωτοτυπία , αφού ο νόμος είναι σαφέστατος. Προφανώς προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την στάση του συνδυασμού του που εμφανίστηκε διχασμένος ακριβώς στα δύο. 




Επαναληπτική ψηφοφορία έγινε και στα αναπληρωματικά μέλη αφού Τάσος Θεοδωρίδης και Δέσποινα Καλδερεμτζή πήραν από 13 ψήφους .  Στην επαναληπτική πήραν  από 18 ψήφους .Οι άλλοι πήρανε
 Χρήστος Δόντσος 23,
 Γιώργος Γούδης, 21
Και Μαρτίνα  Ζιάκα 20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)