Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ



 


              ΣΤΟ   ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  

    Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Η Συνάντηση αυτή διοργανώθηκε από την Παραδοσιακή Χορωδία Γιαννιτσών, με συνδιοργανωτή την ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας.
    Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες: α) του Προοδευτικού Συλλόγου Αρετσούς και Δέρκων, με μαέστρο την Σοφία Νάτσιου, β) της "Καστοριανή Συμφωνία" Καστοριάς, με μαέστρο τον Νίκο Ματθαίου, γ) του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Δράμας "Ο Άγιος Χρυσόστομος" με μαέστρο τον Νίκο Γιαμαλή  και των Γιαννιτσών,  με μαέστρο τον Στέφανο Καλλιωτάκη, τα μέλη των οποίων υπό την διεύθυνση των μαέστρων τους και με την συνοδεία των μουσικών τους, παρουσίασαν τοπικά τους παραδοσιακά τραγούδια.
    Και όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας  Μπαλτζίδης Κώστας, τα μέλη των χορωδιών  αγαπώντας αυτό που κάνουν, καταναλίσκοντας από τον προσωπικό τους χρόνο, μεταλαμπαδεύουν μέσα από την μουσική, πολιτισμό αλλά και ευχάριστα συναισθήματα. Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: "Όταν ακροάται μουσική το αυτί, τέρπεται η ψυχή, μας ξεκουράζει και μας θωρακίζει για ν' αντιμετωπίσουμε τις τυχόν δυσκολίες της ζωής μας". 
       Στο καλωσόρισμα επίσης των χορωδιών, ο εκπρόσωπος της  Παραδοσιακής Χορωδίας Γιαννιτσών Γιάννης Καλευράς, ανέφερε: " Εκείνο που ενώνει τα μέλη κάθε χορωδίας, είναι ότι υπηρετούν την παράδοση στο τραγούδι. Μια παράδοση που δεν συνδέεται μόνο με το παρελθόν, αλλά αποτελεί την στέρεη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε, παίρνοντας τα ζωντανά στοιχεία για να δημιουργήσουμε κι εμείς κάτι πιο νέο και σημαντικό".
   Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Βασίλης Τραούδας.
   Τον Νοέμβριο 2015, η χορωδία σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς των εκκλησιών μας ( κοινωνικό παντοπωλείο και ιατρείο), για την ενίσχυσή τους, έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση με την Λιζέτα Καλημέρη.
   Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά:
- Τους σεβαστούς πατέρες του Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου, που στις αίθουσές του ναού φιλοξενείται η χορωδία των Γιαννιτσών, και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση,
- Την ΔΗΚΕΠΑ ως συνδιοργανώτρια για την παραχώρηση της καλαίσθητης αίθουσας που αποτελεί στολίδι για την πόλη μας όπως επίσης και τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της,                       - Τον Ποντιακό Σύλλογο Γιαννιτσών για την συνεισφορά του στην εκδήλωση,και                                                                                                  - Τους νεαρούς μουσικούς Χατζηδήμου Ιάκωβο και Καλλιωτάκη Στέφανο, που συνόδευσαν την Χορωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)