Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Η κοροϊδία των κατοίκων της Πέλλας συνεχίζεται





«Με πόρους από το πακέτο Γιούνκερ η κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας» λέει  χωρίς ίχνος ντροπής  ο Δ. Σταμενίτης.


Αντί να καταπιούν τη γλώσσα τους και τουλάχιστον να μην μιλάνε, σε μια επίδειξη θράσους ο κυβερνητικός βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης υποτιμά την νοημοσύνη όλων και νομίζει ότι ο λαός της Πέλλας έχει πάθει ομαδική  απώλεια μνήμης . Τώρα ανακάλυψε την καραμέλα ότι η κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας  θα γίνει «με πόρους από το πακέτο Γιούνκερ».
Επειδή ο ίδιος προφανώς μας θεωρεί ηλίθιους ,καλό είναι να θυμηθεί τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει , ότν ο συνάδερφός του Γιώργος Καρασμάνης είχε καταγγείλει ότι τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο τα πήρανε και τα πήγανε σε άλλο έργο στην Θεσσαλονίκη. Τότε όλοι είχαν εξαπολύσει πόλεμο κατά του Γ. Καρασμάνη. Μόνο τρελό δεν τον είχαν βγάλει επειδή αποκάλυψε την μεγάλη απάτη σε βάρος της Πέλλας. Όταν ο Γ. Καρασμάνης κατάγγελλε ότι κλέψανε τα χρήματα .. Σε επιστολή του το 2013 χαρακτίριζε το όλο θέμα  ως ΑΠΑΤΗ  ( μετά τις ιδέες , Σταμενίτη , η σχετική επιστολή του)

Οι υπόλοιποι τουλάχιστον προς το παρόν σιωπούν, ενώ ο Δ. Σταμενίτης  ξετυλίγει το κουβάρι του παραμυθιού ξανά , ως εξής:


Στον κατάλογο με τα προτεινόμενα προς ένταξη έργα στο επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας με βάση την πρόταση που κατέθεσαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σκρέκας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον κ. Διονύση Σταμενίτη, η εξέλιξη αυτή παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για την περιοχή του Νομού Πέλλας, καθώς ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του οδικού άξονα Έδεσσα-Γιαννιτσά-Θεσσαλονική (Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας).

Αναφορικά με το ζήτημα ο βουλευτής Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος δήλωσε τα παρακάτω:

«Η απόφαση της Κυβέρνησης και ειδικότερα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την κατασκευή των παρακάμψεων απο το επενδυτικο πακέτο Γιούνκερ, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Νομό μας, διότι επίτελους δίνει λύση στο ζήτημα της εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για την κατασκευή του οδικού άξονα Έδεσσα-Γιαννιτσά-Θεσσαλονίκη».

Όπως σημείωνει ο κ. Σταμενίτης η βεβαιότητα για ένταξη του έργου είτε στο πακέτο Γιούνκερ είτε στο νεο ΕΣΠΑ,πηγάζει απο το γεγονός ότι το έργο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μελετητική ωριμότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα προτεινόμενα έργα και παράλληλα, όπως σημείωσε, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του και να υλοποιηθεί ένα έργο αναπτυξιακής πνοής για τον Νομό Πέλλας, το οποίο θα προσφέρει ασφάλεια και ταχύτητα στις μετακινήσεις.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΤΤ 2013


Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2013
                                                              Αριθ. Πρωτ. : 1227
                                                                         Προς: τον Υπουργό Υποδόμων Μεταφορών 
& Δικτύων
                                                                                               κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη                                                                                                                                    Αθήνα
    Φίλε Υπουργέ
          Από την πρώτη μέρα που ανέλαβες το Υπουργείο, επέδειξες το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σου για το τεράστιο θέμα που ¨καίει¨ κυριολεκτικά το Νομό μας: Τον οδικό άξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα. Και το έκανες και έμπρακτο στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου (24/7/13) με θέμα: «Εγνατία Οδός: Βελτίωση – Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Θεσσαλονίκης». Το έκανες όταν, μετά την αναφορά μου με όλα τα ντοκουμέντα και αδιάσειστα στοιχεία στο όζον σκάνδαλο της υφαρπαγής των 120 εκατομμυρίων από τον Νομό μας, οπότε και αντελήφθης πλήρως την μεγάλη απάτη σε βάρος της Πέλλας παραμονές εκλογών του 2012, πήρες υπεύθυνη και ξεκάθαρη θέση.
Όπως είναι καταγεγραμμένα και στα Πρακτικά, αναγνώρισες ότι «η Πέλλα, παρότι στο κέντρο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απομονωμένη, πιστεύω ότι έχουν γίνει ¨διάφορα λάθη¨(…), θα επανέλθω σύντομα στα ζητήματα που έχουν σχέση με την Παράκαμψη των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας, έτσι ώστε να έχουμε πλέον ένα δρόμο ασφαλή και γρήγορο που θα οδηγεί την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη και στην Εγνατία και θα ¨κουμπώνει¨ κάθετα».
Οφείλω να πω ότι, από κείνη την ημέρα, στις συναντήσεις μας στη Βουλή, μου έλεγες ότι θα βρεις λύση.
Το είπες και το έκανες!
Πράγματι, με δική σου πρωτοβουλία λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο, με κάλεσες και συζητήσαμε κατ’ ιδίαν, μίλησες με σκληρή γλώσσα για όσα διαπράχθηκαν σε βάρος της Πέλλας και του λαού της και μάλιστα μου είπες ότι «μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχω έτοιμη λύση». Μου ζήτησες να μην ανακοινώσω τίποτα και αυτό έκανα μέχρι σήμερα.
Εσύ  φίλε Υπουργέ, έδωσες εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν, έχοντας κατά νου να προχωρήσει το έργο ως γέφυρα με κονδύλια του τρέχοντος ΕΣΠΑ και να ολοκληρωθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Εγώ, αρχές Σεπτέμβρη, ενημέρωσα τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, να είναι έτοιμες για τη δρομολόγηση του έργου. Οι δε Υπηρεσίες του Υπουργείου σου, ζήτησαν αμέσως να τους σταλεί τεχνικό δελτίο, για να προχωρήσουν όλες τις ενέργειες για τη δημοπράτηση, στέλνοντας μάλιστα και έγγραφο γιατί καθυστερούσαν.
Το ζητούμενο έγγραφο (τεχνικό δελτίο) δεν στελνόταν και αναγκάστηκα να παρέμβω πάλι τηλεφωνικά. Έτσι διαπίστωσα ότι εκκρεμούσαν κάποιες μικρολεπτομέρειες στην οριστική μελέτη των τεχνικών έργων, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε τέλη Νοεμβρίου και, στη συνέχεια εστάλη το τεχνικό δελτίο και για την Παράκαμψη των Γιαννιτσών και για την Παράκαμψη Χαλκηδόνας.
Όμως και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σου, είχαν επίσης κατά νου μόνον την Παράκαμψη Γιαννιτσών που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και απεντάχθηκε με τις γνωστές αθλιότητες. Να σημειωθεί δε ότι, τον Μάρτη του 2011, επίσης οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου σου, έστειλαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρωμένες τις μελέτες του οδικού τμήματος Γιαννιτσά – Χαλκηδόνα, στο οποίο υπάρχουν και η Παράκαμψη Γιαννιτσών και η Παράκαμψη Χαλκηδόνας, με την εντολή να προχωρήσουν άμεσα στη δημοπράτηση όλου του οδικού τμήματος.
Από κει και πέρα, αρχίζουν όλα τα παράδοξα και ύποπτα: Ενέταξαν στο ΕΣΠΑ μόνον την Παράκαμψη Γιαννιτσών, με το επιχείρημα ότι η Παράκαμψη Χαλκηδόνας παρουσιάζει κάποια προβλήματα με το Σχέδιο Πόλεως. Στην άμεση διαμαρτυρία μου ¨γιατί το διαχωρίζουν ενώ πρόκειται για ενιαίο έργο;¨, μου απάντησαν ότι είναι διασφαλισμένα και τα κονδύλια αυτού του έργου και μόλις ξεκαθαρίσουν τα προβλήματα με το Σχέδιο Πόλεως, θα ενταχθεί αμέσως και αυτή η Παράκαμψη στο ΕΣΠΑ. ¨Όπως επίσης μου είπαν ότι είναι διασφαλισμένα και τα κονδύλια για το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα. Για όλα αυτά υπάρχουν στο φάκελό μου τα πλήρη αποδεικτικά στοιχεία. Το ίδιο διάστημα, μας προέκυψε από το πουθενά και η ¨περίεργη¨ και ουδόλως αναγκαία συμπληρωματική μελέτη του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ των τεχνικών έργων! 
Να σημειώσω ακόμη ότι, από την πρώτη μέρα που δόθηκε η έγκριση των κονδυλίων το 2006 και δημοπρατήθηκε η αρχική μελέτη, αυτή αφορούσε και στην Παράκαμψη Γιαννιτσών και στην Παράκαμψη Χαλκηδόνας καθώς, όλες οι αποφάσεις και όλα τα επίσημα έγγραφα, χαρακτήριζαν το μεγάλο έργο ως ¨ενιαίο¨!
Άλλωστε και εσύ Υπουργέ, κατά την τοποθέτησή σου στην προαναφερθείσα συνεδρίαση της 24/7/13, αναφέρθηκες και στις δύο Παρακάμψεις για να έχει έναν ασφαλή δρόμο η Πέλλα.
 Αγαπητέ Υπουργέ
             Επανορθώνοντας την κραυγαλέα αδικία σε βάρος του Νομού μας, ενέταξες την Παράκαμψη των Γιαννιτσών σε ένα Πανελλαδικό Επιλεγμένο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου σου. Το Πρόγραμμα αφορά σε τρία (3) έργα του Διευρωπαϊκού Δικτύου (Γιάννενα – Κακκαβιά, Παράκαμψη Χαλκίδας και σύνδεση Χανίων με βόρειο άξονα). Σ’ αυτά τα τρία έργα εσύ, επιλεκτικά, ενέταξες και το δικό μας, παρά το γεγονός ότι δεν είναι Διευρωπαϊκό. Θα μπορούσες, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, να είχες συνταχθεί με όσους ελαφρά τη καρδία έλεγαν… να αφήσουμε και τις δύο Παρακάμψεις να ενταχθούν μαζί στη νέα Προγραμματική Περίοδο, που η εφαρμογή της θα ξεκινήσει μετά από 2-3 χρόνια!
          Η λύση είναι πάλι στα χέρια σου:
          Βάλε μέσα στο Πρόγραμμα και την Παράκαμψη Χαλκηδόνας ως ενιαίο έργο, ενέργεια που θα έχει και σημαντική οικονομική ωφέλεια για το Δημόσιο, καθώς η ταυτόχρονη κατασκευή των δύο Παρακάμψεων, θα σημάνει εξοικονόμηση κονδυλίων για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Άλλωστε είναι ενημερωμένη και η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. 
          Γνωρίζω ότι έπρεπε να έχεις υπογράψει εδώ και τρεις μήνες, και το Πρόγραμμα καθυστερεί ¨για χάρη μας¨… Γνωρίζω επίσης το ακέραιο του χαρακτήρα σου και την ¨εμμονή¨ σου να τηρείς με ευλάβεια τις δεσμεύσεις σου… Όπως αυτή που ανέλαβες, όταν έλεγες «άσε να εντάξουμε την Παράκαμψη Γιαννιτσών σε αυτό το επιλεγμένο Πρόγραμμα, να ξεκινήσει αμέσως η δημοπράτησή της και δεσμεύομαι, ότι μόλις ξεκινήσει η νέα Προγραμματική Περίοδος θα εντάξω και την Χαλκηδόνα".
          Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για τις προθέσεις σου – άλλωστε έχεις επανειλημμένα αποδείξει τη συμπόρευση λόγων και έργων σου. Όμως, γνωρίζουμε και οι δύο καλά ότι η πολιτική είναι τόσο ρευστή που δεν μας δίνει την πολυτέλεια να αναβάλουμε για αύριο ό,τι μπορούμε να καταφέρουμε σήμερα.
          Γι’ αυτό, τώρα που κλείνει η χρονιά και πρέπει να υπογράψεις, σου απευθύνω έκκληση, να εντάξεις στο ίδιο Πρόγραμμα και την Παράκαμψη της Χαλκηδόνας ώστε, επιτέλους, να πάρει σάρκα και οστά ένα έργο ζωής για την Πέλλα, το έργο για την υλοποίηση του οποίου έχω δώσει και την ψυχή μου.
          Και να είσαι σίγουρος φίλε Υπουργέ, ότι η Πέλλα και ο λαός της που γνωρίζουν πολύ καλά τι επιχειρήθηκε σε βάρος τους, θα στο πιστώσουν. Και πολιτικά, και ηθικά!
 Φιλικά
 Γιώργος Καρασμάνης  




