Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δικαίωση του πρώην Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου Αλμωπίας Σταύρου Κλεισούρη



ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΡΩΗΝ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ 


   Και με τη δικαστική βούλα θωρακίζεται ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της επιχείρησης ως ανεξάρτητη αρχή , όπως άλλωστε όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Συγκεκριμένα με αμετάκλητο βούλευμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ΄Εδεσσας, αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία  σε βάρος του πρώην Συμπαραστάτη Σταύρου Κλεισούρη, για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμησης και της κατ΄εξακολούθηση ψευδορκίας μάρτυρα. Η υπόθεση αυτή αρχικά είχε προσδιορισθεί να δικασθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ΄Εδεσσας στις 10-12-2014 με κατηγορούμενο τον πρώην Συμπαραστάτη για τα παραπάνω αδικήματα (υπόθεση στην οποία είχε κληθεί  ως μάρτυρας και ο Διευθυντής της εφημερίδας ΓΕΓΟΝΟΤΑ Πέτρος Σαμάνδης). Μετά από νόμιμη προσφυγή που άσκησε ο πρώην Συμπαραστάτης ενώπιον του Εισαγγελέα εφετών Θες/νίκης κατά του κλητηρίου θεσπίσματος, αυτή έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών, ακυρώθηκε το κατηγορητήριο με διάταξή του και η υπόθεση εισήχθη μετά από πρόταση του Εισαγγελέ Πρωτ. ΄Εδεσσας στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για να αποφανθεί σχετικά. Τόσο στο σκεπτικό της διάταξης του Εισαγγελέα εφετών , της πρότασης του Εισαγγελέα Πρωτ. ΄Εδεσσας και στο σκεπτικό του Βουλεύματος , αναφέρεται ότι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στα πλαίσια των νομίμων καθηκόντων του, προέβη στη διερεύνηση των καταγγελιών, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών και ε συνεχεία διατύπωσε νομοτύπως ειδική πρόταση- πόρισμα ,την οποία κοινοποίησε στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και την ανήρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου, διαφυλάσσοντας τα προσωπικά δεδομένα των ονομάτων των καταγγελλόντων και των εμπλεκομένων προσώπων, στη δε παρουσίαση αυτής  ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε περιληπτικά  την πρόταση ,χωρίς να αναφέρει ονόματα, ούτε υπαινίχτηκε την εμπλοκή οποιουδήποτε προσώπου, ούτε φωτογράφιζε κανέναν.
  Θυμίζουμε ότι η υπόθεση για την οποία είχε κατηγορηθεί ο πρώην Συμπαραστάτης , αφορούσε έρευνα για την τύχη της Δημοτικής ακίνητης περιουσίας στην Αριδαία. Η διενέργεια της έρευνας απαίτησε τη συνεργασία πολλών υπηρεσιών από τη οποία προέκυψε από έγγραφα , ότι ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου με ενέργειες άλλων υπηρεσιών αποσπάστηκαν από την κυριότητα του Δήμου(2ο δημοτικό σχολείο)ενώ σ΄άλλες περιπτώσεις είχαν καταληφθεί από δημότες .Μετά την παρουσίαση της ειδικής πρότασης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2011, πρώην αιρετός και Αντιδήμαρχος του τότε Δήμου Αριδαίας, υπέβαλε μήνυση στον πρώην Συμπαραστάτη , για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί θεωρούσε ότι ο Συμπαραστάτης κατά την παρουσίαση φωτογράφιζε τον ίδιο ως καταληψία δημοτικών εκτάσεων. Τον ισχυρισμό αυτόν του πρώην αιρετού δεν τον δέχθηκε τόσο ο Εισαγγελέας Εφετών όσο και το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο και αποφάνθηκε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε   βάρος του πρώην Συμπαραστάτη ,για τις πράξεις που είχε ασκηθεί ποινική διώξη .
  Η εφημερίδα μας  και το ιστολόγιό μας επικοινώνησε με τον πρώην Συμπαραστάτη  για να σχολιάσει την εν΄λόγω απόφαση και ευγενικά μας παρέπεμψε στον πληρεξούσιο δικηγόρο του Ιωάννη Βέττα , με τον οποίο όταν επικοινωνήσαμε, αλλά δεν τον βρήκαμε .


1 σχόλιο:

(3)