Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Έπιασε ο καημός τους αργόσχολους συνδικαλιστές ,η υποβάθμιση της Πέλλας



 ΡΙΧΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.





Με μια δακρύβρεχτη Αυγουστιάτικη ανακοίνωσή τους αργόσχολοι συνδικαλιστές  της Πέλλας , που η κύρια εργασία τους είναι …πάρεργο ,εγκαλούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας , επειδή όπως υποστηρίζουν ,επιχειρεί να καταργήσει διάφορες υπηρεσίες. Προφανώς μεταξύ αυτών είναι και οι δικές τους και δεν θα μπορούν να κάνουν …κοπάνες.
Ενώ μέχρι σήμερα αδιαφορούν με την ταλαιπωρία του κόσμου , που κατά ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται σε δικές τους ολιγωρίες  ,μόλις βλέπουν να θίγονται συμφέροντά τους , επικαλούνται  την… ταλαιπωρία του κόσμου. Φυσικά για να γίνουν οι όποιες αλλαγές ή καταργήσεις ,πρέπει να συμφωνήσει ο Αντιπεριφερειάρχης και οι περιφρερειακοί σύμβουλοι Πέλλας . Κάτι ,που δεν είναι διατεθειμένοι να πράξουν.

Στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Σύλλογο Εργαζομένων /τμήμα Πέλλας , δεν υπάρχει κανένα όνομα, γίνεται λόγος για …οργανωμένο σχέδιο οργανογράμματος σοκ για την Πέλλα από την ΠΚΜ!

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ   ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
Τμήματος Μεταφορών και  Επικοινωνιών Γιαννιτσών
Τμήματος Τοπογραφίας και Πολιτικής  Γης Γιαννιτσών
Κτηνιατρείο Γιαννιτσών
Κτηνιατρείο  Αριδαίας
Κτηνιατρείο  Σκύδρας
Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού  Ελέγχου Σκύδρας
Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας
Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε Πέλλας
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε Πέλλας
Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος  Π.Ε Πέλλας
ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΑΠΛΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ
Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών,
Ποιοτικού κι Φυτοϋγειονομικού Γιαννιτσών,
και Γραφείο Γεωργικών Μηχανημάτων Γιαννιτσών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα:
 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  προχώρησε στην σύνταξη ενός σχεδίου για δημιουργία νέου Οργανισμού στην Π.Κ.Μ. που φέρνει μεγάλες ανατροπές στην Περιφερειακή  Ενότητα Πέλλας. Η  πρόταση  χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, καθώς μεταφέρονται κύριες αρμοδιότητες  προς την Θεσσαλονίκη, από προχειρότητα, από έλλειψη δημοκρατικού  σχεδιασμού και  άγνοια για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και από φωτογραφικές διατάξεις.
 Οι Συντάκτες του σχεδίου φαίνεται ότι παραβλέπουν το γεγονός  ότι  η Πέλλα αποτελεί μία πλουτοπαραγωγική Ενότητα, που κατατάσσεται μέσα στις πιο παραγωγικές  περιοχές τις χώρας μας, έχοντας πλούσια παραγωγική δραστηριότητα και μονάδες μεταποιήσεις με πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά.
 Η Πέλλα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να τα λαμβάνουν σοβαρά  υπόψη τους, όσοι σχεδιάζουν γεγονότα και παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις που την αφορούν.
Η Αριδαία γεωγραφικά είναι μια αυτόνομη περιοχή, που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Πρόσφατα ο κος Αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα την αναβαθμίσει, αντί αυτού απογυμνώνεται.
Τα Γιαννιτσά ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρα μας, με την παραπάνω πρόταση αποψιλώνεται από δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για  τον σημαντικό ρόλο της περιοχής στον αγροτικό και στον μεταφορικό τομέα. Ενόψει της εφαρμογής του Κτηματολογίου, οι κάτοικοι θα υποστούν μια τεράστια ταλαιπωρία.
Η Έδεσσα ιστορική πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποδυναμώνεται και μεταφέρονται αρμοδιότητες στην Θεσσαλονίκη. Με το παρόν σχέδιο τα διοικητικά-οικονομικά και θέματα που αφορούν το προγραμματισμό Τεχνικών έργων μεταβιβάζονται στις υπηρεσίες στην έδρας της Περιφέρειας.
Τέλος,  η πρόταση για τον Δήμο της Σκύδρας που αποτελεί ένα ισχυρό αγροτικό και εξαγωγικό κέντρο με πλήθος επιχειρήσεων, περιλαμβάνει την παντελή ερήμωση της, καθώς οι πολίτες θα χρειάζεται να μετακινούνται καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αλλά προετοιμάζει μια νέα σειρά σχεδίων για την Σκύδρα με την απομάκρυνση του Τελωνίου.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση του παραπάνω σχεδίου. Η δημιουργία ενός νέου Οργανισμού πρέπει να βασίζεται σε δημοκρατικό σχεδιασμό και έρευνα η οποία θα περιλαμβάνει επιμελείς και σαφείς προτάσεις, κατόπιν διαβουλεύσεων που σκοπεύουν στην αναπτυξιακή  προοπτική και όχι στη εγκατάλειψη.
Π.Α.
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας
Βουλευτές Π.Ε. Πέλλας
Δημάρχους Π.Ε. Πέλλας
Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Πέλλας
Φορείς Π.Ε. Πέλλας
Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ.
Εργαζόμενους ΠΚΜ
Μ.Μ.Ε
Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας                                                                         
Κεντρικής Μακεδονίας
Τοπικό Τμήμα Π.Ε. Πέλλας

