Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΖΥΘΟΣ: Μπύρα τις άγκυρες



   

Στον…Αφρό της Κομοτηνής


Ένα ταξίδι, μια περιπέτεια γεύσης και αρωμάτων…Το ταξίδι του ΖΥΘΟΥ στις ελληνικές μικροζυθοπιίες συνεχίζεται στον…αφρό της Κομοτηνής όπου ανακαλύπτουμε μυστικά και αλήθειες για τη ΒΕΡΓΙΝΑ της Θράκης.
Ελάτε την Τετάρτη 6 Μαίου στις 9μμ στο γνωστό πια ραντεβού στο ΖΥΘΟ Ντορέ(απέναντι από το Λευκό Πύργο) για μία βραδιά γνωριμίας με την πρώτη ελληνική μπύρα, τη ΒΕΡΓΙΝΑ της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης.
Ελάτε, έτοιμοι για γευστικές προκλήσεις, δοκιμάζοντας τη φρέσκια πλούσια γεύση της ΒΕΡΓΙΝΑ Lager, την αφρώδη Weiss με την ειδική αφροζύμη, το φρουτώδες άρωμα που θυμίζει γαρύφαλλο και μπανάνα, την κεχριμπαρένια Red που μυρίζει εξωτικά φρούτα, βατόμουρα και μέλι αλλά και την ξανθιά και αυτοκρατορική, αφιλτράριστη lager Πορφύρα. Μαζί, θα απολαύσετε γνήσιες τοπικές συνταγές Θράκης από το ειδικό μενού του ΖΥΘΟΥ με την προσωπική επιμέλεια της Δέσποινας Μαυρομμάτη.
Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ήταν αυτή που πρώτη λανσάρισε μια μπύρα με ελληνικό όνομα και ελληνικούς χαρακτήρες στην ετικέτα της το 1998, ενώ το 2006 εγκαινίασε το concept της συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού βυνοποίησης στην Ελλάδα. Από το 2014 έχει τεθεί σε λειτουργία το ιδιόκτητο βυνοποιείο στην Κομοτηνή, το οποίο κατασκευάστηκε με ίδια κεφάλαια και θεωρείται από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. «Το βυνοποιείο καλύπτει τις ανάγκες της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, ενώ προμηθεύει κάποιες από τις πλέον δημοφιλείς μικροζυθοποιίες της χώρας μας και του εξωτερικού με βύνη που προέρχεται αποκλειστικά από τα 17.000 στρέμματα συμβολαιακής καλλιέργειας που διαχειριζόμαστε  στη Μακεδονία και τη Θράκη» λέει ο Δημήτρης Κρις, Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης.

Το «θαυματουργό» νερό της Κομοτηνής
Η μπύρα είναι προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον τόπο παραγωγής της. Το νερό, οι πρώτες ύλες, το ιδιαίτερο μικροκλίμα της κάθε περιοχής αλλά και το μεράκι του ζυθοποιού είναι τα στοιχεία που δίνουν σε κάθε μπύρα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την ταυτίζουν με τον τόπο και τους ανθρώπους της.
«Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν όλες οι νέες ανεξάρτητες ελληνικές μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα είναι να κερδίσουν το στοίχημα της τοπικής τους κοινωνίας πριν αρχίσουν να σκέφτονται πώς θα εξάγουν στο Μπαλί ή την Κίνα» όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο κ. Κρις

ΟΙ  ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΡΟΣΑΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΖΥΘΟ  
                 Ανακαλύψτε τις  Τετάρτη 6 Μαίου  21:00 στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ
ΖΥΘΟΣ                                                ΝΤΟΡΕ
Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος
2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038  www.zithos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)