Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Επιτέλους θα κυβερνήσετε;



                                     
Αγάθη Μακρίδου
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

Εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και  αποκοπής  της χώρας από κάθε είδους εξαγωγική δραστηριότητα , ο λογαριασμός έρχεται για μια ακόμη φορά στους αγρότες.
Η διάθεση βιομηχανικού ροδακίνου σώζεται κατά κάποιον τρόπο λόγω της ανεπτυγμένης κονσερβοποιίας στην περιοχή, αν και οι επιχειρηματίες είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν λόγω της εκτεταμένης ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και των νέων μέτρων που έρχονται μέσω του «αριστερού» μνημονίου.
Το επιτραπέζιο ροδάκινο, αντιθέτως, πλήττεται κατά βάναυσο τρόπο καθώς δεν υπάρχουν αγορές να διοχετευτεί , με αποτέλεσμα να βρίσκονται χιλιάδες τόνοι ροδακίνου στα ψυγεία. Σε απόγνωση οι αγρότες, σε απόγνωση οι έμποροι , σε απόγνωση οι επιχειρηματίες, σε απόγνωση οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επιτέλους, είναι ώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να ασχολείται με τα εσωτερικά της και να αρχίσει να κυβερνά , να αρχίσει να διορθώνει τις στρεβλώσεις που προκάλεσε αυτή η ίδια.
Επτά ολόκληρους μήνες παρακολουθεί ο λαός μια δυσλειτουργία, ένα παιχνίδι τακτικισμού και μια παραμυθολογία. Ήρθε η ώρα να καταλάβει η συγκυβέρνηση ότι πλέον δεν είναι αντιπολίτευση κι ότι η παραγωγική δομή της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου με άμμεση ανάγκη κυβερνητικών παρεμβάσεων.
Καλείται ο αγρότης , εν μέσω αυτών των συνθηκών,με τα μέτρα Τσίπρα να υποβληθεί σε θυσίες άνευ προηγουμένου . Με αυτά τα μέτρα επιζεί ο μεγαλογαιοκτήμονας κι όχι ο μικρομεσαίος αγρότης.
Το ΠΑΣΟΚ δεν συναινεί  στον αφανισμό του αγροτικού κόσμου , ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωρά αμείλικτα σε προσλήψεις στον δημόσιο τομέα εξασφαλίζοντας την κομματική της πελατεία.
Επιτέλους, κύριοι και κυρίες της συγκυβέρνησης, αρχίστε να κυβερνάτε, αρχίστε τον εξορθολογισμό του συστήματος  και μην τιμωρείται τους αγρότες για τα μικροκομματικά σας συμφέροντα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν.
   Λέμε ΟΧΙ στην εξομοίωση των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες
   Λέμε ΟΧΙ στην προκαταβολή φόρου 100% στους αγρότες
   Λέμε ΟΧΙ στην αύξηση των εισφορών ΟΓΑ από 60 ευρώ σε 200 ευρώ
   Λέμε ΟΧΙ στην φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ
   Λέμε ΟΧΙ στην αύξηση του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων από 13% σε 23%
   Λέμε ΟΧΙ στην αύξηση ΦΠΑ των τυποποιημένων προιόντων σε 23% έναντι των χύμα 13%, που οδηγούν σε απαξίωση των ελληνικών προιόντων και δεν επιτρέπουν στους αγρότες να έχουν προιόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας

Λέμε ΟΧΙ στην διάρρηξη της παραγωγικής αλυσίδας, που βασικός κρίκος της   παραμένει ο αγροτικός κόσμος .
Ή ξεκινείστε να κυβερνάτε και να διορθώνετε τις πληγές που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε μέσα σε μόλις 6 μήνες ή πηγαίνετε στην αντιπολίτευση μιας που την κατέχετε πολύ καλά και αρμόζει σε κάθε περίπτωση καλύτερα στην ρητορική σας.

Μακρίδου Αγάθη
Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ

4 σχόλια:

  1. τουλαχιστον αυτοι δεν καταστρεψαν την χωρα .Μην μας προκαλειτε λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί κατέστρεψαν την χώρα.Ζεις σε μαύρα μεσάνυχτα.δεν θυμάμαι να είχαμε άλλοτε κλειστές τράπεζες.

      Διαγραφή
    2. Απαντηση στον 2.12 μ.μ Οταν λεμε κατεστρεψαν την χωρα ....εννοουμε απο το 74 και μετα !!! Τ ο μεγαλο φαγοποτι απο τοτε αρχισε !!!!

      Διαγραφή
  2. μαλλον ζεις σε αλλη χωρα τα τελευταια 20 χρονια .Η μπορει να φορας πρασινα γυαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)