Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πρόταση για κατασκευή του Νοσοκομείο Παίδων στα λουτρά Θέρμης



  Πρόταση του  Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας
Προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
κ. Γιάννη Μπουτάρη




Κύριε δήμαρχε,
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο πρώην στρατόπεδο «Φαρμάκη» με στόχο την τοποθέτηση στην συγκεκριμένη περιοχή της κατασκευής Νοσοκομείο Παίδων και χώρου πρασίνου.

Πρόκειται για μία έκταση, περίπου 31 στρεμμάτων, που ανήκει στην ιδιοκτησία του Υπουργείου εθνικής Άμυνας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης προτείνει να παραχωρηθεί και να κατασκευαστεί ένα Νοσοκομείο Παίδων δυναμικότητάς όπως το ΑΧΕΠΑ. Στα πλεονεκτήματα της πρότασης περιλαμβάνονται η εύκολη πρόσβαση και η συγκοινωνία (θα έχει πρόσβαση με το μετρό (όταν κατασκευαστεί) την αστική συγκοινωνία κ.α.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας μετά από πρόταση του προέδρου του Ανέστη Αναστασιάδη εξέτασε την πρόταση με γνώμονα τις ανάγκης της τοπικής κοινωνίας και τα δεδομένα της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος, ως φορέας ανάπτυξης, προτείνει το Νοσοκομείο Παίδων να κατασκευαστεί εκτός του αστικού ιστού, όπως γίνετε σε όλες τις ανεπτυγμένε χώρες, στην έκταση των 500 στρεμμάτων των λουτρών Θέρμης, η οποία ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Προτείνουμε το Νοσοκομείο Παίδων να κατασκευαστεί σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο με τα χιλιάδες δένδρα που θα περιβάλλουν το νοσοκομείο.
Παράλληλα ένα μέρος της έκτασης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, ως μια μονάδα Ιαματικής Λουτρόπολης με δυο εξωτερικές και εσωτερικές πισίνες, μιας και στην περιοχή υπάρχει ιαματικό ζεστό  νερό (περίπου στους 34 βαθμούς).

Η πρόταση αυτή αποτελεί μια τεραστία ευκαιρία για να αξιοποιηθεί αυτή η έκταση.
Στα προτερήματα της πρότασης περιλαμβάνεται το καθαρή ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, η κοντινή απόσταση από τον αστικό ιστό άλλα και το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», η δρομολόγηση της κατασκευής οδικού άξονα που θα ενώνει την περιοχή με το δίκτυο της Εγνατίας Οδού κ.α.  
Στα πλαίσια αυτά ζητούμε την συνδρομή τόσο του δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και του δήμου  Θέρμης, καθώς και οι δυο δήμου έχουν συμφέρον να κατασκευαστεί εκεί το νοσοκομείο.

Όσο για τα 31 στρέμματα  του πρώην στρατοπέδου «Φαρμάκη» ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και ο γειτονικός δήμος Καλαμαριάς πρέπει να διεκδικούν την παραχώρησή του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνάς προκειμένου να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα θαυμάσιο πάρκου που τόσο έχει ανάγκη η πόλη της Θεσσαλονίκης.


Με εκτίμηση για το Δ.Σ.


Ο πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας     Ο Ειδικός  Γραμματέας
    Αναστασιάδης Ανέστης        Μεταλούλης Αχιλλέας        Κιφοκέρης  Γερασίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)