Σάββατο 9 Μαΐου 2015

«Μηνυτήρια Αναφορά και Σύσκεψη στην Άρνισσα».



    

    Στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου με τους φορείς – συλλόγους που δραστηριοποιούνται γύρω από την Βεγορίτιδα κατατέθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας μηνυτήρια αναφορά
μέσω της οποίας ζητείται να διερευνηθεί εάν υπάρχει άδεια παροχέτευσης του νερού από την
Σήραγγα της Άρνισσας στην λίμνη Άγρα Βρυττών Νησίου. Εάν οι παραπάνω ενέργειες δεν είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία για τα ύδατα, ζητείται να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους υπαίτιους και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία λόγω του επείγοντος.
Οι υπογράφοντες την αναφορά είναι οι παρακάτω:
1) Τοπική Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα
2) Αλιευτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα
3) Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Παντελεήμονα
4) Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Παντελεήμονα
5) Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Λιμναίου Τουρισμού Βεγορίτιδας – Πετρών
6) Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
7) Ναυτικός Όμιλος Έδεσσας
8) Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας
9) Σύλλογος Προστασίας Υδρολογικού Συστήματος Εδεσσαίου Ποταμού «νεοSOS»


   Διοργανώνεται ενημερωτική σύσκεψη σχετικά με την Βεγορίτιδα στην Άρνισσα στο Πνευματικό κέντρο Σάββατο 9 Μαϊου στις 20:00 κατόπιν Πρόσκλησης των Βουλευτών Πέλλας Κυρίων Σηφάκη και Σμία και του Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της ΔΕΗ, Φορέων, Συλλόγων αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη της περιοχής.


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου

2 σχόλια:

  1. λογικότατη εξέλιξη.Δεν μπορείς να παίρνεις τους φυσικούς πόρους κάποιου μέρους (πχ της λίμνης) για να λύνεις τα προβλήματα μιας άλλης χωρίς ανταποδοτικά ωφέλη.Όπως πχ δεν μπορουν να φεύγουν αναξιοποίητα τα νερά της Αλμωπίας χωρίς η Αλμωπία να ωφελείτε απ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως η αλμωπία δεν κερδίζει τίποτε απ τα αρχαία της πέλλας έτσι και κανείς δεν μπορεί αιωνίως να ποτίζει ΄΄δωρεάν΄΄ με τα νερα της κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)