Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

«Στοχεύουμε ψηλά για το καλό του τόπου μας»




ΜΗΝΥΜΑ  Δ. ΜΠΙΝΟΥ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο εορτασμός της 27ης Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια ευκαιρία ανάδειξης των μεγάλων δυνατοτήτων που «κρύβει» ο τόπος μας σε αυτόν τον τομέα. Κύριος στόχος του εορτασμού αυτού είναι η ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Ο τουρισμός αποτελεί πολύτιμο πυλώνα της οικονομικής μας ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Συμβάλει περίπου 20% στο ΑΕΠ της χώρας μας και δημιουργεί 1.000.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Προσφέρει σημαντική στήριξη και ευκαιρίες στις προσπάθειες εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση.
Η Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, με καινοτόμες ιδέες και προτάσεις έχει από την πρώτη στιγμή ως στόχο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή δώσαμε έμφαση στον τουρισμό, με αφετηρία τα Λουτρά.
Συγκεκριμένα:
-   Στόχος μας είναι να οργανωθεί σε κεντρικό επίπεδο η τουριστική πολιτική του Δήμου, γι’ αυτόν τον σκοπό θα στελεχώσουμε το Γραφείο Τουρισμού.
-   Σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του το περίπτερο ενημέρωσης τουριστών στην είσοδο της Λουτρόπολης (διασταύρωση Όρμας) και αυτή είναι μόνο η αρχή. Επιπλέον, ξεκίνησε τη λειτουργία του και το Λαογραφικό Μουσείο των Λουτρών, δίνοντας περισσότερες επιλογές στον επισκέπτη για να γνωρίσει καλύτερα την παράδοση της περιοχής μας.
-   Προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που θα ωφελήσουν οικονομικά τα Λουτρά και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την εικόνα της Λουτρόπολης.
-   Κατασκευάζονται ήδη νέοι χώροι λουτροθεραπείας που θα παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στους λουόμενους.
-   Με αποφασιστικό τρόπο θα ανακινήσουμε το θέμα της λειτουργίας του ιατρικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του ξενοδοχείου «Αύρα».
-   Δρομολογούμε τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού, του οποίου τα οικονομικά οφέλη θα είναι μεγάλα για την Δημοτική Επιχείρηση.
-   Η Λουτρόπολή μας αποτυπώνεται τους τελευταίους μήνες σε Γραμματόσημο.
-   Εξασφαλίσαμε την ένταξη στον Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Ιαματικών Λουτροπόλεων.
-   Προχωρούμε άμεσα στην ανάπλαση των χώρων της Λουτρόπολης και στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών που θα αναδείξουν τον φυσικό μας πλούτο.
Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα, βλέμμα στο μέλλον. Διοικούμε έχοντας ως πρότυπο τις πιο σύγχρονες Λουτροπόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Στοχεύουμε ψηλά για το καλό του τόπου μας!
Δημήτρης Μπίνος
Δήμαρχος Αλμωπίας
Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)