ΣΣ     Καλό είναι κύριοι συνδικαλιστές να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί μια ζωή να δουλεύουν τα κορόιδα και σεις να το  παίζετε λούφα και παραλλαγή.

5 σχόλια:

  1. το θέμα είναι ότι κλείνουν υπηρεσίες που προφέρουν και θα μπορών να προσφέρον ακόμα περισσότερα στην περιοχή της Αριδαίας. Τα σχόλια σου είναι συκοφαντικά και σε παρακαλώ να τα αποσύρεις αμέσως. Εάν έχεις να πεις ονόματα συνδικαλιστικών που είναι αργόσχολοι να τους ονομάσεις αλλιώς λυπάμαι για την συμπεριφορά σου. Κοσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να την αποσύρει Κοσμά; Τα γράφει πάρα πολύ σωστά. Εσύ προσωπικά ως συνδικαλιστής και ως δημοσιογράφος πότε πρόλαβες και δούλεψες; .........

      Διαγραφή
  2. το αθρο εχει σημαντικές αληθειες αφου ως γνωστο,στην περιφερεια, στο διοικητήριο οι υπάλληλοι χρόνια τωρα είναι κράτος εν κρατη.Χρόνια ειναι αυτή η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αργόσχολοι θεωρούνται -γενικά- οι περισσότεροι παλιοί υπάλληλοι στις διοικητικές υπηρεσίες της περιφέρειας.Ανεβα κατέβα στην Εδεσσα,λείπει έχει άδεια,λέιπει ρωτήστε δίπλα, τι θέλετε?καταργήθηκε.Περάστε δίπλα κλπ κλπ.Η κλασική πρώην νομαρχία.Εργάτες- βοηθοί -κάτω απ τους πολίτες πρέπει να ειναι οι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε συνδικαλιστης εισαι Ασε μια ζωη αυτα τα λαμογια απολαμβαναν τα παντα στο ονομα της δημοκρατιας Οι αλλοι ηταν γερμανοτσολιαδες και φασιστες Ησασταν στις καλυτερες θεσεις ναι η οχι Και τα παιδια σας και αυτα βολεμενα Και τα εγγονια ΤΩΡΑ που χασατε τη μαρμιτα γιατι δεν σας καλυπτει το κομα σκουζετε σαν γατοι στα κεραμμυδια Καταλαβετε ρε οτι εξαιτιας των εργατοπατερων φτασαμε εδω Τοση απληστια παλι Ναι ρε να κλεισουν οι Υπηρεσιες ξενοδοχεια τα αστερια Θελω να μ απαντησεις αν λεω κατι υπερβολικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)