Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Εναρκτήρια τελετή συνεδρίου στην ΄Εδεσσα




Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 18ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιστορίας του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού, με τίτλο «Τα Σπορ στην Εκπαίδευση από την Αρχαιότητα έως Σήμερα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρουσίαση των βασικών στοιχείων του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Χριστόδουλο Φανιόπουλο. Ο κ. Φανιόπουλος ανέφερε ότι οι 130 σύνεδροι που συμμετέχουν είναι από 17 χώρες, ενώ είναι μεγάλη τιμή που δύο εκ των βασικών ομιλητών, ο Γερμανός και ο Ισπανός, θα μιλήσουν στην Ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρουσιάστηκε το σλόγκαν του συνεδρίου που είναι «Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεφτόμαστε ελεύθερα».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Έλληνας Πρόεδρος της CESH κ. Αλπανίδης, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που αναφέρθηκε στο ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του φορέα. Ο κ. Αλμπανίδης συνέδεσε το 18ο Συνέδριο με την «ενηλικίωση» του φορέα και ευχαρίστησε το Δήμο Έδεσσας και τους ανθρώπους που δούλεψαν για την οργάνωση του συνεδρίου.
Μετά το μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου αναφέρθηκε στη μεγάλη τιμή για την Έδεσσα να πραγματοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό συνέδριο, ενώ με τη σειρά του αναφέρθηκε σε μία άλλη συμβολική σύμπτωση, αυτή του 18ου Συνεδρίου που πραγματοποιείται την 18η Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Έδεσσας. Ο Δήμαρχος στη συνέχεια τίμησε τόσο τον κ. Αλμπανίδη, όσο και τον κ. Φανιόπουλο, χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του οποίου δεν θα γινόταν το Συνέδριο στην Έδεσσα.
Στη συνέχεια, μετά τον χαιρετισμό της κας Μαρίας Μιχαλοπούλου, Κοσμήτορα Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν video με θέμα «Ιστορική Αναδρομή» που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Γιαμπούρης και δρώμενο από τους φοιτητές του Δημοκρίτειου με ειδικότητα ρυθμική γυμναστική «Από την γέννηση στην ενηλικίωση». Η χορογραφία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των φοιτητών, ενώ την επιμέλεια είχε η κα Ελένη Δούδα αναπληρώτρια καθηγήτρια που έχει καταγωγή από την Έδεσσα.
Η κήρυξη της έναρξης έγινε από την Μαρία Ζωγράφου, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια ακολούθησαν τα εγκαίνια του Μαραθωνίου Δρόμου στο Παρθεναγωγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)