Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Η ώρα της Αλμωπίας




ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ




Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Οι πολίτες καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν την κυβέρνηση και αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν στη βουλή. Η Αλμωπία τα τελευταία χρόνια ,χωρίς εκπροσώπηση πληρώνει το μεγαλύτερο μερίδιο της σκληρής πολιτικής που εφαρμόστηκε. Απογυμνώθηκε από δημόσιες υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται. Το κυριότερο όμως , το οποίο βιώνουν  στη πράξη  όλοι οι  κάτοικοί της, είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται και τα παραπάνω έξοδα που αναγκαστικά υποβάλλονται , προκειμένου να μεταβαίνουν αλλού ,για να εξυπηρετούνται.
Χωρίς μάλιστα ουσιαστικά να κερδίσει το κράτος τίποτα απολύτως , όπως ισχυριζότανε η κεντρική εξουσία. Η Αλμωπία ,όχι μόνο δεν είναι ισότιμη με άλλες περιοχές, αλλά  βλέπει και τα πιο απλά δικαιώματά της να τσαλαπατιούνται.
Οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της δεν βρήκαν καμιά ανταπόκριση. Η επίλυση των προβλημάτων μικρή. Αν εξαιρέσει κανείς, από τους κυβερνητικούς βουλευτές  τον Γιώργο Καρασμάνη που λειτούργησε σχεδόν σαν να είναι από την περιοχή , από κει και πέρα το χάος και η ειρωνεία.
Η εκλογική συγκυρία είναι τέτοια ,που δίνει πολύ πιο εύκολα από άλλες φορές ,την ευκαιρία στην Αλμωπία να βγάλει δικό της βουλευτή ο οποίος μπορεί να την εκπροσωπήσει επάξια  και αποτελεσματικά.
Αποδείχθηκε ότι μόνο με γκρίνια και φωνές λίγα πράγματα επιτυγχάνονται. Η εκπροσώπηση της περιοχής είναι μονόδρομος. Οι εποχές ήταν είναι και θα είναι δύσκολες . Κανένας δεν χαρίζει σε κανέναν τίποτα. Κάθε περιοχή συνήθως δεν παίρνει αυτά που αξίζει ή δικαιούται , αλλά αυτά που διεκδικεί. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη είναι πολύ αργά .
Οι κάτοικοι της περιοχής και Δεν περιμένουν από κανέναν υποδείξεις. Ξέρουν να κρίνουν  και να αναγνωρίζουν . Είναι φυσικά ηθικό και δίκαιο να στηρίξουν αυτούς που στήριξαν τη περιοχή και το γνωρίζουν . Τουλάχιστον η εφημερίδα μας κατά κόρον έχει δημοσιεύσει τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι βουλευτές. Γνωρίζει ο καθένας  ποιοι προσπάθησαν για τον τόπο και ποιοι μόνο για τον εαυτό τους και για μερικούς κολλητούς  , να κερδίζουν στην πλάτη των υπόλοιπων.
νου έχουνε και γνώση.
Μέσα από την εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ από το ΡΑΔΙΟ Αλμωπία, αλλά και την καθημερινή λειτουργία των ιδίων , γνωρίζουν λίγο πολύ τις απόψεις και τις δυνατότητες των υποψηφίων.
Η δουλειά μας ήταν να δώσουμε λόγο και χώρο σε όσους το ζήτησαν όπως κάνουμε χρόνια τώρα. Να πουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Δεν πρόκειται να πούμε ή να υποδείξουμε σε κανέναν τι να κάνει. Ο καθένας είναι σε θέση να ξεχωρίσει τον καλύτερο και να αποφασίσει σε ποιον θα δώσει την ψήφο του. Εκείνο όμως το οποίο οφείλουμε να πούμε , να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η περιοχή χρειάζεται να βγάλει βουλευτή. Δεν πρέπει να διασκορπιστούν οι δυνάμεις της. Ο ένας σταυρός πρέπει να πάει οπωσδήποτε σε δικό της υποψήφιο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει καμιά δικαιολογία  για διαμαρτυρίες ή παραγκωνισμούς.
Την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο η γενική πολιτική σκηνή. Κρίνεται και η τύχη της Αλμωπίας. Η επιλογή είναι στα χέρια των κατοίκων της .

2 σχόλια:

  1. Η ωρα της Αλμωπιας ειναι .....ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα αλλαζουμε σελιδα ....Σημερα ψηφιζουμε Συριζα....Σημερα σταυρωνουμε Σηφακη Γιαννη για να εχει βουλευτη η Αλμωπια.......Περασε πολυς χρονος χωρις να αντιπροσωπευεται ο τοπος μας......Για οσους και οσες ψηφιζουν Συριζα βαλτε σταυρο στο Σηφακη για να εχουμε φωνη.........Να μη χαθει αυτη η ευκαιρια.......Σηφακης λοιπον ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)