7 σχόλια:

  1. τελικά το δούλεμα μας, με το κυριότερο έργο που πρέπει να γίνει στον Νομό μας για να έρθει η ανα΄πτυξη και να μην σκοτώνεται κόσμος, τελειωμό δεν έχει. βρε ούστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας εχουν φλομωσει στο ψεμα ακόμα και τωρα.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαμανδη γιατι βριζεις τον Βουλευτη ? μηπως επειδη δεν στα χωνει ?
    ετσι εκανες και με τον Μπινο και τωρα τον γλυφεις σαν σκυλακι...
    καταντησες γλιωδης και γελοιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι δεν βλέπω καμιά βρισιά από τον Σαμάνδη. Απεναντίας, επί της ουσίας θα έπρεπε να σ' απασχολήσουν λίγο τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που παραθέτει για το θέμα, τα οποία δικαιολογούν απόλυτα τους χαρακτηρισμούς του για τον.....εν λόγω κύριο!

      Διαγραφή
    2. που είδες βρε καραγκιόζη να τον βρίζει τον βουλευτή? επειδή γράφει αλήθειες? Δες βρε ανύπαρκτε πόσοι σκοτώθηκαν και πόσοι τραυματίστηκαν σε αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο που θα έπρεπε να είναι αουτομπαν πριν από πολλά χρόνια. Δες τι παγίδες έχει αυτή την ορίτζιναλ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, Μόνο τώρα προεκλογικά ξύπνησαν τα φαντάσματα και υπόσχονται ότι θα μας φέρουν θάλασσα. Θα σου έγραφα και άλλα όμως σε αφελείς σαν και σένα βασίζονται όλοι αυτοί και δεν γίνονται έργα ανάπτυξης στον τόπο μας.

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΠ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΑΚΕΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)