Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Προτεραιότητα στην υγεία



 




ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΗΦΑΚΗ


Θέτοντας σε πρώτο ρόλο την υγεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάνης Σηφάκης,συναντήθηκε με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κύρκο και τον Υποδιοικητή κ. Γαβριηλίδη για λύσεις στα επείγοντα προβλήματα των Νοσοκομείων της Πέλλας. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Στέλλα Φωτοπούλου, Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αριδαίας. Από την πλευρά του Βουλευτή ετέθησαν τα επείγοντα ζητήματα της στελέχωσης των Νοσοκομείων και η ανάγκη άμεσων λύσεων για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Προτάθηκαν επιπλέον δύο γιατροί από το ΠΕΔΥ για να εφημερεύουν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών (πέραν των δύο που είχε είχαν εξασφαλιστεί από την 3η ΥΠΕ). Με την βοήθεια αυτών των γιατρών στις εφημερίες και των επικουρικών που θα προσληφθούν άμεσα αντιμετωπίζεται σε κάποιο βαθμό η οξύτητα του προβλήματος.
Για το Νοσοκομείο της Έδεσσας συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης επαναπροκήρυξης της θέσης του επικουρικού παθολόγου (αφού υπάρχει ενδιαφερόμενος). Ο Βουλευτής επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού κ. Κουρουπλή ενισχύοντας το αίτημα του Νοσοκομείου. Υπήρξε υπόσχεση για άμεση επαναπροκήρυξη της θέσης.

Κ.Υ. Αριδαίας
Η Στέλλα Φωτοπούλου αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα του κέντρου Υγείας σε στελέχωση, προμήθειες και μέσα. Επισήμανε την άμεση ανάγκη υποβοήθησης του Κέντρου Υγείας. Ο βουλευτής ανέφερε ότι στον τρίτο σε έκταση δήμο της χώρας με οικισμούς που απέχουν απόσταση από 25 km-100 km από το πλησιέστερο Νοσοκομείο απαιτείται ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Αποφασίστηκε άμεση απόδοση καινούργιου ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αριδαίας και άμεση ανταπόκριση στις προμήθειες. Ακόμη θα εξεταστεί η επάνοδος αποσπασμένων ιατρών σε Κ.Υ. εκτός Νομού.





Ο Γιάννης Σηφάκης το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου και την Δευτέρα 18 Μαΐου πραγματοποίησε και άλλες  συναντήσεις για σημαντικά προβλήματα της Πέλλας, όπως ενέργεια, λίμνη Βεγορίτιδα, Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και αντιπλημμυρικά Λουδία
Ενέργεια – Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε Αθήνα και Αριδαία η 7η ετήσια Γενική Συνέλευση των Μικρών Υδροηλεκτρικών με συμμετοχή του Γιάννη Σηφάκη που επί 7 χρόνια ήταν πρόεδρος του. Στην διάρκεια της συνέλευσης ο Γιάννης Σηφάκης τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στον Σύνδεσμο και συγκινημένος απεχώρησε από την προεδρία του. Έγιναν εκλογές και εκλέχτηκε 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας
Την Κυριακή ο βουλευτής επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και παρακολούθησε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μουσείο για την βιολογική γεωργία. Συναντήθηκε και συζήτησε τα προβλήματα του Μουσείου της Πέλλας με την έφορο Αρχαιοτήτων Κα Τσιγαρίδα.
Λίμνη Βεγορίτιδα
Την Κυριακή έγινε σύσκεψη στον Αγ. Παντελεήμονα με φορείς για τον συντονισμό των ενεργειών για την προστασία της λίμνης από τις απαράδεκτες αποφάσεις της Διαπεριφερειακής σύσκεψης. Διατρανώθηκε η επιθυμία όλων η λίμνη να αφεθεί να ανεβάσει την στάθμη της και να κλείσει η σήραγγα προς τον Άγρα. Οι φορείς θα κινηθούν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Υπουργείο. Στην σύσκεψη παρευρέθηκε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας.
Αντιπλημμυρικά έργα στον Λουδία

Την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημοτικό κατάστημα στην Κρύα Βρύση για την επείγουσα ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Λουδία και την τάφρο 66. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή και της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας. Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Πέλλας κ.κ. Δελληγιανίδης και Παναγιωτίδης , ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης Κος Σιδηρόπουλος, ο αντιπρόεδρος ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης Κος Τσάτσος, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Παλαιού Μυλοτόπου Κος Γρηγοριάδης, Από τον ΤΟΕΒ Ακρολίμνης ο κ. Κολεσίδης, Πρόεδροι και αντιπρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων Γαλατάδων κ. Στεργίου, ο Κος Χρυσάφης, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κρύας Βρύσης, ο συντονιστής Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κρύας Βρύσης κ. Φωστηρόπουλος κ.α.
Αποφασίστηκε κοινή δράση για την άμεση ανάθεση μελετών για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και διεκδίκηση χρηματοδότηση της επέμβασης ύψους 1.000.000,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)