Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πύρασος –Νίκη Βόλου 1-2




Μπήκε αλλαγή ο Χρήστος Ελευθεριάδης

Με το «δεξί» επέστρεψε η Νίκη στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από σχεδόν 10 μήνες απουσίας από τα εθνικά πρωταθλήματα. Οι κυανόλευκοι του Λεωνίδα Μπίλη καταθέτοντας ψυχή, πάθος και την αγωνιστική τους ανωτερότητα απέναντι στη σκληροτράχηλη ομάδα του Πυράσου, κατάφεραν να κερδίσουν με σκορ 2-1 χάρη στα γκολ του Νάκα στο 21′ και του Κρεββατά στο 80′, ενώ για τους «Αγχιαλίτες» είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Κοτζαθανάσης στο 58′.
H είσοδος του Στέφανου Ξηροφώτου στο γκολ της ισοφάρισης του Πυράσου, παραλίγο να τινάξει στον αέρα τον αγώνα καθώς προκλήθηκαν έντασεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου που συνεχίστηκαν μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης. Ευτυχώς στο τέλος επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Προηγήθηκε με Νάκα η Νίκη

Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη ήταν καλή και είχε τις φάσεις και τον έλεγχο του παιχνιδιού με το μέρος της. Από την άλλη και ο Πύρασος σε δύο περιπτώσεις «άγγιξε» το γκολ. Δέκα λεπτά από την έναρξη του παιχνιδιού, ο Κυπτίου έβγαλε τη σέντρα προς τον Κανελλόπουλο και αυτός έπιασε μια γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Χαλάτσης μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα, ο Κυπτίου σε ρόλο εκτελεστή αυτή τη φορά, δοκίμασε ένα πλασαριστό σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.
Στο 20′ ήταν η σειρά του Πυράσου να απειλήσει. Ο Κοτζαθανάσης έβγαλε τη σέντρα, αλλά την προβολή του Στεφανή εξουδετέρωσε ο Κρεββατάς, ο οποίος έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο επόμενο λεπτό η Νίκη πέτυχε γκολ με κοντινή κεφαλιά του Νάκα, έπειτα από σκαστή κεφαλιά – ασίστ του Κρεβαττά.
Ο Πύρασος στη συνέχεια βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσει και μάλιστα προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το πλασέ του Κοντοβά στο 34΄, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ναουμίδης. Η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού ανήκε στη Νίκη. Πέντε λεπτά πριν τα 45′, ο Νάκας πάσαρε στον Κρεββατά και εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Κανελλόπουλο, ο οποίος δοκίμασε μια λόμπα απέναντι στον Χαλάτση που προσπάθησε να του κλείσει το οπτικό πεδίο, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Μετά το σφύριγμα του Ψυχούλα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια με τη Νίκη Βόλου να έχει το προβάδισμα στο σκορ.

Το γκολ του Κρεββατά έκρινε το «ντέρμπι»
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πύρασος ισοφάρισε προσωρινά τη Νίκη, αλλά οι «κυανόλευκοι» με το γκολ του Κρεββατά κατάφεραν να «αποδράσουν» από το γήπεδο των Φαρσάλων. Οκτώ λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους, η πρώτη καλή φάση του β” μέρους ανήκε στην ομάδα της Νίκης. Ο Κρεββατάς προσπάθησε με πλασέ να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, αλλά ο Χαλάτσης κατάφερε να αποκρούσει. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πυράσου να απειλήσει την εστία της Νίκης, αλλά το σουτ του Κοντοβά πέρασε άουτ.

Στο 58΄ ο Πύρασος κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κοτζαθανάση, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Παπαδόπουλου και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1. Μάλιστα, μετά από τρία λεπτά ο Κοντοβάς έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά το γυριστό σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Πύρασος, το πέτυχε η Νίκη με τον Κρεββατά.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός των «κυανολεύκων» με αριστερό πλασέ, έκανε το 2-1. Ωστόσο, το μισό γκολ ανήκε στον Κανελλόπουλο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα από λάθος πάσα του Χαλάτση και με παράλληλη μπαλιά, έδωσε έτοιμο γκολ στον Κρεββατά. Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, ενώ σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι ο Πύρασος από το 59΄ συνέχισε με τον Στέλιο Αρσένο σε ρόλο προπονητή, αφού ο Στέφανος Ξηροφώτος αποβλήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Δημήτρη Ψυχούλα.

Σκόρερ: 58′ Κοτζαθανάσης-21′ Νάκας 21΄, 80′ Κρεββατάς

Κίτρινες: Νάκας 6΄, Στεφανής 41΄, Τσιουρέλης 53΄, Αναστασίου 61΄, Βέργος 77΄, Ελευθεριάδης 92΄, Κοτζαθανάσης 92΄

Διαιτητής: Δημήτρης Ψυχούλας (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Βασίλης Παγούρας, Δημήτρης Φίλος (Κέρκυρας)

ΠΥΡΑΣΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Χαλάτσης, Καψιώτης, Κουρτέλης (28΄ Δημητριάδης), Μπόρας (75΄ Πλασταράς), Στεφανής, Κοτζαθανάσης, Βαγγελάκος, Τσιουρέλης, Μαλακασιώτης, Αναστασίου (75΄ Καρακώστας), Κοντοβάς
ΝΙΚΗ Β. (Λεωνίδας Μπίλης): Σταυράκης, Κοτίτσας (18΄ λ.τρ. Βέργος), Παπαδόπουλος Θ., Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Μέτσε (64΄ Ελευθεριάδης), Κυπτίου, Κανελλόπουλος, Νάκας (85΄ Μπαλαράμπε), Κρεββατάς.

Πηγή www.goalpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)