Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στους πιλοτικούς Δήμους για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο Δήμος Έδεσσας


Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν καθόλου ή έχουν ελάχιστα εισοδήματα, είναι η ένταξη του Δήμου Έδεσσας στους δεκατρείς δήμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Από το Υπουργείο Εργασίας επιλέχθηκε ένας Δήμος από κάθε Περιφέρεια της χώρας και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιλέχθηκε ο Δήμος Έδεσσας!

Η επίσημη ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, σε ειδική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, ενώ η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει έξι μήνες.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όχι μόνο οι δημότες αλλά και όσοι διαμένουν μόνιμα στο Δήμο Έδεσσας τα τελευταία δύο χρόνια. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα τους, ενώ αναλυτικές πληροφορίες θα δοθούν κατά την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος από τον Υπουργό Εργασίας.
«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό κ. Βρούτση για την επιλογή της Έδεσσας στους πιλοτικούς δήμους εφαρμογής του προγράμματος, όπως και τους τοπικούς πολιτικούς για τη συνεργασία τους. Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε τα χρήματα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα αποτελέσουν μία μεγάλη ανάσα για τα νοικοκυριά που πλήττονται περισσότερο. Πρέπει όλοι μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που υποφέρουν περισσότερο, διότι η Αλληλεγγύη είναι το χαρακτηριστικό που βοήθησε εμάς τους Έλληνες να περάσουμε όλες τις δύσκολες στιγμές στη μακραίωνη ιστορία μας» τόνισε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)