Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Πατάτα με …ονοματεπώνυμο




ΑΠΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ   ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ


«Σ’ αυτόν τον τόπο, υπάρχουν χέρια που βουτάνε βαθιά μέσα στη γη για να σπείρουν και να δώσουν ζωή, σ’ έναν τόπο που ερημώνει, που στέκει ξεχασμένος. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν και παλεύουν να φτιάξουν τη μοίρα τους. Ξέρουν καλά πως η φυγή δεν είναι νίκη. Μόνο το έργο, η προσπάθεια, η δουλειά μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο. Πολλά χέρια μαζί, μπορούν να κάνουν θαύματα! Καρπός Φροντίδας».
Η McCain Hellas παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση  τη δράση «Καρπός Φροντίδας», ένα φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρεί να μεταδώσει τις αρχές του Corporate Social Responsibility στη χώρα μας.
Με το εταιρικό δόγμα της McCain, «Be Good – Do Good», το οποίο έχει εμπνεύσει αρκετές παρόμοιες δράσεις του ομίλου ανά τον κόσμο και σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η McCain Hellas υποστηρίζει 25 παραγωγούς στο χωριό Νότια της Αλμωπίας, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν το οποίο αναμένεται να διατεθεί στα τέλη Αυγούστου από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος.
Σύμφωνα με την κα. Ξανθή Παπαδάκη, administrator manager της ΜcCain Hellas τα κριτήρια επιλογής της Νότιας ήταν τα εξης:
- ο μέσος όρος στρεμματικής απόδοσης
- η γεωγραφική περιοχή και κλιματολογικές συνθήκες
- ο αριθμός των μικρών παραγωγών στην περιοχή
- κοινωνικά κριτήρια με έμφαση στα μειωμένα αγροτικά εισοδήματα και στα ποσοστά των νέων ανέργων.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτρης Μπίνος μιλώντας για την υλοποίησή αυτής της πρωτοβουλίας στην περιοχή μας, τόνισε ότι είναι ιδιαιτέρως τιμητική και συνεχάρη τους παραγωγούς που αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Σημείωσε ακόμα ότι ο Δήμος θα είναι κοντά στην προσπάθεια αυτή «ώστε να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες που ενδεχομένως θα προκύψουν».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κετικίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, ο Managing Director για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Γκόνος, ο Πρέσβης του Καναδά κ. Peck, καθώς και εκπροσώποι της Τράπεζας Πειραιώς και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που είναι αρωγοί του όλου εγχειρήματος.




















3 σχόλια:

  1. Απαπά καλέ μαζεύτετον τον πατάτα νομίζει ότι αυτόν θα βάλουν για ετικέτα στό προ'ι'ον??????????? ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)