Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Eπιτυχία για τους Ελληνες δικηγόρους



                   
Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής  «Access to Justice» («Πρόσβαση στη Δικαιοσύνη»), του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), αναλαμβάνει  ο κ. Παναγιώτης Περάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ και επικεφαλής της ελληνικής Αντιπροσωπείας στη CCBE, με Αντιπρόεδρο τη Dominika Stępińska-Duch από την Πολωνία.

Η Επιτροπή  Access to Justice έχει στην αρμοδιότητα της την αντιμετώπιση κρίσιμων θεμάτων πολλά από τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον, όπως η διευκόλυνση και διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, η διαμεσολάβηση και οι άλλες εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών, τα προγράμματα Νομικής Βοήθειας, το κόστος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, ο ΦΠΑ και άλλα.
Ας σημειωθεί ότ ι η CCBE, στην οποία συμμετέχουν 42 χώρες και εκπροσωπούνται περισσότεροι από 1 εκατομμύριο δικηγόροι, αποτελεί τον θεσμικό συνομιλητή της Ε.Ε., του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλων των  διεθνών Οργανισμών.
Ο κ. Περάκης, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Προεδρείο της CCBE,  δήλωσε ότι η ανάθεση αυτών των τόσο σημαντικών καθηκόντων αποτελεί τιμή για όλους τους έλληνες δικηγόρους και μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο, στην οποία θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)